Het zal je vast niet verbazen dat een scheiding in de top 3 van grootste stressveroorzakers staat.

Top 3 van stress veroorzakers:

  1. het verlies van een geliefde
  2. een verhuizing
  3. een scheiding

Gezonde stress

Iedereen heeft weleens last van stress. We hebben ermee te maken op ons werk, voor een examen of in privé situaties. Gezonde stress heb je nodig om beter te presteren. Je kunt daarna ook weer ontspannen. Misschien herken je dat prettige gevoel van een adrenaline kick net voor een deadline op je werk, waardoor je nog beter presteert?

Ongezonde stress

Als er gezonde stress bestaat, is er dus ook ongezonde stress. Dat is stress door te veel spanning of druk, die niet prettig voelt. Teveel, maar ook te lang onder stress staan, maakt dat je lichaam niet kan herstellen én continu alert en actief blijft. We onderschatten wat die ongezonde stress met ons kan doen. Dat kan lichamelijke en psychische klachten opleveren.

Je bent vaker ziek in een scheidingsperiode, dan een werknemer die geen scheiding meemaakt. Daar speelt ongezonde stress vaak een rol in.

Ontstressen

Iedereen begrijpt dat (stress) voorkomen altijd beter is dan genezen, maar dat is lastig tijdens een scheidingsperiode. Er is dus maar één remedie die écht werkt bij stressvolle tijden: ONTSTRESSEN!

TIP: Ontstressen is voor iedereen belangrijk! Bespreek met een vriend(in) hoe je een de komende maand gaat ontstressen en ga dat ook doen

Yvonne