Basis Online Hulpverlening

Module 1: Online hulpverlening

Wat bedoelen we met online hulpverlening? Welke vormen en mogelijkheden zijn er? Hoe en waar start ik? Wat zijn de voor- en nadelen? Hoe krijg ik cliënten mee? Op deze en nog heel wat andere vragen buigen we ons tijdens de eerste module

Module 2: Expertise en jouw ideale cliënt

Als hulpverlener hebben we vaak geleerd dat we iedereen moeten kunnen helpen. En ook rond alle thema’s. Ik ben er ondertussen van overtuigd dat we dat niet kunnen. Er zijn mensen die exact naar iemand als jij op zoek zijn. En online kunnen we ervoor zorgen dat die je een pak makkelijker vinden!

Module 3: Jouw online presence

Als je online gaat werken is het niet onbelangrijk om je bewust te zijn van jouw online presence. Uiteindelijk is  dat meteen ook je visitekaartje.

Module 4: Website

Jouw website is letterlijk je visitekaartje. Kan je dan niet zonder? Jawel! Hier tonen we je enkele alternatieven én duiken we in de wondere wereld van de website, zodat ook jij misschien wel je eigen website kan bouwen. Who knows?

Module 5: Videogesprekken

Het eerste waar mensen aan denken wanneer ze denken aan online werken als hulpverlener zijn videogesprekken. Niet zo raar natuurlijk vermits dat het dichts bij offline hulpverlening komt. In deze module focussen we ons volledig op alles wat te maken heeft met videogesprekken, gaande van welke programma’s, de veiligheid, waar moet ik op letten, welke trukjes kan ik gebruiken enz.

Module 6: Alternatieve online werkvormen

Naast videogesprekken zijn er nog heel wat manieren om online te werken. Hier kijken we welke en zetten we je op weg om zelf aan de slag te gaan en in creatiemodus te stappen.

Module 7: Dingen die het -online- leven makkelijker maken

Een online agenda zodat je niet over en weer moet mailen? Programma’s die je kan integreren zodat je meer tijd over houdt voor wat je echt wil doen namelijk mensen verder helpen. You name it!

Module 8: Tips & tricks

En om af te sluiten nog tips & tricks wanneer het gaat over online werken gaande van jouw best angle op camera tot het organiseren van je planning. 

15min.

Sofie Leemans

Ik ben Sofie, bezielster van De FlowFabriek, psycholoog, creatieve generalist, ideeënfontein, goestingdoener en vrijheidszoeker.

Sinds enkele jaren werk ik voltijds online. De ene keer vanuit een boomhut in Colombia, dan eens vanuit een penthouse in Colombia of van tussen de pinguins in Zuid-Afrika. Je snapt ongetwijfeld dat ik mij in het online landschap als een vis in het water voel! ; – )

Sofie  

Sign me up Scotty!

Klaar om jouw stempel op de online wereld te drukken? Zit er heel wat klaar om het licht te zien maar weet je niet waar te starten?

Let me take you there!

Nog vragen? Geef Sofie een seintje!

sofie@deflowfabriek.be