Hulp bij

keuzestress?

Kan je moeilijk kiezen?

Vandaag de dag is er veel meer mogelijk dan pakweg 50 jaar geleden. We hebben veel meer opties, maar de keerzijde van de medaille hier is dat we ook veel meer keuzes moeten maken. Het lijkt ook dat geluk maakbaar is en we daar zelf volledig verantwoordelijk voor zijn, wat de druk om de ‘juiste’ keuze te maken enkel vergroot. Daarbij zorgt social media voor meer onzekerheid, perfectionisme, faalangst, enz. en die dingen zorgen op hun beurt dan weer voor keuzestress.

Sounds familiar?

Last van keuzestress?

  • Ben je een piekeraar?
  • Stel je beslissingen vaak uit?
  • Vind je het moeilijk om te kiezen omdat je je zorgen maakt over wat je verliest als je de ‘foute’ keuze maakt?
  • Vraag je vaak de mening van anderen over dingen?
  • Voel je je wel eens onzeker?
  • Ben je een people pleaser?

Antwoord je vaak ja? Dan is er werk aan de winkel!

Wil je keuzestress aanpakken?

Of het nu eerder een kleinere impact op je leven heeft of het net volledig beheerst, het is altijd een goed idee om aan de slag te gaan. Doe je dat niet, dan is de kans groot dat het enkel gaat groeien of bijkomende problemen gaat ontwikkelen.

En belangrijk is dat je beseft dat er onder keuzestress steeds een ander probleem schuil gaat, zoals angst, onzekerheid, perfectionisme, enz.

En tot slot… hoewel keuzestress mogelijks voelt als iets kleins dat je zelf wel kan oplossen, zorgt het vaak ook voor heel wat extra problemen zoals uitstelgedrag en ook angst en onzekerheid. Je kan dus in een neerwaartse spiraal terecht komen die je helemaal lam kan slaan, waardoor je geen keuzes meer maakt en niets meer doet.

Het Flowteam staat voor je klaar!

Je kan nu opgelucht ademhalen, want onze therapeuten, coaches en psychologen met expertise rond keuzestress staan voor je klaar. Omdat er verschillende thema’s gelinkt kunnen zijn aan keuzestress, zit er ook een onderscheid in wie rond welk thema werkt. Klik dus eerst op de omschrijving die het meest van toepassing is en dan op de foto’s om onze specialisten beter te leren kennen en boek een gratis intake om kennis met hen te maken.

Zelf al aan de slag?

Workshop

Iets laagdrempeliger aan de slag kan met een workshop.

Blog

Even grasduinen in onze blogs kan je alvast tips & tricks opleveren.

Boeken etc. die we aanbevelen

Als je er iets dieper in wil duiken, maar voorlopig nog op je eentje.

Nog niet gevonden wat je zocht?

Hulp op maat in jouw living

Dreamteam van De FlowFabriek

De allereerste volledig online groepspraktijk van België.