Onze visie op

online hulpverlening

Hoe wij naar hulpverlening kijken

Voor we dieper ingaan op het online aspect, staan we graag even stil bij hulpverlening in het algemeen. Jammer genoeg zijn er in onze huidige maatschappij nogal wat uitdagingen wanneer we het hebben over onze mentale gezondheid. Denk aan lange wachtlijsten, te weinig hulp voor zij die het nodig hebben, het moeilijk vinden van de juiste hulp, enz.

Bij De FlowFabriek willen we niet alleen focussen op deze problemen door zo weinig mogelijk met wachtlijsten te werken en door te focussen op het vinden van die juiste hulp.

Daarnaast willen we hulpverlening niet zien als een soort repareren van iets dat kapot is. We zien het eerder als iemand ondersteunen in een proces. We krijgen allemaal uitdagingen voorgeschoteld en soms is het niet evident om die aan te gaan. Daar kunnen we allemaal wel wat hulp bij gebruiken. 

Tot slot geloven we ook dat dit proces niet alleen zwaar en moeilijk hoeft te zijn, maar soms ook fijn kan zijn, dat er ook gelachen mag worden en dat er heel wat wegen naar Rome leiden.

Online & persoonlijk

We hangen met z’n allen soms een beetje vast aan onze gsm’s en spenderen vaak te veel tijd achter een computer. Facebookscrollen kostte je al ettelijke uren van je leven. Waarom zouden we therapie of coaching dan ook nog eens online gaan doen? Daarbij is dat afstandelijk zo met een scherm ertussen.

Onderzoek toont echter aan dat online hulpverlening even goede resultaten boekt als de reguliere hulpverlening. Daarbij merken we ook dat mensen vaak meer op hun gemak en opener zijn. Het lijkt geregeld makkelijker om over eerder moeilijke of emotionele dingen te vertellen, wanneer er een beetje fysieke afstand is, bv. door een scherm.

Verder zetten we ook extra in op dat persoonlijke stukje, net omdat we dat zo belangrijk vinden. Daarom laten we je ook een stukje zien van wie wij zijn. We kunnen toch moeilijk van jou verwachten dat jij je ziel op tafel legt en je niet eens een ietsie pietsie beetje van ons weet, wel?


Bij De FlowFabriek staan we voor…

persoonlijke, authentieke, interactieve online hulpverlening. Ons team bestaat uit échte mensen met échte verhalen en missies vanuit heel persoonlijke ervaringen. We geloven in:

Daarom heeft iedereen binnen De FlowFabriek ook een unieke specialisatie. We geloven namelijk dat we met z’n allen niet overal goed in zijn, maar dat we meer voeling hebben met bepaalde thema’s. We zijn niet alleen andere mensen, we gingen ook allemaal een andere weg en ervaarden andere dingen. We bouwden dus eigenlijk allemaal een unieke skillset op en die zetten we hier binnen De FlowFabriek ook in.

Hulp op maat in jouw living

Dreamteam van De FlowFabriek