Bemiddelaar & coachende advocaat

Bemiddelen

Als erkend bemiddelaar in familiale zaken begeleidt Lieve Pepermans cliënten om hun weg te vinden in het conflict. Anders dan bij een rechtszaak, ligt de focus op een evenwicht vinden tussen de verschillende standpunten en partijen.

Wat als je zelf mee de afloop van je geschil kan bepalen? Bij bemiddeling is er geen rechter, jij bent meester over je zaak. Samen komen we op een authentieke manier tot een constructieve oplossing.

Bemiddeling kan bijvoorbeeld wonderen doen bij:

  • Relatieproblemen of echtelijke ruzies
  • Conflicten rond verblijf, omgang en alimentatie van kinderen
  • Discussies over goederen en gezinswoning
  • Conflicten tussen ouders en kinderen, of met grootouders
  • Erfeniszaken en discussies bij een overlijden
  • Conflicten bij nieuw samengestelde gezinnen

Coachende advocaat

Verder kan je Lieve ook inschakelen als raadgever om jou te weg te wijzen doorheen het rechtssysteem. Door hier voldoende tijd in te investeren, kan de angst voor juridische taal en complexe procedures plaatsmaken voor vertrouwen en zelfzekerheid.

Haar eigen juridisch geschil en dat van familieleden en vrienden deden haar inzien hoe belangrijk het is om het recht zo verstaanbaar mogelijk te maken. Vanuit haar ervaring neemt zij mensen bij de hand, geeft zij advies, en bouwt zij bruggen tussen de cliënt en het gerecht.

Regelmatig heeft zij online consultaties omtrent thema’s in de familiale sfeer. Blijf ik bij mijn partner? Kan ik mijn partner verlaten? Wat zijn mijn rechten? Wat met de kinderen? Hoe zit het met ons huwelijksvermogensstelsel ?

Online werken

Waarom online werken ? Door online te werken kan ieder vanuit zijn eigen plek communiceren. Vaak bevinden partijen zich in andere delen van de wereld of zijn er andere redenen waarom men zich niet kan of wenst te verplaatsen. Met online werken wordt raadgeving op afstand maar zelfs ook online bemiddeling aantrekkelijk.

Lieve Pepermans

Lieve Pepermans is advocaat, bemiddelaar en raadgever in familiezaken. Ook moeder van 3 zalige puberdochters en uit de echtgescheiden. Liefhebber van muziek en beeldende kunst. Zangeres in een groot oratoriumkoor.

In 2016 startte zij met veel goesting en vertrouwen haar nieuwe praktijk in Hoboken. Het is haar missie om het recht zo menselijk en verstaanbaar mogelijk te maken. Daar haalt zij zingeving uit. Daar gelooft zij in. Haar focus ligt op familiale geschillen. Ze wil mensen begeleiden en ondersteunen als advocaat, als erkend bemiddelaar en als raadgever.

Sinds 1992 is Lieve advocaat bij de balie van Antwerpen. Door de jaren heen kwam zij in contact met een brede waaier aan rechtstakken, waaronder: personen- en familierecht, burgerlijk recht en vreemdelingenrecht.

Na jarenlang op een groot kantoor te hebben gewerkt, zette zij de stap naar een eigen praktijk, een hele nieuwe setting. Een burn-out heeft haar doen inzien dat zij anders, maar vooral persoonlijker en authentieker wil werken.

In 2001 kreeg zij zelf te maken met een familiaal juridisch geschil en maakte zij mee wat zo’n proces met een mens en zijn relaties doet. Het woog op haar, jarenlang. Zij lag er wakker van, zelfs als advocaat terwijl ze de juridische kant van de zaak volkomen begreep.

Later kwam ze tot het besef dat bemiddeling veel narigheid had kunnen voorkomen en daarom investeerde ze in 2014 in de opleiding ‘bemiddelaar in familiale zaken’. Sinds juni 2016 heeft zij dit diploma op zak. Nu wil zij haar kennis en persoonlijke ervaringen positief inzetten om mensen als een bruggenbouwer te begeleiden bij conflicten.

Lieve’s achtergrond

  • Licenciaat in de Rechten
  • Erkend bemiddelaar in familiale zaken
  • Grote interesse in vele opleidingen inzake persoonlijke ontwikkeling
  • www.lievepepermans.be

Dit is het aanbod van Lieve

Nood aan een familiale bemiddelaar? Of kan je wel iemand gebruiken die je doorheen het doolhof die van ons rechtssysteem loodst? Lieve gaat graag met jou/jullie aan de slag!

Maak kennis met Lieve

Lieve’s contactgegevens vind je onderaan.

Bemiddeling

Een bemiddelingsgesprek duurt doorgaans anderhalf uur, maar dit is bespreekbaar.

Prijs: 125€/uur (+ administratiekosten bij opstellen van overeenkomst & rolrecht rechtbank)

Betaling via overschrijving na boeken.

Coachende advocaat

Je kan al een coachingsgesprek boeken vanaf een half uur.

Prijs: 125€ per uur (+ 21% BTW)

Betaling via overschrijving na boeken.

Contacteer Lieve

Stuur een mailtje naar Lieve@deflowfabriek.be of vul onderstaand contactformulier in.

Laat hier je testimonial voor Lieve achter!

(zal niet zichtbaar zijn)

Wil je checken of er een match is met Lieve?

+32 (0) 468 227 919

lieve@deflowfabriek.be

BTW: BE0823 525 050