Ben jij een creatieve generalist?

Heb jij ook het gevoel dat je niet in een hokje past? Krijg je het Spaans benauwd als mensen je vragen naar je passie of je specialisatie? Ben jij iemand die nergens echt in lijkt uit te blinken, maar zo’n beetje van alle martkten thuis is? Misschien mis je daardoor wel wat richting? Of een rode draad? Want hoe combineer je nu al die verschillende interesses?

Samen met jou wil ik alvast jouw sterktes als een creatieve generalist (meer) in de kijker zetten. Wa gaan dit ombouwen van iets dat je mogelijks belemmert, tot iets dat je helemaal ‘jou’ maakt en versterkt op verschillende manieren. De maatschappij mag dan voornamelijk gericht zijn op specialisten, maar dat er nood is aan generalisten, laat dat duidelijk zijn!

Dus laten we eens kijken wat voor een creatieve generalist of multipotential jij bent en hoe we dat kunnen inzetten, zodat we jouw unieke eigen weg uit kunnen stippelen!

Een online programma?

Wat houdt het in?

Een online programma van 10 weken met:

 • Een wekelijkse module rond een specifiek thema
 • Elke module bestaat uit een werkboek in PDF-vorm om in te vullen (ev. ter voorbereiding van een gesprek)  en met concrete oefeningen.
 • Je trekt dus best wat tijd per week uit om hier mee aan de slag te kunnen.
 • Er zijn 4 individuele gesprekken, waarin we dieper ingaan op de dingen.
 • Gedurende die 10 weken is er ook permanente ondersteuning via email en/of whatsapp.
 • Je krijgt een half jaar toegang tot een online membershipsite, zodat je op je eigen ritme het programma kan afwerken.
 • Gedurende die periode kan je 4 online workshops live meevolgen rond relevante thema’s.
  Prioriteiten & focus

  Concreet, de verschillende thema’s:

  • Wat is een creatieve generalist nu precies?
  • Bestaan er verschillende soorten?
  • Welke skills en vaardigheden heeft een CG?
  • Geen passie, maar een rode draad!
  • Hoe zet je je best in de wereld?
  • Hoe behoud je de focus als CG?
  • Laat je omringen met de juiste mensen!
  • Action baby! Weg van uitstelgedrag.
  • Verenig al die kanten van jezelf

  DIY programma?

  Niet echt. Het is een online programma waar je zelf mee aan de slag kan, maar helemaal DIY is het niet. Tijdens de 10 weken hebben we namelijk 4 individuele gesprekken, volg ik je op via het invullen van de werkboeken en kan je me eender wanneer mailen of ‘whatsappen’ met vragen, bedenkingen of wanneer je vast zit en dan help ik je met plezier verder.

  Er is ook ongeveer elke anderhalve maand een live online workshop waar je aan kan deelnemen en dat voor een half jaar. Op die manier kan je jezelf ook wat accountable maken.

  Voor wie?

  Voor wie deze dingen herkenbaar klinken:

  • Je hebt heel wat interesses maar niets schijnt er op lange termijn uit te springen
  • Je interesses veranderen ook wel eens
  • Concentreren of focussen op iets is soms lastig
  • Je hebt een beetje het gevoel dat je niet helemaal ‘past’ in het plaatje
  • Je hebt het creatief generalist zijn niet echt helemaal omarmd/onder de knie en dus voelt het soms alsof je ‘zomaar wat doet’
  • Je bent “coachable” ( bereid om in actie te stappen en je staat open voor feedback en nieuwe dingen)

  Praktisch

  Hoe gaat het in zijn werk? Als je interesse hebt, maar je bent niet zeker of dit het juiste programma is voor jou, neem gerust contact op en dan bekijken we samen of er een klik is. Met mij én met het programma. Om ons hierbij te helpen heb ik ook een vragenlijst opgesteld, die ik je zal toesturen als je interesse hebt.

  Wanneer je intekent, krijg je een welkomstpakket waar je meteen mee aan de slag kan. Ik volg mee vanaf de zijlijn via mail, maar je kan er ook voor kiezen om individuele gesprekken bij te boeken. Vaak zijn een paar gesprekken meer dan genoeg om daar te geraken waar je wil zijn!

