Waar staat De FlowFabriek voor?

Wel… voor heel wat maar in een notendop zou je kunnen zeggen dat wij staan voor persoonlijke, authentieke, interactieve online hulpverlening. Geen 13 in een dozijn, maar échte mensen met échte verhalen en missies vanuit heel persoonlijke ervaringen. Daarom heeft  om te beginnen iedereen binnen De FlowFabriek een unieke specialisatie.

Een team

met expertise

authentiek & in verbinding

met een knipoog

zorgt voor online hulp

zodat iedereen in de FLOW zit!

We geloven namelijk dat we met z’n allen niet overal goed in zijn, maar dat we meer voeling hebben met bepaalde thema’s. We zijn niet alleen andere mensen, we gingen ook allemaal een andere weg en ervaarden andere dingen. We bouwden dus eigenlijk allemaal een unieke skillset op en die zetten we hier binnen De FlowFabriek ook in.

Makkelijk zoeken

De juiste persoon en die klik vinden

Als je echter gaat kijken op zoekpagina’s om een therapeut, coach of psycholoog te vinden of heel wat andere groepspraktijken dan kom je vaak telkens dezelfde mensen tegen en die schijnen allemaal met alle problematieken te werken. Hoe kies je daar dan in godsnaam de juiste persoon voor jou uit?

Wel, dat willen wij anders doen. Daarom helpen we mensen op verschillende manieren om de juiste hulp voor hen te vinden!

We geloven ook in samenwerken, in elkaar versterken en in vernieuwen. Je zal dus zien dat De FlowFabriek dynamisch is en met nieuwe programma’s, ideeën en concepten komt en zal blijven komen. Want groeien, dat doen we allemaal.

Waarom online?

Wel, als we inzetten op de juiste persoon voor jou vinden, dan zou plaats geen rol mogen spelen (dat is nu vaak net het enige waar naar gekeken wordt). Maar wat als je een match vindt die aan andere andere kant van het land woont? Wat als je met kleine kinderen zit of slecht te been bent? Wat als je geen auto ter beschikking hebt? Misschien woon je wel in het buitenland? Of misschien ben je simpelweg meer op je gemak in je eigen zetel? Of wie weet komt er ooit een pandemie aan en kan je wekenlang niet uit je huis… Stel je voor! ; – )

Maar zelfs zonder Corona of andere ongemakken geloven we in online werken. Het internet is er en de kans dat ‘online’ weer verdwijnt op een dag, is eerder klein. En dus willen wij dit medium inzetten als ondersteuning. Er het positieve uithalen. Eens wat anders dan een bron van stress, doelloos Facebook scrollen, onzekerheid en uitstelgedrag, niet waar?

Online én persoonlijk

We hangen met z’n allen soms een beetje vast aan onze gsm’s en spenderen vaak te veel tijd achter een computer. Facebookscrollen kostte je al ettelijke uren van je leven. Waarom zouden we therapie of coaching dan ook nog eens online gaan doen? Daarbij is dat afstandelijk zo met een scherm ertussen.

Onderzoek toont echter aan dat online hulpverlening even goede resultaten boekt als de reguliere hulpverlening. Daarbij merken we ook dat mensen vaak meer op hun gemak en opener zijn. Het lijkt geregeld makkelijker om over eerder moeilijke of emotionele dingen te vertellen, wanneer er een beetje fysieke afstand is, bv. door een scherm.

Verder zetten we ook extra in op dat persoonlijke stukje, net omdat we dat zo belangrijk vinden. Daarom laten we je ook een stukje zien van wie wij zijn. We kunnen toch moeilijk van jou verwachten dat jij je ziel op tafel legt en je niet eens een ietsie pietsie beetje van ons weet, wel?

 

Meegaan met je tijd en vertragen

In een maatschappij die evolueert en vooruit gaat met de snelheid van het licht, zijn er twee dingen belangrijk: voldoende vertragen en zien dat je mee kan. En dat lukt niet iedereen altijd even goed. Het internet (sociale media etc.) heeft geen vlekkeloos imago. Integendeel.

Dat maakt dat mensen wel eens de neiging hebben om alles online af te doen als vluchtig en niet echt en afstandelijk enz. Zo gaat het steeds in groeiprocessen en nieuwe dingen. We gaan van het ene uiterste (dit is geweldig!) naar het andere (awoe het internet!) en hopelijk kunnen we op een dag ergens naar het midden…

Dat willen wij bij De FlowFabriek graag ondersteunen. Tonen dat je zelfs online kan vertragen en er echtheid, diepgang en persoonlijkheid in kan steken.

Daar raken we ook meteen aan wat we onszelf, als eerste Belgische volledig online groepspraktijk, als doel stellen: meegaan met de mogelijkheden van deze tijd en tegelijkertijd mensen doen vertragen en zelfs stilstaan. En ja, dat kan online!

Mensen weer in hun Flow brengen

Tot slot heten we niet voor niets ‘De FlowFabriek’ (hier lees je meer over het ontstaan van DFF). Wij creëren Flow en ondersteunen en helpen mensen om (opnieuw) hun Flow te vinden. Dat doen we op heel wat verschillende manieren en binnen heel wat verschillende onderwerpen. Want niet alleen heeft iedereen zijn specialisatie, er zijn ook heel wat verschillende achtergronden (psychologen, therapeuten, coaches, etc.) en methodes (gesprekstherapie, creatieve coaching, ACT, EMDR,…).

Een uitgebreid aanbod voor iedereen

We geloven dat niemand alles alleen moet kunnen en dat er helemaal niets mis is met af en toe vast te zitten, verdrietig, onzeker, kwaad of wat dan ook te zijn. Als er al ergens iets mis mee is, dan is dat eerder met onze maatschappij en levensstijl en daar zijn het groot aantal burn-outs een mooi bewijs van. Ook de hele Corona-crisis legt dat mooi bloot.

We zijn allemaal verschillend, leven op een ander ritme en hebben andere noden of hulp nodig. Ook daar hebben we een antwoord op hier bij De Flowfabriek.

Hulpverlening is breed en dus is het prima als de ene al schrijvend aan de slag wil, de andere liever in actie schiet en nog iemand anders fototherapie wel eens een kans wil geven. Ook willen we tonen dat het niet allemaal kommer en kwel is. Ja, sommige dingen zijn zwaar. Super zwaar. Maar dat wil niet zeggen dat het niet af en toe ook best leuk kan zijn. Een lach en een traan. Hier en daar buiten de lijntjes kleuren. Bewust. Alles hier krijgt een kantje of een knipoog. ; – )

Sofie & team

Hulp op maat in jouw living!

Nog vragen? Geef ons een seintje!

badge MVO-scan