Heb jij ook een “klik” met fotografie?

Storytelling, zelfbeeld en empowerment

Het beeld schenkt leven aan het verhaal, dat op zijn beurt leven schenkt aan het beeld.

– Alberto Manguel –

Heb je even geen woorden meer?  Ben je gewoon op of uitgepraat? Blijven verschillende vragen door je hoofd spoken?
Worstel je met je zelfbeeld. Ben ik wel goed genoeg?  Twijfel je vaak of je echt de moeite waard bent?  Schaam je je om iets wat je hebt meegemaakt? Of denk je gewoon in beelden? Met storytelling kan je door behulp van foto’s, je eigen verhaal gaan vertellen, het letterlijk in beeld brengen. Zo geef jij jouw  kijk op de dingen weer,  want soms heb je gewoon geen woorden meer en heb je even een extern hulpmiddel nodig om jouw verhaal te kunnen brengen.

Don’t shoot what it looks like, shoot what it feels like ” 

– David Alan Harvey –

Door nadien zelf te gaan fotograferen,  kan je ook tot rust komen,  je leert in je verhaal te duiken, maar je leert er ook afstand van te nemen. Dit doen je dan ook letterlijk en figuurlijk. Even van op een afstand de foto’s bekijken, net zoals in een tentoonstelling.
Zo kan je een moeilijke waarheid eerst letterlijk zichtbaar maken  en wie weet nadien zelf bespreekbaar.
De foto kan ook een spiegel worden,  een tool voor persoonlijke groei en een verbinding met je kern. Helemaal tot diep in je ziel.
Zo werkt Dina samen met jou op een verbindende manier via de fotografie, die voor zingeving zorgt.

Dina baseert zich op de vijf basistechnieken van de therapeutische fotografie/phototherapy.

 • Projectieve fotografie
 • Snapshots of familiealbums
 • Zelf fotograferen
 • Gefotografeerd worden door anderen
 • Zelfportret

In empowerment fotografie gaan je aan de slag met jouw eigen krachten. Leer beeldend herontdekken, wat jou levensverhaal jou kan leren en hoe jezelf deze regie weer in handen kan nemen.  Hoe ga jij jouw eigen verhaal verder schrijven, hoe wil jij de rest van jou verhaal in beeld brengen?

Dina maakt geen technisch fotograaf van jou, maar wel de regisseur en verteller van je eigen ‘fotoverhaal’.  Zo laat ze mensen groeien door foto’s.  Zo hoopt ze samen met jou fijne dingen te kunnen laten ontstaan en ontwikkelen. Je nieuwe perspectieven van het leven te laten ontdekken zonder oordeel en met een gezonde zelfzorg, in verbinding met andere.

Dina Vierendeel

Dina is een therapeutische fotografe, ervaringsdeskundige en creatief therapeute. Zo eentje die van sprookjeslicht, inhoudelijke songteksten en muziek houdt. En nog steeds graag naar de wolken kijkt om  figuurtjes te ontdekken en zo haar innerlijke kind nog de juiste positieve voeding geeft. Zelf woont ze in een sprookjesachtige omgeving met haar eigen bos,  waarin ze haar kinderen aanmoedigt om met verf te gooien en in bomen te klimmen en waarin ze al graag eens in alle rust haar boeken leest.

Toen ze 14 jaar werd, ontdekte ze de magie van de donkere kamer en de fotografie. Het wiegen van het ontwikkelbad en het beeld dat langzaam verscheen, deed haar hart openbloeien, pure magie.

Fotografie hield haar ook een spiegel voor en gaf haar inzichten. Zo ontdekte ze dat ze fotografie kon gaan gebruiken als reflectie- en communicatiemiddel. Als gevoelens te groot waren en te moeilijk om te verwoorden, dan was de fotografie een veilige manier om pijn, verdriet, schaamte, woede enz. kwijt in te raken. Door haar eigen levensverhaal rond psychologisch en seksueel misbruik werd ze ervaringsdeskundige in de therapeutische en empowerment fotografie.  Fotografie gaf haar een tool om haar verhaal te verwerken. Ze wil nu voor andere ook een inspiratie kunnen zijn.

I am not what happened to me
I am what I choose to become

Dina volgde als fotografe even het commerciële spoor, maar haar passie lag daar duidelijk niet. Uiteraard werkt ze ook nog steeds als fotografe, maar zéér inhoudelijk rond storytelling.  Dina wil de mensen, de helende kracht van een foto bijbrengen.  Niet het “perfecte” plaatje, maar het ECHTE plaatje.

Dina’s achtergrond

 • Studie Fotografie (2002-2006)
 • Beroepsfotografe (2007- heden)
 • Creatief therapeutische hulpverlener (VSPW Gent 2015 – 2016)
 • Existential Well-being Counseling: A Person-centered Experiential Approach (KUL – 2017)
 • Creatief therapeut (VSPW Gent 2017 – 2019)
 • Phototheraphy en therapeutic photograpy (Judy Weiser – Italy – 2017)
 • Samenwerking Workshop Persoonlijke groei door foto’s ( Mark Luyten – 2017)
 • Perugia Social Photo Fest-Conference Social & therapeutic Photography (Italy-2018)
 • Photo-Therapy Day 2020 ONLINE
  Royal Photographic Society – Bristol
 • www.dinavierendeel.be
 • www.therapeutischefotografie.be

Dit is het aanbod van Dina

Dina gaat samen met jou op pad met foto’s richting Zelfbeeld, Empowerment en storytelling, gebasseerd op de technieken van de therapeutische fotografie/Phototherapy.  

Maak kennis met Dina

Wil je kijken of Dina en jij een match zijn? Boek dan hier een gratis kennismakingsgesprek!

Storytelling

Heb je even de woorden niet meer? En lijkt het je wel wat om aan de slag te gaan met foto’s? Want een foto zegt toch meer dan 1000 woorden toch? Of net niet? Op een laagdrempelige manier gaan we eerst aan de slag met reeds bestaande beelden en aan de hand van gerichte vragen. Nadien ga je ook zelf aan de slag met je eigen verhaal.

Prijs: 60€/u (incl. BTW)

Betaling kan via de link in de bevestigingsmail na het boeken.

Empowerment fotografie

Leer je eigen krachten herontdekken. Geef je zelf de kans om jouw zelf-beeld te versterken en de kracht van een foto te ervaren, puur voor jezelf en jouw persoonlijke groei. Maak je een selfie of een zelfportret?

Losse sessie van telkens 1u –

Prijs: 60/u€ (incl. BTW)

Betaling kan via de link in de bevestigingsmail na het boeken.

Contacteer Dina

Stuur een mailtje naar dina@deflowfabriek.be of vul onderstaand contactformulier in.

Laat hier je testimonial voor Dina achter!

(zal niet zichtbaar zijn)

Wil je checken of er een match is met Dina?

+32 (0) 471 04 80 36

dina@deflowfabriek.be

BTW: BE0807 555 088