Het gaat niet zo goed en misschien heb je al een paar keer gedacht aan hulp zoeken, maar zette je nooit eerder de stap. Gewoon omdat je er eigenlijk amper woorden op kon plakken? Het gaat gewoon niet. That’s it! Of misschien wist je niet waar te beginnen? Misschien wel maar verloor je al snel de moed in de chaos van het hulpverleningslandschap? Of misschien was er gewoon zo’n lange wachtlijst dat je het meteen weer opgaf. We can’t blaim you!

Multidisciplinair team

Enkele maanden moet wachten op hulp wanneer je het lastig hebt, is gewoon te lang. Simple as that.

Hier bij De FlowFabriek zijn we er trots op om te zeggen dat we geen wachtlijst hebben. Dat komt omdat we met een multidisciplinair team werken en zowel psychologen, therapeuten, psychotherapeuten en coaches in ons team hebben. Daardoor kunnen we vaak goed inspelen op de vraag en zorgen dat mensen de juiste hulp vinden. Vaak zijn zo’n begeleidingen ook kortdurend en zijn mensen met enkele gesprekken alweer op weg gezet.

We zorgen er wel voor dat het bij iedereen duidelijk is wat hun achtergrond is en in welke thema’s zij eventueel gespecialiseerd zijn enz. Je kan er ook van op aan dat iedereen bij ons een degelijke achtergrond heeft en enkel aan de slag gaat met thema’s waarvoor ze gekwalificeerd zijn en waar ze over de nodige kennis en ervaring beschikken.

We werken ook met heel wat verschillende kaders, methodieken en achtergronden, waardoor we mensen eveneens op andere manieren kunnen verder helpen dan enkel met een 1 op 1 gesprek. Zo zijn er ook trajecten en programma’s, is er een groepsaanbod, zijn er workshops enz.

Dat alles zorgt ervoor dat we jou sneller verder kunnen helpen en geen wachtlijst hebben.

 

Een klik

Doordat we online werken, is het ook makkelijker om op andere dingen te gaan focussen dan iemands woonplaats. De juiste hulp vinden heeft met veel meer te maken dan waar je woont. Het is ook meer dan iemand die gespecialiseerd is in een bepaald thema, al is dat vaak al een stap in de goede richting. Voor ons is de juiste hulp iemand waarmee jij een klik voelt. Dat is meteen ook één van onze belangrijkste pijlers.

Waarom? Wel, om de simpele reden dat uit onderzoek blijkt dat dit de beste voorspeller is voor een succesvolle begeleiding. En is dat uiteindelijk niet waar we naar op zoek zijn?

Ook op die manier zorgen we voor minder wachtlijsten, want wanneer begeleidingen succesvol zijn, duren ze ook minder lang en hoeven mensen niet of minder snel terug te komen.

Tot slot kijken we ook naar de hulpvragen die we krijgen en zijn dat er meer dan we aan kunnen, dan breiden we ons team uit. Simple as that!

Onze filosofie helpt ons met andere woorden om ervoor te zorgen dat we geen wachtlijst hebben en jou zo sneller kunnen helpen. Klinkt dat goed? Top! Let’s get started!

 

Hoe de juiste hulp vinden?

Je kan bij ons op verschillende manieren op zoek gaan naar de juiste hulp voor jou:

  1. Je kan onze matchtool invullen en dan zal die jou zeggen welke hulpverleners de beste match voor jou zijn.
  2. Je kan bij aanbod gaan kijken en klikken op wat het best past.
  3. Je kan ons een mailtje sturen met wat meer informatie over jou en waarom je hulp zoekt en dan kijken we met je mee of geven wij je enkele opties.

Vervolgens kan je met enkele mensen een gratis kennismakingsgesprek inboeken zodat je zelf kan voelen met wie je het meeste een klik voelt. And off you go! Je bent gestart met een begeleiding!

Sofie & team