Een creatieve generalist?

Op zoek naar jouw rode draad?

Van 7 tot en met 11 september is er een GRATIS challenge waarin je ontdekt op welke manier je aan de slag kan met jouw veelheid aan interesses en het gevoel dat je telkens van gedacht veranderd of dat kiezen je simpelweg rillingen geeft. 

Je krijgt inzicht in verschillende rode draden en oefeningen helpen je meer zicht te krijgen op die van jou. Op vrijdag sluiten we af met een Q&A.

Ben jij een creatieve generalist?

Heb jij ook het gevoel dat je niet in een hokje past? Krijg je het Spaans benauwd als mensen je vragen naar je passie of je specialisatie? Ben jij iemand die nergens echt in lijkt uit te blinken, maar zo’n beetje van alle martkten thuis is? Misschien mis je daardoor wel wat richting? Of een rode draad? Want hoe combineer je nu al die verschillende interesses?

Samen met jou wil ik alvast jouw sterktes als een creatieve generalist (meer) in de kijker zetten. Wa gaan dit ombouwen van iets dat je mogelijks belemmert, tot iets dat je helemaal ‘jou’ maakt en versterkt op verschillende manieren. De maatschappij mag dan voornamelijk gericht zijn op specialisten, maar dat er nood is aan generalisten, laat dat duidelijk zijn!

Dus laten we eens kijken wat voor een creatieve generalist of multipotential jij bent en hoe we dat kunnen inzetten, zodat we jouw unieke eigen weg uit kunnen stippelen!

Individueel of in groep?

Voor wie?

Voor wie deze dingen herkenbaar klinken:

 • Je hebt heel wat interesses maar niets schijnt er op lange termijn uit te springen
 • Je interesses veranderen ook wel eens
 • Concentreren of focussen op iets is soms lastig
 • Je hebt een beetje het gevoel dat je niet helemaal ‘past’ in het plaatje
 • Je hebt het creatief generalist zijn niet echt helemaal omarmd/onder de knie en dus voelt het soms alsof je ‘zomaar wat doet’
 • Je bent “coachable” ( bereid om in actie te stappen en je staat open voor feedback en nieuwe dingen)

 

 

Wat houdt het in?

 • 10 weken met een aantal online sessies (individueel of in groep)
 • Een wekelijkse module rond een specifiek thema
 • De module bestaat uit een werkboek in PDF-vorm om in te vullen (ev. ter voorbereiding van een online sessie) met oefeningen om mee aan de slag te gaan.
 • Je trekt dus best wat tijd per week uit om hier mee aan de slag te kunnen.
 • Gedurende 10 weken is er permanente ondersteuning via email.

 

Praktisch

Hoe gaat het in zijn werk? Als je interesse hebt, maar je bent niet zeker of dit het juiste programma is voor jou, neem gerust contact op en dan bekijken we samen of er een klik is. Met mij én met het programma. Om ons hierbij te helpen heb ik ook een vragenlijst opgesteld, die ik je zal toesturen als je interesse hebt.

Wanneer je intekent, krijg je een welkomstpakket waar je mee aan de slag kan en we leggen meteen ook de eerste sessie vast. Afhankelijk van jouw noden kan je kiezen voor meer of minder individuele gesprekken of je kan zelfs gaan voor het groepsprogramma. De inhoud van het programma is telkens hetzelfde, wat verschilt is individuele of groepsgesprekken.

Sessies worden via het online programma zoom gehouden. Je hoeft je dit niet aan te schaffen of lid te worden. Ik stuur je simpelweg een link door, waar je op kan klikken. De eerste keer zal er iets op je computer geïnstalleerd worden (je hoeft gewoon de stappen te volgen) en de volgende keren kan je simpelweg op de link klikken om je aan te melden voor de sessie. Je hebt niets speciaal nodig. Enkel een goede internetverbinding. Je kan de sessie volgen via je computer, maar zelfs ook via je gsm.

Je gaat zelf met de werkboeken en oefeningen aan de slag en in de individuele gesprekken bekijken we waar jij hulp nodig hebt, waar we ‘out of the box’ kunnen kijken en hoe jouw specifieke talenten en interesses kunnen inzetten.

