Hulp bij

angst?

Angst heeft verschillende vormen

  • faalangst en dus de angst om iets niet te kunnen
  • sociale angst of de angst om afgewezen te worden of niet goed genoeg te zijn
  • specifieke fobieën, zoals spinnen, hoogtevrees, pleinvrees, enz.
  • paniekaanvallen en paniekstoornis
  • chronische en overmatige angst over alledaagse zaken, zelfs als er geen duidelijke reden is en op zo’n manier dat het dagelijks functioneren hieronder lijdt
  • terugkerende obsessieve gedachten en dwangmatige gedragingen die als doel hebben de angst te verminderen
  • posttraumatische stressstoornis ontstaan na een traumatische gebeurtenis zoals geweld, seksueel misbruik, oorlog, enz. met terugkerende herbelevingen, vermijding van herinneringen of situaties die verband houden met het trauma, negatieve veranderingen in stemming en cognitie en verhoogde prikkelbaarheid

Last van angst?

Angst kan heel vervelend zijn en met momenten een grote impact op ons leven hebben. Het kan ons zelfs volledig beheersen als we niet oppassen. Zoals het bovenstaande reeds duidelijk maakte, zijn er heel wat verschillende soorten angst en dus ook heel wat verschillende redenen waarom die angst er is. Vaak weet je zelf waarom je angstig bent, maar het kan ook dat je helemaal geen idee hebt. En hoe je er vervolgens mee omgaat is dan nog lastiger.

Wil je die angst aanpakken?

Of het nu eerder een kleinere impact op je leven heeft of het net volledig beheerst, het is altijd een goed idee om aan de slag te gaan met je angst. Doe je dat niet, dan is de kans groot dat de angst alleen maar gaat groeien en bijgevolg een steeds grotere impact op je leven gaat hebben. 

Het Flowteam staat voor je klaar!

Je kan nu opgelucht ademhalen, want onze therapeuten, coaches en psychologen met expertise rond angst staan voor je klaar. Omdat er verschillende vormen van angst zijn, zit er ook een onderscheid in wie rond welk thema werkt. Klik dus eerst op de omschrijving van angst die het meest van toepassing is en dan op de foto’s om onze specialisten beter te leren kennen en boek een gratis intake om kennis met hen te maken.

Zelf al aan de slag?

Workshop

Iets laagdrempeliger aan de slag kan met een workshop.

Blog

Even grasduinen in onze blogs kan je alvast tips & tricks opleveren.

Boeken etc. die we aanbevelen

Als je er iets dieper in wil duiken, maar voorlopig nog op je eentje.

Nog niet gevonden wat je zocht?

Hulp op maat in jouw living

Dreamteam van De FlowFabriek

De allereerste volledig online groepspraktijk van België.