  Sessies worden via het online programma zoom gehouden. Ik stuur je simpelweg een link door, waar je op kan klikken. Je hebt dus niets speciaal nodig. Enkel een goede internetverbinding! Je kan de sessie volgen via je computer, maar zelfs ook via je gsm.

  Je gaat zelf met de werkboeken en oefeningen aan de slag en in de individuele gesprekken bekijken we waar jij hulp nodig hebt, waar we ‘out of the box’ kunnen kijken en hoe jouw specifieke talenten en interesses kunnen inzetten.

  Om het meeste uit het programma te halen is het natuurlijk belangrijk dat je voldoende tijd uit trekt om met de oefeningen aan de slag te gaan en dat je je engageert om vragen of ondersteuning te vragen indien nodig.

  Klinkt goed? Geef een seintje en we vliegen er in!

  *Je betaalt dus 4 x 275€ (excl. BTW). Wanneer je ervoor kiest om in één keer te betalen, dan krijg je 150€ korting en betaal je nog slechts 950€ (excl. BTW) voor het volledige programma.

  Woon je in het buitenland, vergeet dan niet de landcode toe te voegen.

  Opnieuw, woon je in het buitenland, voeg dan ook het toe.

  Inhoud van de 12 weken:

  Say what?: Eerst brengen we in kaart wat een creatieve generalist precies is en waarom dat soms zo lastig is in een ‘specialistenmaatschappij’. 

  En als we vervolgens gaan kijken naar wat maakt dat de ene creatieve generalist of multipotentialite succesvol is en de andere eerder wat vast zit of wenste dat hij/zij ook gewoon één passie had, dan zijn er een aantal vaardigheden belangrijk.

  Your Why : Om te beginnen is het van belang dat meer een zicht krijgen op wie jij echt bent. Wat drijft jou? Waar sta je voor op? Waar word je blij van? Dat is echter niet voldoende, het is ook van belang dat je je creatief generalist zijn en wie je bent omarmt. 

  Ook leren prioriteiten stellen (en nee, dat is niet hetzelfde dan kiezen) is belangrijk, net als leren omgaan met ongemak en angst. Verder heb je misschien gehoord over paradoxaal competent zijn (Silvia Derom van De Creatieve Generalist schreef hier samen met Ivo Brughmans een boek over)?

  So… how?: Tot slot is het van cruciaal belang om dat alles dan om te zetten naar actie. Hoe willen we ons creatief generalist zijn in de wereld zetten? Hoe kan dat eruit zien? Spannend, niet?

  Zit je nog met een ei?

  Ik ben zo geen fan van programma's en doe liever gewoon gesprekken, kan dat ook?

  Nope! Unfortunately not. Ik leg je graag uit waarom niet. Ik ben zelf iemand die graag mensen helpt (recovering people pleaser zelfs!) en die al eens perfectionistisch uit de hoek kan komen. Dat is ook meteen waarom ik die mensen (pleasers en perfectionisten) zo goed kan helpen: I know their pain! 😉 En dan heb ik het nog niet gehad over creatieve generalisten die over alles tegelijk willen babbelen en hun focus nogal snel verliezen…

  Ik wil zorgen dat jij geraakt waar je wil geraken, dat je een fiere creatieve generalist wordt en je sterktes die daarbij horen kan inzitten in plaats van het te zien als een nadeel. En daarvoor heb ik gemerkt dat een programma (geen DIY, maar één waarin je het niet alleen hoeft te doen) veel betere resultaten heeft dan losse gesprekken. Ik wil ook dat je begrijpt hoe de dingen ineen zitten, zodat je uiteindelijk zelf verder kan en mij niet meer nodig hebt.

  Door het programma kan ik het nodige meegeven als basis en hebben we alle tijd om in de individuele gesprekken diep te gaan, daar waar het nodig is. Als ik al die dingen in individuele gesprekken zou doen, dan gaat het je niet alleen een pak meer kosten, maar raak ik ook uitgeblust omdat ik elke keer dezelfde dingen moet vertellen. Geen win-win dus!

