Ben jij een creatieve generalist?

Heb jij ook het gevoel dat je niet in een hokje past? Krijg je het Spaans benauwd als mensen je vragen naar je passie of je specialisatie? Ben jij iemand die nergens echt in lijkt uit te blinken, maar zo’n beetje van alle martkten thuis is? Misschien mis je daardoor wel wat richting? Of een rode draad? Want hoe combineer je nu al die verschillende interesses?

Samen met jou wil ik alvast jouw sterktes als een creatieve generalist (meer) in de kijker zetten. Wa gaan dit ombouwen van iets dat je mogelijks belemmert, tot iets dat je helemaal ‘jou’ maakt en versterkt op verschillende manieren. De maatschappij mag dan voornamelijk gericht zijn op specialisten, maar dat er nood is aan generalisten, laat dat duidelijk zijn!

Dus laten we eens kijken wat voor een creatieve generalist of multipotential jij bent en hoe we dat kunnen inzetten, zodat we jouw unieke eigen weg uit kunnen stippelen!

Een online programma?

Wat houdt het in?

Een online programma van 10 weken met:

 • Een wekelijkse module rond een specifiek thema
 • Elke module bestaat uit een werkboek in PDF-vorm om in te vullen (ev. ter voorbereiding van een online sessie)  en met concrete oefeningen.
 • Je trekt dus best wat tijd per week uit om hier mee aan de slag te kunnen.
 • Gedurende die 10 weken is er permanente ondersteuning via email.
 • Je krijgt een half jaar toegang tot een online membershipsite, zodat je op je eigen ritme het programma kan afwerken.
 • Gedurende die periode kan je 4 online workshops live meevolgen rond relevante thema’s.
 • Verder kan je dat half jaar kiezen om individuele coachingssessies in te plannen met mij.
Prioriteiten & focus

Voor wie?

Voor wie deze dingen herkenbaar klinken:

 • Je hebt heel wat interesses maar niets schijnt er op lange termijn uit te springen
 • Je interesses veranderen ook wel eens
 • Concentreren of focussen op iets is soms lastig
 • Je hebt een beetje het gevoel dat je niet helemaal ‘past’ in het plaatje
 • Je hebt het creatief generalist zijn niet echt helemaal omarmd/onder de knie en dus voelt het soms alsof je ‘zomaar wat doet’
 • Je bent “coachable” ( bereid om in actie te stappen en je staat open voor feedback en nieuwe dingen)

DIY?

Het is een online programma waar je zelf mee aan de slag kan, maar helemaal DIY is het niet. Tijdens de 10 weken kan je me eender wanneer mailen of ‘whatsappen’ met vragen, bedenkingen of wanneer je vast zit en dan help ik je met plezier verder.

Er is ook ongeveer elke anderhalve maand een live online workshop waar je aan kan deelnemen en dat voor een half jaar. Op die manier kan je jezelf ook wat accountable maken.

Verder kan je ook steeds individuele gesprekken bijboeken, zodat je er helemaal je eigen programma van kan maken. Dit omdat ik merkte dat sommige mensen voldoende hadden met 2 gesprekken, terwijl anderen er meer dan 6 inzetten. En dus… make it your own!

Concreet, de verschillende thema’s:

 • Wat is een creatieve generalist nu precies?
 • Bestaan er verschillende soorten?
 • Welke skills en vaardigheden heeft een CG?
 • Geen passie, maar een rode draad!
 • Hoe zet je je best in de wereld?
 • Hoe behoud je de focus als CG?
 • Laat je omringen met de juiste mensen!
 • Action baby! Weg van uitstelgedrag.
 • Verenig al die kanten van jezelf

Praktisch

Hoe gaat het in zijn werk? Als je interesse hebt, maar je bent niet zeker of dit het juiste programma is voor jou, neem gerust contact op en dan bekijken we samen of er een klik is. Met mij én met het programma. Om ons hierbij te helpen heb ik ook een vragenlijst opgesteld, die ik je zal toesturen als je interesse hebt.

Wanneer je intekent, krijg je een welkomstpakket waar je meteen mee aan de slag kan. Ik volg mee vanaf de zijlijn via mail, maar je kan er ook voor kiezen om individuele gesprekken bij te boeken. Vaak zijn een paar gesprekken meer dan genoeg om daar te geraken waar je wil zijn!

Sessies worden via het online programma zoom gehouden. Ik stuur je simpelweg een link door, waar je op kan klikken. Je hebt dus niets speciaal nodig. Enkel een goede internetverbinding! Je kan de sessie volgen via je computer, maar zelfs ook via je gsm.