Om het meeste uit het programma te halen is het natuurlijk belangrijk dat je voldoende tijd uit trekt om met de oefeningen aan de slag te gaan en dat je je engageert om vragen of ondersteuning te vragen indien nodig.

Klinkt goed? Geef een seintje en we vliegen er in!

*Telkens 3 betalingen. Betaal je in één keer, dan krijg je 100€ korting.

Inhoud van de 12 weken:

Say what?: Eerst brengen we in kaart wat een creatieve generalist precies is en waarom dat soms zo lastig is in een ‘specialistenmaatschappij’. 

En als we vervolgens gaan kijken naar wat maakt dat de ene creatieve generalist of multipotentialite succesvol is en de andere eerder wat vast zit of wenste dat hij/zij ook gewoon één passie had, dan zijn er een aantal vaardigheden belangrijk.

Your Why : Om te beginnen is het van belang dat meer een zicht krijgen op wie jij echt bent. Wat drijft jou? Waar sta je voor op? Waar word je blij van? Dat is echter niet voldoende, het is ook van belang dat je je creatief generalist zijn en wie je bent omarmt. 

Ook leren prioriteiten stellen (en nee, dat is niet hetzelfde dan kiezen) is belangrijk, net als leren omgaan met ongemak en angst. Verder heb je misschien gehoord over paradoxaal competent zijn (Silvia Derom van De Creatieve Generalist schreef hier samen met Ivo Brughmans een boek over)?

So… how?: Tot slot is het van cruciaal belang om dat alles dan om te zetten naar actie. Hoe willen we ons creatief generalist zijn in de wereld zetten? Hoe kan dat eruit zien? Spannend, niet?

Zit je nog met een ei?

Werkt dat wel zo volledig online?

Stel je voor dat ik hier nu zou antwoorden dat dat voor geen meter werkt… Natuurlijk doet het dat wel! Er gingen er al heel wat aan jou vooraf en die kijken alleszins heel anders naar hun creatief generalist zijn.

Belangrijk is om online niet te verwarren met afstandelijk en veel alleen moeten doen. Ja, het is een andere manier, maar afstandelijk zeker niet, integendeel. Er is het programma an sich met de membership site waarop je elke week een nieuw werkboek vindt om mee aan de slag te gaan. Verder zijn er de 1 op 1 gesprekken (of de groepsgesprekken in het groepsprogramma) én je kan me eender wanneer mailen of zelfs ‘whatsappen’ gedurende het volledige traject. En je zal zien, dit is alles behalve ‘another online course’… 

Hoeveel tijd zal dit programma mij kosten?

Goede vraag!

Wel, het programma op zich duurt 10 weken. Elke week is er een werkboek voor jou om mee aan de slag te gaan en daar ben je toch wel even mee bezig. Daarnaast zijn er de gesprekken (individueel of in groep). Het is niet evident om er tijd op te plakken, omdat de ene er veel langer mee bezig is dan de andere. Maar reken in ieder geval een paar uur elke week.

 

Een groepsprogramma is niets voor mij, want ik deel niet graag dingen in groep. Pas ik hier dan wel in?

Oprecht: ja! Eén van de dingen die belangrijk zijn als creatieve generalist om succesvol te zijn (daarom niet specifiek in je job, maar in het leven in het algemeen) is verbinding. En andere creatieve generalisten zijn goede ‘targets’ om je mee te verbinden. Zeker als je al geregeld het gevoel gehad hebt ergens niet helemaal bij te horen of anderen niet altijd helemaal te snappen (wie wil er nu één ding voor de rest van zijn leven doen?!?).

Er komt zoveel extra’s bij zo’n groepsprogramma, dat ik je volmondig durf aanraden om voor een groep te gaan als je de mogelijkheid hebt (afhankelijk van de geplande data, terwijl je het individuele traject eender wanneer kan starten)!

Wat als ik al vakantieplannen heb in deze periode?

