Ready for action?

Sport en mentale weerbaarheid

“Obstacles don’t have to stop you. If you run into a wall, don’t turn around and give up. Figure out how to climb it, go through it, or work around it.”– Michael Jordan

De Groten der Aarde weten het al langer: succesvol zijn als sporter hangt niet alleen af van hoe hard je traint of hoe goed je trainer en de trainingsschema’s zijn. De uitkomst van hard trainen is sterk bepaald door wat er zich afspeelt tussen je twee oren: motivatie, concentratie, emotiemanagement, zelfvertrouwen en ga zo maar door. Professionele atleten én hun coaches vinden gelukkig veel vaker dan vroeger hun weg naar psychologen zoals Karen, om die onontbeerlijke mentale vaardigheden aan te scherpen.

Moet je enkel professioneel of op hoog niveau met sport bezig te zijn om baat te hebben bij een sportpsycholoog? Neen!

  • Je maakte al 10 keer het goede voornemen om te beginnen joggen maar houdt het telkens na 1 keer alweer voor bekeken?
  • Je speelt badminton in de club in je dorp en slaagt er tijdens wedstrijden niet in om terug te knokken wanneer je op achterstand komt?
  • Je hebt jezelf als doel gesteld om je eerste marathon te lopen en wil leren hoe je kan doorbijten wanneer heel je lijf schreeuwt om op te geven?
  • Je voetballende zoon is er het hart van in dat hij weer eens niet geselecteerd werd voor de wedstrijd?

Bij Karen kan iedereen terecht die zichzelf in beweging wil krijgen of een sportieve uitdaging wil aangaan. Maar ook ouders die zoekende zijn hoe ze hun sportende zoon of dochter best kunnen ondersteunen, krijgen bij haar hiervoor concrete handvaten.

Karen Van Hemelrijck

Karen is 38 en mama van 3 actieve lievelingen en één ding is zeker: sport houdt haar in balans. Nog het liefst combineert ze sport met natuur. Ze trekt er heel graag op uit in de bergen, samen met haar gezin. Karen werd gebeten door de sportmicrobe toen ze als jonge tiener begon te voetballen. 15 jaar lang genoot ze van hard trainen en wekelijkse wedstrijden tot een knieblessure haar deed stoppen.

Ze studeerde af als klinisch psycholoog en werkte 10 jaar als opvoedingsondersteuner in gezinnen. Daarna maakte ze de overstap naar onderwijs, waar ze tot op heden nog steeds aan de slag is als coachend expert voor schoolteams in Brussel.

Ondertussen volgde Karen een contextuele therapieopleiding en startte ze haar eigen praktijk. Haar deelname aan ‘Aconcagua 2010 – expeditie astma’, een beklimming van deze kanjer in de Andes, was een kantelpunt. Ze besloot haar expertise als psycholoog in te zetten in de sportwereld. Ze ging aan de slag als mental coach in het voetbal en met individuele atleten uit andere disciplines. Het voorbije jaar werkte ze als mental coach voor de A-kern van Oud-Heverlee Leuven.

Karen gaat graag uitdagingen aan. Haar voeling met sport, haar jarenlange ervaring en opleiding in begeleiding, coaching en therapie, haar enthousiaste authenticiteit bundelt ze samen in coachingstrajecten voor iedereen voor wie sport deel uitmaakt van het leven of het leven helemaal beheerst.

 

Karen’s achtergrond

  • Master in Klinische Psychologie (KULeuven)

  • Academische lerarenopleiding (KULeuven)

  • Contextuele therapieopleiding (Balans Gent)

  • 1e jaar Integratieve psychologieopleiding (Academie Integratieve Psychologie Antwerpen)

  • Bijscholingen: Gezinsgericht werken (Het Raster), Begeleidingsvaardigheden bij coaching (D-na), Train-the-coach (Obelisk), Mental coaching in de sport (Maenhout & Perquy)

Dit is het aanbod van Karen

Je wil jouw sportieve uitdaging met glans doorstaan door een gezonde(re) geest in een gezond(er) lichaam? Kijk snel hieronder welk aanbod best aansluit op jouw profiel. Karen verkent samen met jou in een intakegesprek jouw noden. Van daaruit stellen we samen een plan op om jouw doel(en) te bereiken. We bepalen het tempo en de duurtijd van jouw traject. Zo weet je van bij de start waar je je mag aan verwachten!

Maak kennis met Karen

Onderaan vind je haar contactgegevens en kan je haar eender welke vraag stellen!

Coach the coach

Individuele coaching voor trainers in recreatieve of professionele clubs van 1 uur. Voor elke trainer die het maximale uit zijn atleet of team wil halen.

Prijs: 75€ (incl. BTW)

Betalen kan via de link in je bevestigingsmail nadat je een afspraak inboekt of hier: betalen.

Activate Yourself

Individuele coaching van 1u voor iedereen die zichzelf in beweging wil krijgen én houden.

Prijs: 75€ (incl. BTW)

Betalen kan via de link in je bevestigingsmail nadat je een afspraak inboekt of hier: betalen.

Ik ben een sportouder... wat nu?

Ondersteuningsgesprek voor ouders van 1u. Voor iedereen die antwoorden zoekt in de opvoedingsvraagstukken omtrent hun sportende zoon of dochter.

Prijs: 75€ (incl. BTW)

Betalen kan via de link in je bevestigingsmail nadat je een afspraak inboekt of hier: betalen.

Achieve Your Goal

Individuele coaching van 1u voor iedereen die een sportief doel wil behalen en in optimale mentale conditie wil verkeren op de weg hiernaar toe.

Prijs: 75€ (incl. BTW)

Betalen kan via de link in je bevestigingsmail nadat je een afspraak inboekt of hier: betalen.

Resilience on your way to success

Individuele coaching van 1u voor topsporters die voor het behalen van succes niets aan het toeval willen overlaten.

Prijs: 75€ (incl. BTW)

Betalen kan via de link in je bevestigingsmail nadat je een afspraak inboekt of hier: betalen.

Contacteer Karen

Stuur een mailtje naar Karen@deflowfabriek.be of vul onderstaand contactformulier in.

Laat hier je testimonial voor Karen achter!

(zal niet zichtbaar zijn)

Wil je checken of er een match is met Karen?

+32 (0) 478 93 56 06

(enkel via WhatsApp)

karen@deflowfabriek.be

BTW: BE0686 668 245