De wortels voor het verhaal van De FlowFabriek liggen waarschijnlijk ergens in een ver verleden toen ik nog in het Centrum voor Geestelijke Gezondheid werkte en mijn plek niet echt vond. Ook op andere plekken was dat zo en dat in combinatie met een persoonlijke weg die ik gegaan ben, maakte dat ik soms zelfs betwijfelde of therapie en ‘psycholoog zijn’ wel echt mijn ding was.

Pas toen ik na een jaar loopbaanonderbreking en het afzweren van psychologie, na een zoektocht toch terug bij de therapie terecht kwam, dat ik zeker wist dat het mijn ding was. Alleen moest ik het ook echt op mijn manier doen. En dat werd uiteindelijk online.

Daarnaast liep ik al jaren rond met de nood om te verbinden, om hulpverlening overzichtelijker en toegankelijker te maken, om het zware eraf te schrapen en het te normaliseren, om er zelfs een vleugje humor aan toe te voegen. Ook dat paste in ‘mijn manier’.

Ik startte een Facebookgroep voor hulpverleners zodat zij makkelijker konden doorverwijzen naar iemand. Die groeide vanzelf en binnen het jaar waren er meer dan 1000 leden. Ik probeerde daar nog meer mee te doen, maar dat liep niet echt van een leien dakje.

Als creatieve generalist loop ik doorgaans nogal over van de ideeën en ik stap wel eens in de valkuil om nieuwe dingen op poten te zetten, zonder de vorige af te werken.  En dus belandde de rest van die droom in mijn boekje met ideeën voor ‘ooit’.

Tot ik dat op een dag nog eens opdiepte tijdens een brainstormsessie met een collega en plots leek het ‘klaar’ te zitten. Ik ben er dan ook gewoon aan begonnen. Een naam, een website en heel wat mensen benaderen en zoeken naar die klik, de juiste vibe, dezelfde visie. Op twee maanden tijd, want het bleek al snel dat niet het niet alleen bij mij klaar zat. België (en Nederland) leken er klaar voor!

Ik stelde een SUPER team samen, waarin iedereen zijn eigen specialiteit heeft en boordevol goesting zit! En dan is het mooi om te zien hoe iets plots ontstaat. Van een idee tussen een hoop andere in een nogal vol boekje tot werkelijkheid. En dat alles in twee maanden tijd. Vanuit een boomhut in Colombia, want daar zat ik toen.

In De FlowFabriek kan je hulp vinden voor de meest uitéénlopende dingen. Zit je ergens een beetje vast mee? Kan je relatie wel een nieuw vlammetje gebruiken? Verloor je iemand of mis je iemand heel erg? Heb je geen duidelijke passie, maar wel 101 interesses? Kom je telkens de foute mensen tegen op je Tinder-dates? You name it, we take care of it!

Het speciale aan De FlowFabriek is dat het een volledig online groepspraktijk is. De allereerste in België! Dus wij komen met plezier helemaal tot in jouw living! En je hoeft zelfs niet op te ruimen…

Sofie & team