Gelukkig (ge)scheiden?

Scheidings- en ouderschapsbemiddelaar/psycholoog

Elke vraag over dit thema is welkom

 • Wil jij scheiden en zoek je meer informatie over de wettelijke verplichtingen?
 • Willen jullie zelf beslissen over het verblijf en de kosten voor de kinderen?
 • Ben je gescheiden en lopen de afspraken over de kinderen mis?
 • Wil je dure en lange (v)echtscheidingsprocedures vermijden?

Als je geconfronteerd wordt met een scheiding, op welke manier dan ook, brengt dat talrijke vragen met zich mee. Scheiden is een complex proces met juridische, fiscale, notariële en emotionele aspecten en het is in deze uitdagende periode niet altijd eenvoudig om snel juiste en/of goede antwoorden te vinden.

Psychologe Evelien Vanparijs zet bij De FlowFabriek haar expertise als scheidings- en ouderschapsbemiddelaar in. Het is haar doel om lange, dure en conflictueuze scheidingen te vermijden en ze zet in op positief ouderschap. Als onafhankelijke derde partij ondersteunt ze jullie om de (wettelijk verplichte) regelingen uit te werken waarbij steeds rekening wordt gehouden met jullie mogelijkheden en het welzijn van de kinderen. Ze heeft hiervoor een uniek ‘gelukkig scheiden’ programma ontwikkelt (zie verder).

Ouder ben je voor het leven

Bij een scheiding wordt jullie partnerrelatie verbroken, maar ouder blijf je voor het leven. Tijdens de gesprekken met Evelien ligt de focus daarom op positief ouderschap. Jullie sterktes zullen de basis vormen van jullie nieuwe ‘ouder-relatie’.

Er is ook aandacht voor de impact van emoties. Er is altijd ruimte om boosheid, onzekerheid en angsten te verwerken. Er worden inzichten aangereikt die jullie kunnen ondersteunen in het verwerkingsproces en Evelien begeleidt jullie in het vinden van een manier om met de situatie om te gaan.

 (Wettelijk verplichte) regelingen

Rechtbanken adviseren steeds een bemiddelingsgesprek. Het bespaart tijd, geld en frustraties. De regelingen die Evelien samen met jullie uitwerkt, zijn juridisch correct en houden rekening met jullie mogelijkheden en noden – ook die van de kinderen.

Door hier goed over na te denken en er open over te kunnen communiceren, kunnen jullie op een vlotte manier een complexe periode structuur en vooruitzichten geven. De kans dat de rechtbank jullie regelingen goedkeurt zoals vooropgesteld, is daarnaast zo goed als zeker.

Waarom bemiddeling?

Via bemiddeling omgaan met een scheiding is positief voor verder geluk. Er is minder risico op stress, zorgen en geruzie. En dat betekent meer tijd voor leuke dingen! Dit kan je bereiken door uit elkaar te gaan via het ‘gelukkig scheiden’ programma (zie verder).

“Kinderen voelen zich bij een scheiding verdrietig en verward, maar zijn ook liefdevol, optimistisch en intelligent. Ze zijn onze leraren en kunnen precies laten zien waar wij als ouderen nog vluchten voor onze gevoelens. Ze laten zien waar wij nog onze macht uit handen geven door te denken dat alles aan de ander of aan de omgeving ligt. Ze laten zien dat je een keuze hebt, telkens weer, om het volgende keer beter te doen wat betreft afspraken of communicatie. En dat elke oprechte poging om je communicatie te verbeteren naast al je gevoelens van pijn, woede, teleurstelling en verdriet absoluut de moeite waard is voor de rest van je leven.”

Uit het boek ‘scheiden in liefde’ – W. Bessem

 

Evelien Vanparijs

Evelien is 38. Ze is diensthoofd – bedrijfspsycholoog binnen Personeelszaken van het Ziekenhuis Oost Limburg. Ze is lector en doceert arbeidsrechtelijke verhoudingen & personeelsbeleid. Ze heeft een eigen praktijk in Genk voor familie bemiddeling, burn-out, persoonlijke conflicten op het werk en heeft 2 unieke programma’s uitgewerkt. Het eerste is gericht op de behandeling van  stress en druk, het andere programma kadert binnen familiale bemiddeling en noemt ‘gelukkig scheiden’.

