Kalender

Eenmalige activiteitenkalender

Naast onze maandelijkse workshops rond het thema van de maand (zie Facebook ) zijn onze hulpverleners nog met heel wat andere dingen bezig. Ze organiseren ook heel wat activiteiten éénmalig, zoals workshops, lezingen, infosessies,… en die vind je hier!

Op deze kalender vind je een overzicht per maand en onder het kader vind je eveneens per maand meer informatie. Zo kan je dus eens proeven en misschien wel iemand van ons team een beetje leren kennen!

Activiteiten Kalender

 

WANNEER?

WAT?

WIE?

Za 8 MEI om 12uEen alternatieve kijk op geluk en hoe dat vertalen naar concrete actie.Sofie Leemans
Di 25 MEI om 20u05*Zoeken naar betekenisNathalie De Jongh
Vr 28 MEI om 9u30Werken met ACT voor ASSElke Bussels
Di 29 JUNI om 17uCreatieve generalist? Deze vaardigheden heb jij nodig!Sofie Leemans
Di 29 JUNI om 20u05*Van stress naar ontspanningTuur Van Hove
Di 29 JUNI om 20u05*Stress tijdens de zwangerschpValerie Convents

 

* Gratis aanbod binnen De FlowFabriek.

MEI

Wat is geluk?

In deze workshop gaan we aan de slag met ‘geluk’. Wat is dat eigenlijk? We gebruiken dat woord namelijk heel makkelijk en we willen allemaal uiteindelijk simpelweg gelukkig zijn. Maar wat betekent dat dan? Natuurlijk is dat iets anders voor iedereen, maar er zijn wel enkele dingen die we delen én enkele denkfouten die we maken wanneer het over ‘gelukkig zijn’ gaat. In deze workshop bekijken we een alternatieve manier van kijken naar geluk, waar je ook concreet mee aan de slag kan gaan.

Wanneer? Zaterdag 8 mei om 12u

Duur? 1,5u

Prijs? 45€

Je krijgt na betaling de zoomlink doorgestuurd.

ACT bij ASS (voor hulperleners)

In deze workshop leer je hoe je ACT op een auti-vriendelijke manier kan aanbieden. Je leert hoe je met cliënten met autisme aan de slag kan gaan, maar ook wat belangrijk is in de begeleiding van het systeem rondom de persoon met ASS. Na deze workshop heb je een aantal concrete handvaten, oefeningen en aandachtspunten in handen om gelijk met cliënten met ASS aan de slag te gaan, zowel op een protocollaire manier als binnen een individueel afgestemd traject.

Opgelet! Deze workshop is gericht op hulpverleners die de 6-daagse opleiding hebben gevolgd of een vergelijkbare ervaring met ACT hebben.

Wanneer? Vrijdag mei van 13u tot 15u30

Duur? 5u (excl. lunchpauz)

Prijs? 155

Je krijgt na betaling de zoomlink doorgestuurd.

Zoeken naar betekenis: hoe maak je een persoonlijk ritueel?

Wat is een persoonlijk ritueel? Waarom en wanneer maak je er gebruik van? En hoe maak jij je eigen, unieke ritueel om een belangrijk moment in het licht te zetten? Nathalie  helpt je deze vragen beantwoorden met enkele schrijfoefeningen.
Er zijn veel belangrijke momenten in onze levens. Ze markeren een transformatie en een mijlpaal in een proces.
In onze geïndividualiseerde en versnipperde samenleving vinden we niet altijd de weg naar voldoening op een diepgaander niveau. De feesten en rituelen zijn uitgehold, dikwijls achterhaald en versteend. Toch zijn ze, hoe groot of hoe klein ook, een onmisbare hoeksteen in ons leven.
Nathalie legt uit hoe je op een eigentijdse en persoonlijke manier eenvoudige rituelen kan gebruiken om verdieping te brengen. 
Na de workshop heb je een aantal tools in handen om je eigen belangrijke momenten vorm te geven.

Wanneer? Dinsdag 25 MEI om 20u05

Duur? 40min

Prijs? GRATIS

Je krijgt na inschrijving de zoomlink doorgestuurd.

JUNI

Een creatieve generalist?

Heb jij ook een hekel aan het woord passie omdat je wel 100 interesses hebt? Is focus houden niet altijd evident voor jou en lijkt het wel of je elke job na een tijdje beu geraakt? Dan is deze workshop ongetwijfeld iets voor jou! Want door meer inzicht te krijgen op wat het betekent een creatieve generalist te zijn en bepaalde vaardigheden daardoor extra te gaan inzetten, wordt dat wat lastig was, plots een super voordeel! Ready? 

Wanneer? Dinsdag 29 juni om 17u 

Duur? 1,5u

Prijs? 45€

Je krijgt na betaling de zoomlink doorgestuurd.

Van stress naar ontspanning

In deze hands-on workshop leer je technieken om jouw stress te reguleren.
Hoe zorg je ervoor dat stress je niet overspoeld? En hoe voorkom je dat je helemaal in die stress verdwijnt?
Je leert tools om jouw lichaam en zenuwstelsel tot rust te brengen zodat je weer naar behoren kan functioneren.

Wanneer? Dinsdag 29 JUNI om 20u05

Duur? 40min

Prijs? GRATIS

Je krijgt na inschrijving de zoomlink doorgestuurd.

Stress tijdens de zwangerschap

Er zijn verschillende factoren die de stress tijdens de zwangerschap kunnen veroorzaken. Onzekerheid, keuzes die je dient te maken en de voorbereiding, maar ook de dagdagelijkse stress hebben een invloed op je lichaam en je baby. Wist je dat de risico’s van te veel stress en angst te vergelijken zijn met die van roken tijdens de zwangerschap?!
Een beetje stress en angst is natuurlijk een normale en zelfs gezonde reactie, maar wanneer wordt het té veel en dus ongezond? En vooral, hoe kunnen we dit voorkomen en wat kunne we er aan doen? Dit kom je te weten in deze workshop met Valerie.

Wanneer? Dinsdag 29 JUNI om 20u05

Duur? 40min

Prijs? GRATIS

Je krijgt na inschrijving de zoomlink doorgestuurd.

Hulp op maat in jouw living!

Nog vragen? Geef ons een seintje!

badge MVO-scan