Online met Flow

Opleiding voor coaches, therapeuten & psychologen die (meer) online willen werken.

Stap voor stap

In begrijpbare taal

Meteen toepasbaar

Herken je dit?

Je wil wel online werken, maar staat je doelgroep hiervoor open?

Je wil graag online starten als hulpverlener, maar hoe begin je daar in godsnaam aan?

Jij weet heel goed waarmee je mensen kan helpen, maar begrijpen mogelijke cliënten dat ook?

Je bent een krak in jouw expertisegebied, maar hoe zorg je ervoor dat cliënten jou online kunnen vinden?

Je besteed nu al veel tijd aan administratie en opvolging en komt er bij online werken niet alleen nog maar meer (technisch werk) bij?

Online met Flow brengt resultaat & rust

Sofie, de oprichtster van De FlowFabriek, is psychologe van opleiding, geen IT-er. Ze zocht zelf uit hoe je een website bouwt, welke systemen goed werken en wat minder goed, enz. Hierdoor hoef jij heel die zoektocht niet zelf te doen, maar toont zij je hoe je dit ook eenvoudig zelf kan!

Online tools begrijpbaar uitgelegd door iemand die jouw (vak)taal spreekt.

Systemen & automatisaties uitgelegd met eenvoudige voorbeelden.

Een social media strategie & tips die passen bij jouw vakgebied.

En nog veel meer!

Stop met jezelf te saboteren & leer slimmer en digitaal werken met Online met Flow

Maak komaf met je eigen uitstelgedrag, imposter syndroom, twijfelen aan jezelf of de angst om iets fout te doen. Onze opleiding leert je hoe je eenvoudig aan de slag gaat om jouw praktijk te digitaliseren.

Waarom Online met Flow een must-have is voor iedereen die online wil gaan werken

Wanneer je start als online coach of je beslist om online te gaan werken als therapeut of psycholoog, is de kans groot dat je op allerlei obstakels botst. Om te beginnen zijn er heel wat technische uitdagingen, maar je gesprekken lopen ook net iets anders, je hebt andere afspraken nodig, betalingen lopen anders, enz. Je moet je bv. meer profileren en daar zijn wij hulpverleners niet altijd een grote fan van. Daarom maakten wij Online met Flow. Om je te helpen al die obstakels één voor één te tackelen! Online kan soms een beetje eenzaam zijn, maar niet als er een heel team rond je staat!

Slimmer werken = online werken

Jij wil groeien, misschien wel weg van uurtje-factuurtje? Jij wil tijd spenderen in je zone of genius als hulpverlener, maar je wil ook andere dingen kunnen doen.

Online werken is hiervoor de oplossing. Hoewel we ondertussen allemaal al wel eens een Zoomcall deden, valt er natuurlijk heel wat meer te zeggen over online werken.

Laagdrempelige hulpverlening

Geen files meer, niet langer zoeken naar parking… Doordat mensen zich niet eens hoeven te verplaatsen, besparen ze heel wat tijd en zorgen. Ze kunnen vanuit hun eigen comfortabele zetel hulp krijgen van jou.

Online én ook persoonlijk & authentiek

Bij De FlowFabriek gaan we er prat op een persoonlijke beleving te bieden aan onze teamleden én hun klanten. Ook online kan je diepgaande gesprekken voeren die impact maken. Wij tonen je hoe ook jij dat mogelijk maakt.

Meer tijd creëren door digitaliseren, automatiseren, enz.

Meer tijd voor jezelf én een betere ervaring voor je cliënten die zelf gesprekken inboeken wanneer het hen (en jou!) uitkomt. Automatische bevestigingsmails, betalingen die zelfs voor je gesprek al in orde zijn enz.

Online met Flow: de modules

Module 1: Wie ben jij?

In deze module zoomen we in op jouw persoonlijke ‘zone of genius’. Wat zijn jouw talenten? Wat is jouw specialisatie? Waar wil je naartoe en wat zijn je grote dromen? Wat is jouw verhaal en hoe vertaalt zich dat in een ideale cliënt voor jou? Kortom, hoe passen we alle puzzelstukjes in elkaar?

Module 2: Online werken: say what?

We kijken welke opties er zijn binnen online werken en duiken in de wereld en mogelijkheden van videobellen. Ook gaan we kijken wat belangrijk is bij online gesprekken. Hoe structureer je een gesprek? Welke afspraken moet je maken? Op welke praktische dingen moet je letten en hoe kan je dingen vergemakkelijken voor jezelf en voor je cliënt? Hoe sluit je af? Welke prijs zet je?

