De helende kracht van een foto

Therapeutische fotografie

Het beeld schenkt leven aan het verhaal, dat op zijn beurt leven schenkt aan het beeld.

– Alberto Manguel –

Say what?

In fotografie kan je emoties uiten, die je niet onmiddelijk in woorden kan uitdrukken. Beelden zijn daar veel sterker voor. Je gaat zelf op zoek naar je gevoel en welk beeld daar voor jou bij hoort. Puur voor jezelf en je laat even los wat andere denken of zeggen.

Door de beelden kan je tot rust komen Je kan een moeilijke waarheid zichtbaar en nadien misschien bespreekbaar maken. De foto wordt dus een communicatiemiddel, een spiegel en een tool voor persoonlijke groei. Zo werkt Dina samen met jou op een verbindende manier via de fotografie, die voor zingeving zorgt.

Dina baseert zich op de vijf basistechnieken van de phototherapy:

 • Projectieve fotografie
 • Snapshots of familiealbums
 • Zelf fotograferen
 • Gefotografeerd worden door anderen
 • Zelfportret 

Ze maakt geen fotograaf van jou, maar wel de regisseur en verteller van je eigen ‘fotoverhaal’.  Zo laat ze mensen groeien door foto’s. En soms wil dat ook zeggen loslaten, zodat je weer verder kan groeien. Zo hoopt ze samen met jou fijne dingen te kunnen laten onstaan en ontwikkelen.

Dina Vierendeel

Dina is een therapeutische fotografe en creatief therapeute (i.o.) die van sprookjeslicht, inhoudelijke songteksten en muziek houdt. Zelf woont ze in een sprookjesachtige omgeving, waarin ze haar kinderen aanmoedigt om met verf te gooien en in bomen te klimmen. Een plek die ieder seizoen ontzettend boeiend is om te fotograferen en om inzichten te krijgen van de evolutie en verandering van de natuur. Het licht is alles.

Toen ze 14 jaar werd, ontdekte ze de magie van de donkere kamer en de fotografie. Het wiegen van het ontwikkelbad en het beeld dat langzaam verscheen, deed haar hart openbloeien.

Fotografie hield haar ook een spiegel voor en gaf haar inzichten. Zo ontdekte ze dat ze fotografie kon gaan gebruiken als reflectie- en communicatiemiddel. Als gevoelens te groot waren en te moeilijk om te verwoorden, dan was de fotografie een veilige manier om pijn, verdriet, schaamte, woede enz. kwijt in te raken. En dankzij de foto’s konden dingen achteraf bespreekbaar gemaakt worden.

Ze volgde als fotografe even het commerciële spoor, maar haar passie lag daar duidelijk niet. Dina wilde mensen, de helende kracht van een foto bij brengen brengen. Niet het “perfecte” plaatje maar het ECHTE plaatje. Zo kwam ze als fotografe in aanraking met ontzettend veel mooie levensverhalen.

Door visueel samen te werken aan hun verhaal, kwam er een verbinding, gaf de fotografie zingeving en had die een therapeutisch effect. Het is prachtig om deze evolutie te mogen meemaken, om mensen te zien groeien door foto’s.

Dina draagt fotografie in haar hart door haar eigen levensverhaal en ze staat klaar om jou te helpen je eigen levensverhaal te belichting en te ontwikkelen.

Dina’s achtergrond

 • Studie Fotografie (2002-2006)
 • Beroepsfotografe (2007- heden)
 • Creatief therapeutische hulpverlener (Balans Gent)
 • Existential Well-being Counseling: A Person-centered Experiential Approach (KUL – 2017)
 • Creatief therapeut (VSPW Gent 2017 – 2019)
 • Phototheraphy en therapeutic photograpy (Judy Weiser – Italy – 2017)
 • Workshop Persoonlijke groei door foto’s ( Mark Luyten – 2017)
 • Perugia Social Photo Fest-Conference Social & therapeutic Photography (Italy-2018)
 • www.dinavierendeel.be

Dit is het aanbod van Dina

Dina gaat samen met jou op pad met foto’s richting persoonlijke groei, gebasseerd op de technieken van de therapeutische fotografie/Phototherapy. Je kan kiezen voor een volledig trjact van 6 sessies van 1u of voor een losse sessie.

Maak kennis met Dina

Onderaan deze pagina vind je mijn contactgegevens.

Zelf Fotograferen

Afhankelijk van jouw gevoel en van wat jij nodig hebt, kan je gaan intuïtief gaan fotograferen of krijg je een gerichte foto-opdracht mee.

Prijs: 60€/u (incl. BTW)

Betalen kan via de link in de bevestigingsmail na het boeken of meteen hier: betalen.

Projectieve Fotografie

Maak kennis met de basis en methodiek van Phototherapy. We gaan met reeds bestaande beelden aan de slag en leren elkaar en de methodiek kennen op een laagdrempelige manier en aan de hand van gerichte vragen.

Prijs: 60€/u (incl. BTW)

Betaling kan via de link in de bevestigingsmail na het boeken of meteen hier: betalen.

Snapshots/familiealbums

Om te kunnen zien, moet je eerst kunnen kijken. Je leert hier op een andere manier naar foto’s (en nog wel meer dan dat) kijken.

Prijs: 60€/u (incl. BTW)

Betalen kan via de link in de bevestigingsmail na het boeken of meteen hier: betalen.

Traject Therapeutische Fotografie

We starten met reeds bestaande beelden en projectieve fotografie. Nadien ga je zelf aan de slag met gerichte opdrachten en ga je puur intuïtief fotograferen. We bekijken en bespreken jouw fotoalbum van vroeger of je huidige snapshots op je smartphone. Vervolgens laten we ons fotograferen door anderen en worden we ons bewust van wat dit met ons doet. Dan werken we aan een zelfportret en in de laatste sessie bespreken we samen wat dit traject ons gebracht heeft.

6 sessies van 1u – vervolg mogelijk

Prijs: 295€ (incl. BTW)

Na het betalen krijg je een bevestigingsmail en wat later ook een mail met een link om meteen je gesprekken in te boeken.

Contacteer Dina

Stuur een mailtje naar dina@deflowfabriek.be of vul onderstaand contactformulier in.

Laat hier je testimonial voor Dina achter!

(zal niet zichtbaar zijn)

Wil je checken of er een match is met Dina?

+32 (0) 471 04 80 36

dina@deflowfabriek.be

BTW: BE0807 555 088