Geen enkel probleem! Dan ga je gewoon op vakantie. En je kan van op vakantie de gesprekken doen of groepen meevolgen als je internet hebt. Doe je dat liever niet of is er geen internet, dan kan ja achteraf steeds de replay bekijken van een groep. Op die manier hoef je niets te missen. En in je individuele programma, boek je die periode simpelweg geen gesprek.

De werkboeken zijn in PDF-formaat, dus die kan je ook prima afprinten om zo in te vullen aan het zwembad bv. Er is dus geen enkele redenen om er niet voor te gaan omdat je op vakantie gaat. In tegendeel, doorgaans is dat een prima moment om zo eens het één en ander op een rijtje te zetten… 😉

Dit is de rest van het aanbod van Sofie

Gratis 'matchgesprek' met Sofie

Een goede klik is het belangrijkste in eender welke therapie of coaching. Daarom biedt Sofie een gratis gesprek aan, zodat je kan ontdekken of jij en Sofie een match zijn en welk programma eventueel bij jou zou passen.

Follow Your Feet

In dit intensief 26-weken programma gaan we samen op zoek naar jouw specifieke weg en stippelen we vervolgens een stapsgewijs plan uit, helemaal op jouw maat.

Prijs: vanaf 180,29€/maand (incl. BTW)

Last van uitstelgedrag?

Met dit programma van een maand, ga je zelf aan de slag, maar wel met enkele hulplijnen: een FBgroep en ondersteuning via mail.

Prijs: 197,23€ (incl. BTW)

Contacteer Sofie

Stuur een mailtje naar Sofie@deflowfabriek.be of vul onderstaand contactformulier in.

Een openbaring!

Ik heb het 12 weken-programma van Sofie gevolgd en wat een openbaring! Ik loop al jaren van de ene therapeut naar de andere en telkens liep ik vast op hetzelfde punt. Wat nu? Dat traject met urenlange gesprekken met therapeuten waar je buiten gaat en nog steeds niet weet wat er nu juist schort of hoe je het gaat aanpakken, stopt nu eindelijk.
In dit programma kreeg ik, dankzij de werkboeken, inzicht in mijn manier van denken en handelen en kom ik eindelijk op het punt dat ik weet wat ik moet doen. Liep ik vast dan was Sofie er om me verder te begeleiden. De werkboeken geven je inzichten langs de ene kant en langs de andere kant zijn er de praktische oefeningen die je dwingen er ook effectief mee aan de slag te gaan. Perfect voor een denker zoals mezelf!
Ik ben dankbaar voor het traject dat ik met Sofie heb mogen afleggen en waar ik nu al sta. Ik raad het iedereen aan die zichzelf gaandeweg verloren is en het gevoel heeft geen doel meer te hebben.
En dit allemaal onder begeleiding van een TOP-madam! Thx Sofie

Sarah L.

Ik ben oprecht trots op mezelf!

Ongelooflijk dankbaar ben ik dat dit programma op mijn pad kwam! Ik zou dit weken geleden niet gezegd hebben, maar vandaag ben ik oprecht trots op mijzelf.
En dat allemaal dankzij Sofie, die mij keer op keer weer wist te motiveren. Ze was positief wanneer ik dat even niet was en elke keer opnieuw weer luisterde ze en gaf ze raad. De oefeningen waren precies op mijn maat zodat ik nooit dacht dat het mij niet zou lukken. Dit was echt wat ik nodig had. Het is niet altijd gemakkelijk geweest maar ik heb geleerd dat dat een goed teken is. Ha!
En ondertussen ben ik zeer enthousiast en gemotiveerd aan het werken om een droom te realiseren terwijl ik drie maanden geleden dacht dat ik er geen had! Ik kan hier dus alleen maar positief over zijn en ik raad dit echt iedereen aan.
Bedankt Sofie om mij weer te laten vertrouwen in mijzelf!

Isabelle U.

Laat hier je testimonial voor Sofie achter!

(zal niet zichtbaar zijn)

Wil je checken of er een match is met Sofie?

+32 (0) 476 63 94 86

(enkel bereikbaar via WhatApp)

sofie@deflowfabriek.be

BTW: BE0848 498 194