  En ja, het is een investering, maar ik beloof je ook dat net dat zal zorgen voor een extra motivatie bij jou. In het verleden heb ik reeds mensen het programma gratis laten volgen en dat werkt niet. Je moet bewust die keuze maken en voelen dat het je iets kost. Dat maakt het verschil en creëert actie en verandering.

  Ga ik zeker resultaten behalen?

  In het leven is niets zeker en hoewel we allemaal vaak op zoek zijn naar zekerheid en ik je die graag zou geven, kan ik dat niet om deze simpele reden: waar we geraken hangt vooral af van jou. Als jij aan de slag gaat, de oefeningen doet, de workshops mee volgt, de gesprekken inzet waar je ze nodig hebt en jezelf uitdaagt, dan kan ik je garanderen dat je daar geraakt waar we in het begin de lat gelegd hebben.

  Ik supporter aan de kant en ondersteun waar je het nodig hebt. Jammer genoeg heb ik geen toverstokje en dus kan ik niets in mijn eentje garanderen. Al wilde ik wel dat ik zo’n stokje had… 😉

  Hoeveel tijd zal dit programma mij kosten?

  Goede vraag!

  Wel, om de wekelijkse module door te nemen en mee aan de slag te gaan, reken je best ongeveer 2 uur, al is dat heel persoonlijk natuurlijk. Vervolgens zijn er de workshops elke anderhalve maand die 1,5u max duren. Dan de 4 individuele gesprekken van telkens 50min.

  Tot slot zal je in actie moeten schieten en oefeningen doen. Dit programma is bij uitstek een ‘actief’ programma, wat wil zeggen dat het de bedoeling is dat je alles ook in de praktijk brengt. Je zal zien dat dingen begrijpen niet zo moeilijk is en dat je je mogelijks geregeld zal bedenken dat je iets al wist. Maar iets weten of begrijpen en iets voelen en veranderen zijn heel verschillende dingen. En het doel van dit programma is dingen effectief veranderen natuurlijk.

  Sommige oefeningen zullen snel gaan, maar anderen vereisen meer tijd en planning, vermits je bv. iets zal moeten herhalen.

  Het is niet slecht om een vast moment of alleszins enkele vaste blokken tijd uit te trekken in je agenda of planner, zodat je op schema blijft. Je kan in principe alles op je eigen tempo doen, dus doe je er liever langer over: prima! Omgekeerd is korter ook een optie, al moet je dan wel voor een betaling in één keer gaan.

  Wat is het verschil tussen het rode draden programma en Embrace Your Mess (dit programma)?

  Kort door de bocht zou je kunnen zeggen dat dit programma eerst komt en dan pas de rode draden. Is creatieve generalist zijn nog iets nieuws voor jou? Heb je het nog niet 100% omarmt? Droom je (stiekem) nog om toch die ene juiste job te vinden? Duik dan eerst in je eigen creatieve generalist zijn, zodat je hier meer zicht op krijgt.

  Leer alle verschillende kantjes van jezelf zien, omgaan met de tegenstellingen en de veelheid, enz. zodat je kan gaan omarmen wie je bent: een trotse creatieve generalist!

  Ben je daar? All right! Dan is het tijd voor jou om met al die puzzelstukjes te gaan puzzelen en te kijken welke rode draden er in jouw veelheid te vinden zijn. Dan is het Rode Draden programma wat jou verder kan helpen!

  Twijfel je? Geef een seintje en we bekijken het samen!

  Ik heb eigenlijk niet zo'n groot probleem ofzo, dus toch wel veel geld dan, niet?

  Koop je nieuwe kleren omdat je een probleem hebt met de rest van je kleren? Of enkel wanneer iets kapot is of je niet meer past? Ga je enkel sporten of gezonder eten als je ziek bent of er iets mis is? Zorg je enkel voor een dak op je huis als het gaat regenen? Of laat je de loodgieter pas komen om chauffages te installeren als het winter is? Nee toch?

