Hulp voor

jongeren

Een beetje de weg kwijt?

Als je jong bent, is het niet altijd makkelijk om je weg te vinden in deze snelle maatschappij met heel verwachtingen. Jij groeide op met het internet en GSM’s, maar dat geldt niet persé voor jouw ouders. Misschien ben je daarom ook wel meer geneigd om zelf online hulp te gaan zoeken? 

Voel je je wel eens eenzaam of lijkt het alsof niemand je begrijpt?

Als jongeren is het vaak zoeken en keuzes maken op heel wat vlakken. Wie ben je? Wat wil je studeren? Wat is belangrijk voor jou? Waar wil je bijhoren en waar niet? Je ouders begrijpen je struggles niet altijd en zelfs leeftijdsgenoten kunnen heel anders denken dan jij.

Liefdesverdriet, moeilijkheden met relaties, vragen omtrent je geaardheid en identiteit,...?

Daar hoort ook bij dat je relaties met je vrienden en een eventueel lief belangrijker dan ooit worden en veel tijd en ruimte innemen. Maar wat als er iets mis gaat? Kan je dan ergens terecht? En met wie kan je praten over gevoelige onderwerpen zoals sex of je geaardheid enz.?

Gescheiden ouders en nieuw samengestelde gezinnen

Wanneer je ouders beslissingen nemen die ook een grote impact op jou hebben, dan is dat niet altijd makkelijk. Soms betekent het ook dat er praktisch heel wat dingen veranderen en je ouders zijn misschien verdrietig en hebben niet altijd even veel oog voor wat die dingen met jou doen?

Specifieke moeilijkheden zoals ADHD, ASS, hoogbegaafdheid, enz.

Ook hier kan je ongetwijfeld af en toe wat hulp gebruiken om voor jezelf de juiste weg uit te stippelen.

Kan je wat hulp gebruiken?

Heb je soms het gevoel dat je met niemand echt kan praten of dat veel mensen je niet begrijpen? Blijf dan niet bij de pakken zitten en zoek hulp. 

Idealiter kan je je ouders hierover aanspreken, zodat zij je met het financiële luik kunnen helpen. Weet je niet goed hoe, dan helpen we je hier graag verder mee.

Aan de slag?

Of je nu één van de dingen hierboven herkent of met iets helemaal anders worstelt, je kan bij ons voor heel veel verschillende dingen terecht. 

In een gratis kennismakingsgesprek leggen we jou en/of jouw ouders ook graag uit hoe we werken en wat je kan verwachten. 

Het Flowteam staat voor je klaar!

Deze therapeuten, coaches en psychologen werken specifiek met jongeren.  Klik op de foto’s om onze specialisten beter te leren kennen en boek een gratis intake om kennis met hen te maken (dat kan meteen via de knop ‘maak een afspraak’ in het menu).

Zelf al aan de slag?

Workshop

Iets laagdrempeliger aan de slag kan met een workshop.

Blog

Even grasduinen in onze blogs kan je alvast tips & tricks opleveren.

Boeken die we aanbevelen

Als je er iets dieper in wil duiken, maar voorlopig nog op je eentje.

Nog niet gevonden wat je zocht?

Hulp op maat in jouw living

Dreamteam van De FlowFabriek

De allereerste volledig online groepspraktijk van België.