Module 3: Basiskaders & methodieken

Of je nu start of een doorgewinterde therapeut of coach bent, het is altijd interessant om te weten wat er nog zoal bestaat of om je gamma aan kaders en methodieken uit te breiden. Niet alleen valt er altijd nog iets te leren, maar het kan je ook helpen nog meer je eigen unieke stem te vinden als hulpverlener. Ook laten we specifiek experten aan het woord die bepaalde methodieken online inzetten in enkele van de expert calls.

Module 4: Website, social media & marketing

We starten bij het begin: jouw lay-out! Je logo, kleuren, letterypes enz. Dan kijken we naar de opties wat betreft je website. Nodig of niet? Hoe doe je dat? Ook social media en andere vormen van marketing en sales komen aan bod. Is marketing een noodzakelijk kwaad of kan het ook anders…?

Module 5: Technische shizzle

Er komt ook heel wat technisch aan te pas, zeker wanneer je het jezelf makkelijk(er) wil maken en extra administratie wil vermijden. We bekijken de belangrijkste technische dingen, zoals een online agenda en een betaalsysteem en verder zoomen we in op nog enkele andere interessante programma’s om je leven als ondernemer een pak te vergemakkelijken.

Module 6: Groeien & bloeien

Afhankelijk van waar jij momenteel staat en van waar je naartoe wil, leg je je focus best ergens anders. Het is namelijk heel makkelijk jezelf te verliezen in de veelheid aan to do’s. In deze module gaan we stapsgewijs aan de slag met een strategische set-up. We kijken hoe je (deels) weg kan van uurtje factuurtje, hoe je meer kan automatiseren en tot slot zoomen we in op time- & energy management.

Module 7: Mindset troubles

Starten met iets nieuws, (grote) stappen zetten, dingen leren en veranderen, het is niet altijd makkelijk en dus gebeurt het al wel eens dat we met onze handen in het haar zitten. Hoe ga je om met uitstelgedrag, angst, imposter syndrome, enz.?

Sofie Leemans

Sofie Leemans

Ik ben Sofie, bezielster van De FlowFabriek, psycholoog, creatieve generalist, ideeënfontein, goestingdoener en vrijheidszoeker.

Sinds 2016 werk ik voltijds online. De ene keer vanuit een boomhut in Colombia, dan eens vanuit een penthouse in Colombia en recent iets permanenter van tussen de pinguins in Zuid-Afrika. Je snapt ongetwijfeld dat ik mij in het online landschap als een vis in het water voel! ; – )

Sofie

Onze experten:

Claudia Parms

Claudia Parms

SEO

Veerle Steyaert

Veerle Steyaert

GDPR

Silvia Derom

Silvia Derom

Creatieve generalisten

Naomi Mardaci

Naomi Mardaci

Virtual assistant & online business partner

Online met Flow: de calls

Expert calls

We laten heel wat experts van binnen én buiten De FlowFabriek de revue passeren en zij brengen allemaal hun eigen expertise in deze opleiding. Of het nu gaat over je lay-out, GDPR richtlijnen, je social media strategie, SEO op je website: “You name it, we have it!”

Coaching calls

Zit je ergens mee vast? Weet je niet welke kant je best op gaat? Last van uitstelgedrag? Heb je een concrete vraag rond een bepaald thema? In deze coachingcalls gaan we aan de slag met jouw probleem of vraag. Soms gaan de calls rond een bepaald thema en soms laten we het open en helemaal aan jou.

Technische calls

Online werken houdt in dat er best wat technische vraagstukken op je af zullen komen. Hoe integreer ik mijn online agenda in mijn website? Welke betaalsystemen zijn er en hoe link ik die aan mijn website/agenda/facturen? Hoe zorg ik dat mijn werkboeken fillable zijn en cliënten er dus online mee aan de slag kunnen? Deze en nog heel wat andere technische vragen lossen we op in technische calls.

Koffiecalls

En zoals bij elke werkplek er ‘een koffiemachien’ is, is dat online niet anders. Alleen zet je hier je eigen koffie. De babbels aan het koffiemachien, die doen we hier. En die gaan over alles. Jep, letterlijk ALLES! ; – )

Céline Geys

Céline Geys

Branding expert, logo design & grafisch ontwerp

Evelien Jansen

Evelien Jansen

Copywriting & schrijfcoach

Evelyne Vanraes

Evelyne Vanraes

Website

Myrthe Rombauts

Myrthe Rombauts

Ondernemen & hulpverlenen

*Geldig voor een lidmaatschap van 1 jaar en dus 4 x 297€ (excl. BTW). Betaal je in één keer, dan krijg je bijna 200€ korting en betaal je slechts 997€ (excl. BTW).

Nog heel wat vragen?

Zit je met wat vragen, kijk je graag eens hoe het eruit ziet, twijfel je nog? Dan is dit voor jou: