Onze bibliotheek

De bib van De FlowFabriek

Deze boeken of e-books rond allerlei onderwerpen raden we je aan. Er zijn er die geschreven werden door mensen in ons team, door oude FlowFabriekers of gewoon boeken die wij zelf de moeite waard vinden en dus met plezier in de kijker zetten!

People pleasen

People pleasen

Sofie Leemans

Een doe-boek over people-pleasen met heel wat oefeningen, invulmogelijkheden, tips en tricks, zodat het niet bij denken blijft, maar je ook effectief aan de slag gaat en komaf maakt met dat people-pleasen!

Wakker

Wakker

Sarah Braeckevelt

Hoe ga je om met de pijn die hoe dan ook bovenkomt wanneer je voor lastige levenskeuzes staat? Hoe geraak je doorheen de chaos in je eigen hoofd? Sarah neemt je mee doorheen de reis die ze hierin maakte in haar boek ‘wakker’.

De wetenschap van verbinding

De wetenschap van verbinding

Leen Honings

Voel je je soms alleen in de wereld? Heb je weinig veerkracht? Ben je op zoek naar verbinding? Kom je soms nogal fel uit de hoek of lig je graag in foetushouding op de bank? De antwoorden hierop vind je in het verklaringsmodel van de polyvagaaltheorie. In dit artikel uit ‘Sterk! in autisme’ vertelt Leen er graag meer over en legt ze de link met autisme.

Jezelf verbinden

Jezelf verbinden

Ine Mulier

Wil je ontdekken hoe het is om meer in contact te staan met jezelf? In dit ebook van Ine Mulier maak je kennis met hulpmiddelen die je hierbij kunnen helpen, en je hebt de mogelijkheid om enkele oefeningen uit te proberen.

De kunst van het 'nee' zeggen

De kunst van het 'nee' zeggen

Barbara Uyttendaele

Voel je je overweldigd door verzoeken en verplichtingen? Wil je leren hoe je op een respectvolle manier ‘nee’ kunt zeggen en je eigen grenzen kunt stellen? In deze checklist krijg je 15 tips die je ondersteunen om zelfverzekerd je grenzen te stellen zodat je tijd en ruimte hebt voor wat echt belangrijk voor je is.

HSP of hoogsensitiviteit

HSP of hoogsensitiviteit

Liesbeth Hapers

Hoogsensitiveiteit lijkt de laatste jaren een hype en het aantal boeken groeit mee. Ik las er zelf al meerdere, waarvan ik de informatie naast mijn eigen leven als hoogsensitief persoon plaatste. Vanuit die visie schreef ik dit ebook. Je vindt er meer inzicht en informatie over HSP en ook concrete handvaten om mee aan de slag te gaan.

Podcast De Koesterfabriek

Podcast De Koesterfabriek

Myrthe Rombauts

In De Koesterfabriek gaat Myrthe in gesprek met experts en ervaringsdeskundigen in hoogsensitiviteit en onderwerpen rond zelfzorg. Dat doet ze samen met collega Stien. In hun jobs staat zorgen voor anderen centraal, en ze vinden het een uitdaging om zichzelf daarbij niet uit het oog te verliezen. Met De Koesterfabriek willen ze inspiratie delen om jezelf en je leven koesteren.

Audio mediteren & mindfulness

Audio mediteren & mindfulness

Benedicte De Smet

In deze audio neemt therapeute Benedicte De Smet jou mee in de wonderen wereld van het mediteren en van Mindfullness. Hoe doe je dat eigenlijk? Je leert hoe mediteren werkt, waarom je adem zo belangrijk is en hoe je er aan begint op een simpele manier.

De weg kwijt?

De weg kwijt?

Sofie Leemans

Ben je de weg een beetje kwijt? Geen idee waar je moet beginnen om je leven weer wat in de juiste richting te krijgen? Jezelf misschien wat kwijt? Dan is dit gratis ebook van psychologe Sofie Leemans voor jou! Ga meteen aan de slag met enkele concrete oefeningen.

Leven met Flow

Leven met Flow

Sarah Braeckevelt

Deze intro tot een digitaal dagboek helpt je bij het visualiseren van waarden en doelen, intenties stellen en omzetten in kleine haalbare acties. Sarah gebruikt de fases van de maan om een soort evenwicht te vinden tussen actie versus recupereren/loslaten. 

Podcast Burn-out blootgelegd

Podcast Burn-out blootgelegd

Myrthe Rombauts

In deze podcast legt psychologe Myrthe Rombauts samen met andere experts in mensentaal uit wat burn-out nu eigenlijk is en hoe je aan je herstel kan werken. 

Podcast meditatie

Podcast meditatie

Liesbeth Hapers

Psychologe Liesbeth Hapers maakte een podcast met begeleidde meditaties op een down to earth manier. ZE kunnen je helpen met minder stress te ervaren, beter te slapen en je algemeen gewoon beter in je vel te voelen. Dat doet ze op een hele nuchtere manier.

ACT

ACT

Jacqueline A. Tjak

Ex-FlowFabrieker Elke Bussels is ook ACT-experte en zij schreef een hoofdstuk in dit boek dat uit de doeken doet wat ACT precies is.

Hulp op maat in jouw living

Dreamteam van De FlowFabriek