De FlowFabriek

Jep, wij werken online. Helemaal, volledig en 100%. Dat wil dus zeggen dat we niet ergens een vestiging hebben met een koffiemachine en een wachtkamer, maar dat je welkom bent bij ons… van in jouw zetel!

Bij ons kan je terecht met allerlei vragen en problemen. Klein, groot, ingewikkeld of simpel, zwaar of ‘valt wel mee’: het maakt niet uit! Iedereen is welkom bij ons! Maak jij ook graag deel uit van ons team om vanuit je living aan het werk te kunnen? 

Hoe werkt dat online?

Er bestaan verschillende ‘vormen’ van online hulpverlening en die zie je dan ook binnen ons team. Iedereen werkt op een manier die hem/haar het beste ligt. En dat kan jij dus ook doen!

Maar of het nu gaat over videogesprekken, programma’s, cursusen, workshops of nog iets anders, we vinden het wel SUPER belangrijk dat wat we doen persoonlijk en interactief is. Dat zijn dan ook voorwaarden voor iedereen die zich aansluit bij ons team.

Ontstaan van De FlowFabriek

Voor Sofie Leemans, de bezielster van De FlowFabriek, is flow eigenlijk altijd aanwezig of belangrijk geweest. Als kind kennen we flow allemaal het beste. We gaan helemaal op in spelen en onze fantasie en voelen flow doorgaans makkelijk en vaak. De maatschappij dempt die vaardigheid om flow te voelen gaandeweg. Er komen verwachtingen, druk, ‘moeten’ en flow wordt bijna een luxe.

Tijdens haar studies psychologie schreef Sofie haar thesis over… jawel: flow. Het concept van Mihaly Csikszentmihalyi dat zoveel betekent als ‘zich bevinden in een optimale staat van intrinstieke motivatie waarin met volledig opgaat in wat men doet‘.  In deze staat is er engagement, voldoening, competentie en men noemt flow daarom ook wel eens het geheim tot geluk.

Toen ze besloot verder te studeren in de sportpsychologie, kwam flow opnieuw overal aan bod én ook in haar tweede thesis speelde flow de hoofdrol. Als je Sofie vraagt waar ze in uitblinkt of wat haar blij en gelukkig maakt, dan is dat inspireren en motiveren. Zo brengt ze (weer) flow in mensen hun leven én in dat van zichzelf.

Toen ze in maart 2019 besloot om een online groepspraktijk op te starten vanuit een boomhut in Columbia, was de brainstormfase voor een naam betrekkelijk kort: De FlowFabriek werd geboren!

Waarom De FlowFabriek?

De eerste en belangrijkste reden voor een online praktijk is dat Sofie nooit begrepen heeft waarom er niet meer aandacht besteed werd aan het vinden van de juiste hulp. Na zelf jaren in de gezondheidszorg gewerkt te hebben, kon ze er zelf amper haar weg in vinden. En dan hadden we het nog niet gehad over het persoonlijke stuk, namelijk iemand vinden waar het mee klikt…

Dat kon beter! Hulp vinden én die klik meer in de kijker zetten.

Tot slot was er eigenlijk ook een behoorlijk egoïtische reden. ; – ) Sofie miste simpelweg collega’s. Bij deze heeft ze er een hele hoop!

Het team van De FlowFabriek

Ons team bestaat uit stuk voor stuk experten rond allerlei verschillende thema’s. Ze zijn niet alleen expert dankzij hun achtergrond of studie, maar nog meer doordat ze allemaal een speciale interesse in of ervaring met het thema waar ze rond werken hebben. Zo is de kans op die klik meteen al een beetje groter!

Op ieders individuele pagina vind je hun volledige aanbod terug en info over wat ze doen en wie ze zijn. Jep, ook dat laatste want wij vinden authenticiteit en verbinding super belangrijk. 

Werken vanuit jouw living!

Nog vragen? Geef ons een seintje!

badge MVO-scan