Je gaat zelf met de werkboeken en oefeningen aan de slag en in de individuele gesprekken bekijken we waar jij hulp nodig hebt, waar we ‘out of the box’ kunnen kijken en hoe jouw specifieke talenten en interesses kunnen inzetten.

Om het meeste uit het programma te halen is het natuurlijk belangrijk dat je voldoende tijd uit trekt om met de oefeningen aan de slag te gaan en dat je je engageert om vragen of ondersteuning te vragen indien nodig.

Klinkt goed? Geef een seintje en we vliegen er in!

*Je betaalt dus 3 x 297€ (excl. BTW). Wanneer je ervoor kiest om in één keer te betalen, dan krijg je (met BTW bij) meer dan 150€ korting.

Woon je in het buitenland, vergeet dan niet de landcode toe te voegen.

Opnieuw, woon je in het buitenland, voeg dan ook het toe.

Inhoud van de 12 weken:

Say what?: Eerst brengen we in kaart wat een creatieve generalist precies is en waarom dat soms zo lastig is in een ‘specialistenmaatschappij’. 

En als we vervolgens gaan kijken naar wat maakt dat de ene creatieve generalist of multipotentialite succesvol is en de andere eerder wat vast zit of wenste dat hij/zij ook gewoon één passie had, dan zijn er een aantal vaardigheden belangrijk.

Your Why : Om te beginnen is het van belang dat meer een zicht krijgen op wie jij echt bent. Wat drijft jou? Waar sta je voor op? Waar word je blij van? Dat is echter niet voldoende, het is ook van belang dat je je creatief generalist zijn en wie je bent omarmt. 

Ook leren prioriteiten stellen (en nee, dat is niet hetzelfde dan kiezen) is belangrijk, net als leren omgaan met ongemak en angst. Verder heb je misschien gehoord over paradoxaal competent zijn (Silvia Derom van De Creatieve Generalist schreef hier samen met Ivo Brughmans een boek over)?

So… how?: Tot slot is het van cruciaal belang om dat alles dan om te zetten naar actie. Hoe willen we ons creatief generalist zijn in de wereld zetten? Hoe kan dat eruit zien? Spannend, niet?

Zit je nog met een ei?

Werkt dat wel zo volledig online?

Stel je voor dat ik hier nu zou antwoorden dat dat voor geen meter werkt… Natuurlijk doet het dat wel! Er gingen er al heel wat aan jou vooraf en die kijken alleszins heel anders naar hun creatief generalist zijn.

Belangrijk is om online niet te verwarren met afstandelijk en veel alleen moeten doen. Ja, het is een andere manier, maar afstandelijk zeker niet, integendeel. Er is het programma an sich met de membershipsite waarop je elke week een nieuw werkboek vindt om mee aan de slag te gaan. Verder zijn er de mogelijke 1 op 1 gesprekken, af en toe een workshop én je kan me eender wanneer mailen of zelfs ‘whatsappen’ gedurende het 10 weken-traject. En je zal zien, dit is alles behalve ‘another online course’…

Hoeveel tijd zal dit programma mij kosten?

Goede vraag!

Wel, het programma op zich duurt 10 weken. Elke week is er een werkboek voor jou om mee aan de slag te gaan en daar ben je toch wel even mee bezig. Daarnaast zijn er de gesprekken (individueel of in groep). Het is niet evident om er tijd op te plakken, omdat de ene er veel langer mee bezig is dan de andere. Maar reken in ieder geval een paar uur elke week.

 Je krijgt een half jaar toegang tot de membershipsite, wat wil zeggen dat je alleszins je eigen tempo kan volgen en heb je dus een vakantie gepland: no worries!

Wat als ik al vakantieplannen heb in deze periode?

Geen enkel probleem! Dan ga je gewoon op vakantie. Je krijgt een half jaar de tijd om het programma af te werken, wat je dus een pak meer tijd geeft dan 10 weken. Mis je een workshop, dan kan je nadien de replay bekijken.

De werkboeken zijn in PDF-formaat, dus die kan je zelfs prima afprinten om zo in te vullen aan het zwembad of tijdens de après ski met een cocktail in de hand. Er is dus geen enkele redenen om er niet voor te gaan omdat je op vakantie gaat. In tegendeel, doorgaans is dat een prima moment om zo eens het één en ander op een rijtje te zetten! 😉

Wat is het verschil tussen het rode draden programma en Embrace Your Mess (dit programma)?

Kort door de bocht zou je kunnen zeggen dat dit programma eerst komt en dan pas de rode draden. Is creatieve generalist zijn nog iets nieuws voor jou? Heb je het nog niet 100% omarmt? Droom je (stiekem) nog om toch die ene juiste job te vinden? Duik dan eerst in je eigen creatieve generalist zijn, zodat je hier meer zicht op krijgt.

Leer alle verschillende kantjes van jezelf zien, omgaan met de tegenstellingen en de veelheid, enz. zodat je kan gaan omarmen wie je bent: een trotse creatieve generalist!

Ben je daar? All right! Dan is het tijd voor jou om met al die puzzelstukjes te gaan puzzelen en te kijken welke rode draden er in jouw veelheid te vinden zijn. Dan is het Rode Draden programma wat jou verder kan helpen!

Twijfel je? Geef een seintje en we bekijken het samen!

Dit is de rest van het aanbod van Sofie

Gratis 'matchgesprek' met Sofie

Een goede klik is het belangrijkste in eender welke therapie of coaching. Daarom biedt Sofie een gratis gesprek aan, zodat je kan ontdekken of jij en Sofie een match zijn en welk programma eventueel bij jou zou passen.

Follow Your Feet

In dit intensief 26-weken programma gaan we samen op zoek naar jouw specifieke weg en stippelen we vervolgens een stapsgewijs plan uit, helemaal op jouw maat.

Prijs: vanaf 275€/maand (excl. BTW)

Rode Draden

Dit programma is er voor iedereen die het gevoel heeft uit veel stukjes te bestaan en een beetje rust in de chaos wil vinden, zodat een richting plots ‘crystal clear’ is!

Prijs: vanaf 691€

Contacteer Sofie

Stuur een mailtje naar Sofie@deflowfabriek.be of vul onderstaand contactformulier in.

Een openbaring!

Ik heb het 12 weken-programma van Sofie gevolgd en wat een openbaring! Ik loop al jaren van de ene therapeut naar de andere en telkens liep ik vast op hetzelfde punt. Wat nu? Dat traject met urenlange gesprekken met therapeuten waar je buiten gaat en nog steeds niet weet wat er nu juist schort of hoe je het gaat aanpakken, stopt nu eindelijk.
In dit programma kreeg ik, dankzij de werkboeken, inzicht in mijn manier van denken en handelen en kom ik eindelijk op het punt dat ik weet wat ik moet doen. Liep ik vast dan was Sofie er om me verder te begeleiden. De werkboeken geven je inzichten langs de ene kant en langs de andere kant zijn er de praktische oefeningen die je dwingen er ook effectief mee aan de slag te gaan. Perfect voor een denker zoals mezelf!
Ik ben dankbaar voor het traject dat ik met Sofie heb mogen afleggen en waar ik nu al sta. Ik raad het iedereen aan die zichzelf gaandeweg verloren is en het gevoel heeft geen doel meer te hebben.
En dit allemaal onder begeleiding van een TOP-madam! Thx Sofie

Sarah L.

Ik ben oprecht trots op mezelf!

Ongelooflijk dankbaar ben ik dat dit programma op mijn pad kwam! Ik zou dit weken geleden niet gezegd hebben, maar vandaag ben ik oprecht trots op mijzelf.
En dat allemaal dankzij Sofie, die mij keer op keer weer wist te motiveren. Ze was positief wanneer ik dat even niet was en elke keer opnieuw weer luisterde ze en gaf ze raad. De oefeningen waren precies op mijn maat zodat ik nooit dacht dat het mij niet zou lukken. Dit was echt wat ik nodig had. Het is niet altijd gemakkelijk geweest maar ik heb geleerd dat dat een goed teken is. Ha!
En ondertussen ben ik zeer enthousiast en gemotiveerd aan het werken om een droom te realiseren terwijl ik drie maanden geleden dacht dat ik er geen had! Ik kan hier dus alleen maar positief over zijn en ik raad dit echt iedereen aan.
Bedankt Sofie om mij weer te laten vertrouwen in mijzelf!

Isabelle U.

Laat hier je testimonial voor Sofie achter!

Strong Testimonials form submission spinner.
(zal niet zichtbaar zijn)

Wil je checken of er een match is met Sofie?

+32 (0) 476 63 94 86

(enkel bereikbaar via WhatApp)

sofie@deflowfabriek.be

BTW: BE0848 498 194