Ze is mama van een zoon, haar grootste leermeester en het mooiste dat er is in de wereld.

Voor De FlowFabriek zal Evelien zich voornamelijk focussen op de specialisatie familiale bemiddeling: ‘scheidings- en ouderschapsbemiddeling’. Hiervoor heeft ze de specialisatie aan de Universiteit van Leuven afgerond en ontwikkelde ze het unieke ‘gelukkig scheiden’ programma (zie verder voor meer info).

Werken rond dit thema is één van haar passies, een mix van haar twee meest favoriete interessegebieden: familierecht & sociale- en neuropsychologie. Een belangrijke motivator om hierin verder te specialiseren is om naast de juridische en financiële kant aandacht te kunnen geven aan emoties en noden van kinderen en hun ouders in het scheidingsproces. De combinatie van de rollen van familiaal bemiddelaar en psycholoog maken dit mogelijk.

Haar eigen ervaringen hebben Evelien ervan overtuigd dat ‘goed scheiden’ ‘later’ veel problemen en zorgen bespaart, ruimte biedt voor nieuwe kansen &  energie geeft: POSITIEF SCHEIDEN IS POSITIEF LEVEN, dit wil Evelien bereiken voor haar cliënten.

Vanuit deze overtuiging wil zij een klankbord, professioneel adviseur of bemiddelaar zijn.

Ik geloof dat de ouder-liefde voor de kinderen en voor onszelf écht kan winnen van het conflict. Laten wij ervoor zorgen dat kinderen zo lang mogelijk kind kunnen zijn en dat positieve communicatie de bovenhand heeft. Zodat wij als volwassenen daarin een voorbeeld voor hen zijn. 
– Evelien

Evelien’s Achtergrond

 

 • Lic. Psychologie – specialisatie Arbeid & Werk (VUB)
 • Post Gr. Bemiddeling familiezaken – echtscheiding (KUL)
 • Opleiding vrijwilliger Awel (kinder- en jongerentelefoon) & Zelfmoordlijn 1813
 • Talentmanagement en groepsgedrag (Universiteit Costa Rica)
 • Permanente vorming in Familierecht (Universiteit Hasselt & Leuven)
 • Permanente vorming in talent, selectie & gedrag in organisaties

 

Dit is het aanbod van Evelien

Naast de specialisatie in scheidings- en ouderschapsbemiddeling, werkt Evelien ook in onderstaande domeinen:

 • burn-out & stress
 • moeilijke gezinssituaties
 • loopbaanbegeleiding & job-coaching (ander werk willen, …)
 • conflicten op het werk met collega’s of je leidinggevende
 • sollicitatie- en interviewtraining
 • persoonlijkheidsdiagnostiek voor jouw competentieprofiel: je krachten en talenten inzetten

Evelien Vanparijs

Twijfels en vragen?

Twijfels en vragen zijn vanzelfsprekend, durf gerust even te bellen of mailen, de eerste stappen zijn vaak de moeilijkste … 

Adviesgesprek over scheiden of co-ouderschap

Bemiddelingsgesprek

 • Duur: 90 min
 • Dit gesprek is met beide (ex) partners
 • Prijs: 85€ (incl. BTW)
Evelien Vanparijs - psycholoog & bemiddelaar

Gelukkig scheiden - programma

Kies voor de totale begeleiding van jullie scheidingsproces.

De prijs hangt af van de complexiteit (tussen 400 € – 1250 € inclusief alle documenten voor de rechtbank). Op voorhand bespreken we de prijs en de duur van het programma.

Coaching of consultatie

– conflicten op het werk
– burn-out EN bore-out
– de anti-stress en nieuwe energie box (uitgewerkt programma op maat incl. beweging, sport, voeding, …)

 • Duur: 50 min.
 • Prijs: 65€ (incl. BTW)
 • De mogelijkheden, prijs en de duur leggen we op voorhand vast. Meer informatie geef ik graag via een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Contacteer Evelien

Stuur een mailtje naar evelien@deflowfabriek.be of vul onderstaand contactformulier in.

Laat hier je testimonial voor Evelien achter!

(zal niet zichtbaar zijn)

Wil je checken of er een match is met Evelien?

+32 (0) 479 64 44 55 WhatsApp

evelien@deflowfabriek.be

ondernemingsnummer 0698.989.324