Problemen met je ouders? School? Twijfels? Onzeker?

Een beetje last om je eigen weg te vinden?

Het is niet makkelijk om als jongere vandaag de dag je weg te vinden in het oerwoud van mogelijkheden en opties. In een enorm snelle wereld waar iets wat je net ontdekte morgen alweer oud nieuws is, is het niet zo vreemd dat je wel eens het gevoel krijgt dat je wat vast zit of je onzeker voelt over wat nu je volgende stap wordt.

Wat als je overhoop ligt met je ouders? Of als je het gevoel hebt dat niemand je schijnt te begrijpen? Misschien heb je geen idee wat je wil gaan studeren of lukt het niet zo geweldig op school? Of je stelt veel uit, twijfelt over alles en daardoor zit je simpelweg vast? Misschien zit je wat in de knoop wat relaties betreft?

Wat er ook scheef zit, Bart helpt je hier graag mee verder!

Bart Nies

BART NIES is fiere papa van 2 kids en een fervent sporter. Hij is bachelor in de orthopedagogie en werkte 10 jaar als opvoeder met mensen met een licht tot ernstige mentale handicap, autisme, gedragsproblemen enz…

Jaren geleden maakte hij de switch naar het onderwijs en verdiepte hij zich ook in Life Space Crisis Intervention, Geweldloos Verzet en Rots en Water Training. Ook binnen het postgraduaat oplossingsgericht werken vond hij sterke handvaten die hij inzet in het werken met jongeren.

Want vandaag werkt hij als praktijklector aan hogeschool UCLL te Diepenbeek binnen de bacheloropleiding orthopedagogie. Daar doceert Bart o.a. de vakken communicatie, kinder- en jongerencoaching gedragsproblemen en orthopedagogische vaardigheden.

Doordat Bart dagelijks met adolescenten in contact komt, is hij helemaal mee met de kleine en grotere problemen die er bij hen leven. Problemen met ouders, twijfels omtrent geaardheid, onzekerheid over studiekeuze, zich algemeen niet goed in hun vel voelen, enz. Volgens hem zijn er echter nog teveel jongeren die drempelvrees hebben om hulp in te schakelen en daar wil hij graag verandering in brengen!

Bart heeft een vlotte, luchtige, no-nonsense aanpak met een vleugje humor. Hij gaat niet ‘graven’, maar vooral kijken waar iemand naartoe wil. Hij wil jongeren uitdagen om zelf na te denken, een ander perspectief in te nemen en concrete stappen te zetten.

Bart’s achtergrond

  • Bachelor orthopedagogie (Khlim Hasselt)

  • Life Space Crisis Intervention

  • Geweldloos Verzet

  • Rots en Water (Gadaku Instituut)

  • Oplossingsgericht werken (UCLL Diepenbeek)

Dit is het aanbod van Bart

Problemen met je ouders? Twijfels over je school, studies,…? Onzeker over je relatie(s)? Een algemeen ‘ik-voel-me-niet-goed-gevoel’? Bart to the rescue!

Maak kennis met Bart

Onderaan vind je mijn contactgegevens.

Coachingsgesprek

Een gesprek duurt 50 min.

Prijs: 50€ (incl. BTW)

Betalen kan nadat je een gesprek boekte, via de betaallink in de bevestigingsmail of hier: betalen.

Contacteer Bart

Stuur een mailtje naar Bart@deflowfabriek.be of vul onderstaand contactformulier in.

Top-stagebegeleider

Bedankt voor alle goede zorgen het afgelopen jaar. Je bent echt een top-stagebegeleider !! Zonder jou was het me echt nooit gelukt hoor. Tot op de proclamatie zeker.

Ine

Bedankt!

Ik heb echt heel hard nagedacht over ons gesprek na de les. Het heeft me veel duidelijk gemaakt en nu heb ik terug moed om door te zetten want orthopedagogie is echt wel wat ik wil. Ik wou je hiervoor bedanken dus bij deze… bedankt !

