Ik geloof in talent

Je bent uniek en waardevol, ook al zie je dat nu misschien niet. Meestal overschatten we andere mensen, en onderschatten we onszelf. Je bent immers nooit ‘goed genoeg’, nooit zo goed als je vindt dat je hoort te zijn.

Maar je bent perfect zoals je bent, en het wordt tijd dat je dat zelf ook inziet.

Ik zoek niet naar een hokje waarin jij past. Want niemand past in één hokje. En wat gisteren bij jou paste is daarom niet wat morgen bij jou past. Je kan groeien en bewuste keuzes maken. Oké, dat is niet altijd gemakkelijk. Soms kan je een zetje gebruiken.  Daarvoor kan je bij mij terecht.

Kerntalentenanalyse

De kerntalenten methode is gebaseerd op de activiteiten die je graag deed als kind. Je favoriete kinderspeelgoed vertelt iets over je karakter, je aanleg en je drijfveren.

Een klassiek talent zegt enkel iets over je potentieel. Kerntalenten zeggen ook iets over hoe graag je die talenten wil ontwikkelen en of ze passen bij je karakter.

Een analyse maakt ook meteen duidelijk waar je energie van krijgt, en wat je energie kost.

Hoogbegaafdheid

Hoogbegaafd zijn is een opportuniteit, een talent dat tot mooie prestaties en veel voldoening kán leiden. Maar dat gaat niet vanzelf. Er zijn heel wat mogelijke hindernissen die je in de weg kunnen staan. Veel hoogbegaafden doen zich al heel hun leven anders voor, om er toch maar bij te horen, om communicatieproblemen te vermijden… Heb jij ook geprobeerd je aan te passen omdat het lijkt alsof je echte ik niet past binnen de sociale normen?

De impact van het gevoel ‘anders te zijn’ is groot. Laat je niet wijsmaken dat hoogbegaafdheid een luxeprobleem is. Ja, je bent een snelle denker. Dat is een mooi cadeau, maar het kan ook een valkuil zijn. Bovendien is hoogbegaafdheid méér dan een hoog IQ. De meeste hoogbegaafden hebben een sterk rechtvaardigheidsgevoel, een kritische ingesteldheid, een hoge gevoeligheid en een drang naar perfectionisme. Veel hoogbegaafden zijn ongelukkig. De maatschappij is ingesteld op de gemiddelde mens, en dat kan lastig zijn als je niet gemiddeld bent.

Ik help je om dichter bij je authentieke persoonlijkheid te komen en nieuwe – efficiënte – copingstrategieën te ontwikkelen. Ik ben zelf hoogbegaafd. De meeste cliënten ervaren dit als een voordeel. Je hebt geen ‘officiële’ diagnose nodig om bij mij terecht te kunnen.

Perfectionisme & Laag zelfbeeld

De kern van een negatief perfectionismepatroon is de drang naar bevestiging en het voortdurende gevoel van ‘moeten’. Mensen met perfectionisme hebben een diepe wens om door anderen aanvaard, erkend en bevestigd te worden. Enkele kenmerken zijn: een laag zelfbeeld, conflicten vermijden, uitstelgedrag, altijd denken en piekeren, moeilijk kunnen kiezen en je grenzen niet respecteren.

Je kan dit patroon doorbreken, je zelfvertrouwen te herstellen en jezelf (weer) oké te leren vinden.

Evelyne Vanraes

Evelyne is een wervelwind, altijd bezig met vanalles en nog wat. Mama van twee pubers, partner, coach, ingenieur, autodidact in de meest uiteenlopende onderwerpen, muzikant en vooral een enthousiaste babbelkont.

Vroeger op school, en in de eerste jobs die ze deed, kon ze nooit echt haar draai vinden. Het waren jaren van zoeken, ‘wat is er mis met mij?’, en veel twijfels. Een misdiagnose adhd, wat helaas regelmatig voorkomt, maakte het alleen maar nog verwarrender. Het was pas toen ze, op zoek naar inspiratie om haar eigen kinderen te kunnen helpen, zich ging verdiepen in hoogbegaafdheid, dat de puzzelstukjes in elkaar vielen.