  Met onze mentale gezondheid is het net zo. Investeer in jezelf en in je mindset, zodat je een burn-out vermijdt. Krik de kwaliteit van je leven omhoog. Haal er meer uit. Vandaag nog! Want zonder pessimistisch te willen klinken (eerlijk waar ik ben een optimist tot vervelens toe!), het kan zo gedaan zijn.

  Ze zeggen wel eens dat je om te veranderen ‘desperation or inspiration’ nodig hebt. Dat klopt als een bus. Wel ik pleit voor meer ‘inpsiration’, zodat we hopelijk nooit tot het ‘desparation-part’ hoeven komen…

  Oh en nog een klein dingetje… Wedden dat je die investering er zo uit haalt? Niet alleen doordat je meer energie zal genereren en je beter in je vel zal voelen, maar ook omdat je zal zien dat er plots mogelijkheden verschijnen, waar je die voordien nooit gezien hebt! Promise you! 😉

  Werkt dat wel zo volledig online?

  I hear you! Hoewel online heel wat ‘normaler’ geworden is, zeker de laatste jaren, voelt het soms nog steeds wat vreemd of heb je er eerder een dêgout van gekregen? Misschien lijkt face to face simpelweg toch nog altijd beter?

  Wel zoals steeds zijn er voor- en nadelen.

  • Voordelen: er is meer flexibiliteit, last minute gesprekken zijn geregeld mogelijk, je hoeft je niet te verplaatsen, je kan van eender waar een gesprek voeren ( zelfs van op vakantie of wanneer je tijd hebt ergens tussen twee vergaderingen in waar je anders niets zou doen) en je bent helemaal op je gemak, want je zit in een voor jou vertrouwde omgeving. Vaak zorgt de duidelijke afstand er ook voor dat we sneller komen bij datgene wat er toe doet. Niet zelden hebben we in een eerste gesprek al vast wat écht belangrijk is. Tot slot is het voor sommige mensen ook aangenamer om niet bezig te hoeven zijn met dingen zoals: ‘Wat als ik emotioneel ben en nadien naar buiten wandel en anderen dat zien? Wat als ik iemand die ik ken tegen kom in de wachtzaal? Enz.’
  • Nadelen: face to face contact is natuurlijk anders en er zit geen computerscherm tussen.

  Vanuit ervaring kan ik je echter zeggen dat 99% van mijn cliënten er uiteindelijk (na hun twijfels in het begin) helemaal tevreden mee zijn. Je ziet elkaar, hoort elkaar, er zijn even goed emoties en de gesprekken zijn absoluut even ‘echt’ of ‘diepgaand’.

  Als je toch nog twijfelt, boek dan een gratis gesprek en ervaar meteen zelf hoe het voelt!

  Wat als ik meer gesprekken wil dan slechts 4?

  Geen enkel probleem, dat kan altijd! Ik doe geen losse gesprekken, maar volg je een programma, dan kan je er steeds bijboeken en die los of per pakket betalen. Hoe meer gesprekken je in een pakket aankoopt, hoe goedkoper je gesprekken worden.

  Is er een verschil als ik maandelijks betaal of in één keer?

  Ja. Logischerwijs is er een verschil voor jou portemonnee op korte en op lange termijn, want je krijgt 150€ korting wanneer je in één keer betaalt. Er is echter ook een verschil wat betreft het programma.

  Betaal je maandelijks, dan kan je het programma niet sneller doorlopen en kan je ook maar maandelijks één gesprek inzetten. Betaal je in één keer dan kan je helemaal je eigen ritme volgen en dus sneller gaan mocht je dat willen en je kan ook meerdere gesprekken in één maand boeken. Wil je uiteindelijk meer gesprekken doen dan slechts 4? Je kan er altijd bijboeken!

  Wat als ik al vakantieplannen heb in de komende periode en dus tijdens het programlma??

  Geen enkel probleem! Dan ga je gewoon op vakantie. En je kan zelfs van op vakantie een workshop meevolgen als je internet hebt. Doe je dat liever niet of is er geen internet, dan kan ja achteraf steeds de replay bekijken. Op die manier hoef je niets te missen.