Thomas

Een opluchting

Je bent de eerste waar ik tegen heb durven zeggen dat ik automutileer. Het is echt een opluchting geweest dat ik het nu eindelijk met iemand heb kunnen bespreken. Ik vind het fijn om les van je te krijgen.

Karen

Waar wil je naartoe?

Bart,

4 jaar geleden begon ik met een heel klein hartje aan deze opleiding. Ik had er totaal geen vertrouwen in omdat ik ‘maar’ BSO had gedaan. Een van de eerste weken hadden we een gesprek en toen barstte ik al in tranen uit. Waar was ik aan begonnen? Dit kon toch nooit lukken? Hoe haalde ik het in mijn hoofd om als ‘BSO-er’ aan deze opleiding te beginnen? Je luisterde oprecht en zei toen: “Niet slecht bedoeld maar eigenlijk vind ik het niet zo belangrijk waar je vanaf komt. Het interesseert me meer waar je naartoe wil”. Die woorden ben ik nooit vergeten, Bart. Bij elk examen, bij elke opdracht die we kregen heeft dat me gestimuleerd om door te zetten. Je liet me ook weten dat ik altijd op je kon terugvallen moest het nodig zijn en dat heb ik dan ook regelmatig gedaan. Telkens opnieuw nam je de tijd voor me, telkens opnieuw luisterde je oprecht naar mijn gezaag en geklaag en telkens opnieuw gaf je me moed en kracht om door te doen.

Ik heb echt afgezien, Bart en zonder jou was het nooit maar dan ook nooit gelukt om te staan waar ik nu sta. Een hele dikke merci, ook van mijn ouders !

Jolien

Achter het masker…

Mijn tienerjaren waren alles behalve rozengeur en maneschijn.
Naar de buitenwereld toe was ik een zelfzeker en goedlachs iemand, al was ik dat absoluut niet.
Ik heb het heel zwaar gehad maar dacht het allemaal zelf aan te kunnen. Niet dus….
Tot ik Bart als docent kreeg, niet zomaar een docent. Bart zag al snel de persoon achter het masker.
Zijn manier van begeleiden, was perfect aangepast naar wat ik nodig had. Meegaan in zelfmedelijden was absoluut geen optie voor hem. Zijn aanpak was volledig op maat, precies wat ik nodig had. Hij voelde alles heel goed aan. Ik had het nodig om met mezelf geconfronteerd te worden en mezelf tegen te komen, even te breken om van daaruit terug op te bouwen tot de persoon die ik nu geworden ben. Zoveel jaar later ben ik Bart hier nog iedere dag dankbaar voor. Voor de grote dingen die veranderden in mijn leven maar ook voor de kleine.
Ik sta sterker dan ooit in het leven en dat dank ik aan jou. Merci voor alle moeite die je voor me deed, voor ieder zwaar maar ook ieder mooi moment. Bedankt voor de persoon die ik geworden ben. Heel veel succes met je nieuwe uitdaging bij deze Flowfabriek. Ik ben er zeker van dat je nog veel levens positief gaat veranderen en mensen de steun gaat geven die ze nodig hebben en verdienen. You rock!!

Marijke

Bedankt voor alle steun

Jouw inspirerende woorden zijn mooie voetafdrukken die voor eeuwig in mijn hart en geest gegrift zijn. Wanneer ik in de verleiding kom op te geven of in paniek te raken, herinner ik me jouw woorden en dat dringt bij mij erop aan om een nieuwe poging te wagen.
Bart, ik bedank je voor jouw eindeloze geduld en ik bedank je voor wie jij bent als mens zijnde. Mijn respect en bewondering voor jou als leerkracht en begeleider kan niet in woorden worden uitgedrukt. Je maakt een impact op de levens van de studenten in je klas, en ze zullen je nog vele jaren herinneren, net zoals ik dat zal doen. Bedankt dat je de positieve verandering in mijn leven bent geweest.

Letizia

Laat hier je testimonial voor Bart achter!

(zal niet zichtbaar zijn)

Wil je checken of er een match is met Bart?

+32 (0) 478 25 80 33

bart@deflowfabriek.be

BE0725 701 540