Over

De FlowFabriek

Het doel van De FlowFabriek

Begin 2019 richtte Sofie Leemans De Flowfabriek op met een duidelijk doel: het vinden en toegankelijk maken van de juiste hulp. Niet alleen door ervoor te zorgen dat er geen wachtlijst is, maar ook door mensen te helpen bij die zoektocht, want dat is vaak geen makkelijke taak. Dat doen we via een vragenlijst, gratis kennismakingsgesprekken en we begeleiden je ook bij de keuze van de juiste hulpverlener. Waarom? Omdat uit onderzoek duidelijk blijkt dat de klik tussen cliënt en hulpverlener cruciaal is voor een succesvolle begeleiding.

Vandaag staat Sofie niet meer alleen aan het roer, maar wordt ze bijgestaan en ondersteund door dokter Benjamin De Vlam, marketeer Els Meyvaert en virtual assitant Monique Marx. Samen zorgen zij ervoor dat jij snel terecht kan bij de specialisten uit ons team voor ondersteuning die goed voelt en bij jou past.

Sofie Leemans

Sofie Leemans

Psycholoog & Founder DFF

Benjamin De Vlam

Benjamin De Vlam

Arts & Co-founder DFF

Els Meyvaert

Els Meyvaert

Marketeer & Co-Founder DFF

Monique Marx

Monique Marx

Virtual Assistant

Het idee voor De FlowFabriek

Voor Sofie is flow eigenlijk altijd aanwezig of belangrijk geweest. Als kind kennen we flow allemaal het beste. We gaan helemaal op in spelen en onze fantasie en voelen flow doorgaans makkelijk en vaak. De maatschappij dempt die vaardigheid om flow te voelen gaandeweg. Er komen verwachtingen, druk, ‘moeten’ en flow wordt bijna een luxe.

Tijdens haar studies psychologie schreef Sofie haar thesis over… jawel: flow. Het concept van Mihaly Csikszentmihalyi dat zoveel betekent als ‘zich bevinden in een optimale staat van intrinsieke motivatie waarin men volledig opgaat in wat men doet‘. In deze staat is er engagement, voldoening, competentie en men noemt flow daarom ook wel eens het geheim tot geluk.

Toen ze besloot verder te studeren in de sportpsychologie, kwam flow opnieuw overal aan bod én ook in haar tweede thesis speelde flow de hoofdrol. Als je Sofie vraagt waar ze in uitblinkt of wat haar blij en gelukkig maakt, dan is dat inspireren en motiveren. Zo brengt ze (weer) flow in mensen hun leven én in dat van zichzelf.

Toen ze in maart 2019 besloot om een online groepspraktijk op te starten vanuit een boomhut in Colombia, was de brainstormfase voor een naam betrekkelijk kort: De FlowFabriek werd geboren!

Het Flowteam

Een andere reden om De Flowfabriek op te richten, was dat Sofie ook wel collega’s miste. Bij deze heeft ze er een hele hoop!

Het Flowteam bestaat stuk voor stuk uit specialisten die expert zijn in verschillende thema’s. Ze zijn dat niet alleen dankzij hun achtergrond of studie, maar nog meer doordat ze allemaal een speciale interesse in of ervaring met het thema hebben waar ze rond werken. Zo is de kans op die klik meteen al een beetje groter!

Je kan de volledige achtergrond en het aanbod van elke expert terugvinden op de overzichtspagina van ons team of matchmakertool.  Zo leer je hen alvast een beetje beter kennen alvorens kennis te maken. Wij vinden authenticiteit en verbinding namelijk super belangrijk. 

Hulp op maat in jouw living

Dreamteam van De FlowFabriek

De allereerste volledig online groepspraktijk van België.