  De werkboeken zijn in PDF-formaat, dus die kan je ook prima afprinten om zo in te vullen aan het zwembad bv. Er is dus geen enkele redenen om er niet voor te gaan omdat je op vakantie gaat. In tegendeel, doorgaans is dat een prima moment om zo eens het één en ander op een rijtje te zetten… 😉

  Dit is de rest van het aanbod van Sofie

  Gratis 'matchgesprek' met Sofie

  Een goede klik is het belangrijkste in eender welke therapie of coaching. Daarom biedt Sofie een gratis gesprek aan, zodat je kan ontdekken of jij en Sofie een match zijn en welk programma eventueel bij jou zou passen.

  Follow Your Feet

  In dit intensief 26-weken programma gaan we samen op zoek naar jouw specifieke weg en stippelen we vervolgens een stapsgewijs plan uit, helemaal op jouw maat.

  Prijs: vanaf 275€/maand (excl. BTW)

  Rode Draden

  Dit programma is er voor iedereen die het gevoel heeft uit veel stukjes te bestaan en een beetje rust in de chaos wil vinden, zodat een richting plots ‘crystal clear’ is!

  Prijs: vanaf 691€

  Contacteer Sofie

  Stuur een mailtje naar Sofie@deflowfabriek.be of vul onderstaand contactformulier in.

  Een openbaring!

  Ik heb het 12 weken-programma van Sofie gevolgd en wat een openbaring! Ik loop al jaren van de ene therapeut naar de andere en telkens liep ik vast op hetzelfde punt. Wat nu? Dat traject met urenlange gesprekken met therapeuten waar je buiten gaat en nog steeds niet weet wat er nu juist schort of hoe je het gaat aanpakken, stopt nu eindelijk.
  In dit programma kreeg ik, dankzij de werkboeken, inzicht in mijn manier van denken en handelen en kom ik eindelijk op het punt dat ik weet wat ik moet doen. Liep ik vast dan was Sofie er om me verder te begeleiden. De werkboeken geven je inzichten langs de ene kant en langs de andere kant zijn er de praktische oefeningen die je dwingen er ook effectief mee aan de slag te gaan. Perfect voor een denker zoals mezelf!
  Ik ben dankbaar voor het traject dat ik met Sofie heb mogen afleggen en waar ik nu al sta. Ik raad het iedereen aan die zichzelf gaandeweg verloren is en het gevoel heeft geen doel meer te hebben.
  En dit allemaal onder begeleiding van een TOP-madam! Thx Sofie

  Sarah L.

  Ik ben oprecht trots op mezelf!

  Ongelooflijk dankbaar ben ik dat dit programma op mijn pad kwam! Ik zou dit weken geleden niet gezegd hebben, maar vandaag ben ik oprecht trots op mijzelf.
  En dat allemaal dankzij Sofie, die mij keer op keer weer wist te motiveren. Ze was positief wanneer ik dat even niet was en elke keer opnieuw weer luisterde ze en gaf ze raad. De oefeningen waren precies op mijn maat zodat ik nooit dacht dat het mij niet zou lukken. Dit was echt wat ik nodig had. Het is niet altijd gemakkelijk geweest maar ik heb geleerd dat dat een goed teken is. Ha!
  En ondertussen ben ik zeer enthousiast en gemotiveerd aan het werken om een droom te realiseren terwijl ik drie maanden geleden dacht dat ik er geen had! Ik kan hier dus alleen maar positief over zijn en ik raad dit echt iedereen aan.
  Bedankt Sofie om mij weer te laten vertrouwen in mijzelf!

  Isabelle U.

  Laat hier je testimonial voor Sofie achter!

  Strong Testimonials form submission spinner.
  (zal niet zichtbaar zijn)

  Wil je checken of er een match is met Sofie?

  +32 (0) 476 63 94 86

  (enkel bereikbaar via WhatApp)

  sofie@deflowfabriek.be

  BTW: BE0848 498 194