Vorige week volgde ik een cursus inspirerend spreken.

Had ik nog nooit een speech gegeven? Oh jawel, al tientallen keren.

Heb ik spreekangst of plankenkoorts? Nope. Geen last van.

Waarom volgde ik dan toch een driedaagse cursus om mijn speeches, interviews en video’s te verbeteren? Omdat ik geloof dat ik jullie nog beter kan helpen en het leven van mijn klanten meer kan veranderen als ik op dat vlak een level hoger schakel. En dus schreef ik me in…

Ik stapte het hotel binnen waar de cursus gegeven werd en was toch wel zenuwachtig. Daar stond ik dan: outside the comfortzone op zoek naar verbetering en zelfontwikkeling. En toen was er plots dat stemmetje in mijn hoofd dat zei: dit is wat jouw klanten voelen als ze de eerste keer in jouw praktijk binnen stappen. Wat zenuwachtig, klamme handjes, hopen dat ‘de coach’ vriendelijk en begripvol is, hopen dat er zacht wordt omgegaan met jouw ‘foutjes’.

Het werd een prachtige driedaagse waarin ik meermaals uit mijn comfortzone moest stappen, maar daardoor kon ik ook naar huis met een comfortzone die weer wat groter was geworden. En draait het daar niet allemaal om? Comfortabel worden met dingen die ervoor moeilijk waren. Vaardigheden bijleren waar vroeger misschien een beetje onkunde stond. Een stapje vooruit zetten. Het bleek meer dan de juiste keuze om mijn drempelvrees te overwinnen en me in te schrijven voor zo’n cursus.

Meer dan ooit begrijp ik het weer: dat de stap naar een coach of psycholoog niet altijd makkelijk is. Soms moet je precies een drempeltje over, niet? Als coach merken we het vaak: mensen contacteren ons in veel gevallen pas op het moment dat ze denken: “nu is mijn situatie écht te erg, nu moet ik wel hulp inroepen”. Of het nu gaat over depressie, relatiemoeilijkheden of een paar kilootjes te veel. Die drempel voelt bijna iedereen. En weet je wat gek is? Als coach zijn wij niet anders.

Dus weet dat je bij de FlowFabriek terechtkomt bij een coach die dat ook begrijpt. Met de online coaching geraken we meteen ook in de juiste Flow om jou gerust te stellen. Dus, lieve lezer, als je ooit een probleempje hebt, reiken we je de hand en stappen samen dat drempeltje over. We vinden het niet erg of ongemakkelijk dat je zenuwachtig bent, klamme handjes hebt en hoopt dat er een coach is die zacht omgaat met jouw ‘foutjes’ of problemen. Weet dat er altijd begrip is. Je bent altijd welkom, samen flowt het wel. Succes!

Elsje

P.S.: Elsje Borms was voedingscoach bij De FlowFabriek en hielp mensen op een goede manier gewicht verliezen en zich zo beter in hun vel voelen.