Ze besloot haar kennis en persoonlijke ervaring in te zetten om anderen te helpen hun snelle denken niet als een vergiftigd geschenk te zien, maar te beschouwen als een cadeau en hun potentieel te leren benutten.

Ze schoolde zich om tot ontwikkelingsgerichte coach en volgt jaarlijks bijkomende opleidingen. Omdat ze beter wil worden in haar vak. En ook omdat ze gewoon graag nieuwe dingen leert. Naast onze expert op het gebied van hoogbegaafdheid is Evelyne ook erkend kerntalentenanalist en kan je bij haar terecht voor loopbaanbegeleiding met loopbaancheques.

Evelyne’s achtergrond

  • Kerntalentenanalist (Coretalents)
  • Breakthrough Coach (Breakthrough Academy)
  • Self Management en Stresspreventie (Jef Clement)
  • Perfectionismecoach (Het Ontwikkelingsinstituut)
  • Ontwikkelingsgericht Coachen (Het Ontwikkelingsinstituut)
  • NLP Practioner & Master (Het Ontwikkelingsinstituut)
  • PhD in toegepaste wiskunde (KUL)
  • Burgerlijk ingenieur (KUL)
  • www.mentalcoachevelyne.be

Dit is het aanbod van Evelyne

Wil jij (terug) vol zelfvertrouwen van het leven genieten?
Een traject bij Evelyne verandert je leven!

Kennismaking

Je kan gratis een eerste gesprek boeken om te kijken of Evelyne & jij een goede match zijn.

Laag zelfbeeld & Perfectionisme

Je vindt jezelf niet ‘goed genoeg’ en bent steeds op zoek naar bevestiging. Elke tegenslag is een persoonlijk falen.

In dit traject maken we komaf met de ‘mindfuckers’ in je hoofd.

Prijs: €500

Kerntalentenanalyse

Breng je aard, potentieel en motivatie in kaart en leer wat je energiegevers en -vreters zijn.

Prijs: vanaf €295

Loopbaancoaching

Heeft je vraag te maken met je werk, dan kan je onder bepaalde voorwaarden gesubsidieerde loopbaancheques gebruiken.

Hoogbegaafd

Kom dichter bij je authentieke zelf en ontwikkel nieuwe coping strategieën.

In dit traject neem je een kwantumsprong in je persoonlijke ontwikkeling.

Prijs: €500

Contacteer Evelyne

Stuur een mailtje naar evelyne@deflowfabriek.be of vul onderstaand contactformulier in.

Leren relativeren

Door de coaching bij Evelyne ben ik rustiger geworden. Ik kan beter relativeren en heb geleerd afstand te nemen van netelige situaties.

Evelyne gaat voor resultaat op maat. Ze vindt het evenwicht tussen kordaatheid en betrokkenheid.

Bart D

Talenten

Evelyne heeft me oa. geleerd om te kijken of ik ál mijn talenten kan inzetten. Dat is tevoren eigenlijk nooit het geval geweest. Ik compenseerde dat altijd door vanalles en nog wat naast het werk te doen. Maar in de job die ik nu gevonden heb zit het wel allemaal in! Ik voel me heel goed en heb er geweldig veel zin in!

Nele VB

Onverwacht resultaat

In het begin was het heel raar want ik wist niet wat ik ervan moest verwachten. Er zijn heel verrassende dingen uitgekomen, die ik totaal niet had verwacht. Achteraf gezien was het wel de nagel op de kop. Ik hou van haar directheid. Dat was net wat ik nodig had om verder te kunnen.

Dorien B

Enthousiast

Evelyne is een zeer enthousiaste coach. Ze denkt mee na en blijft vragen stellen tot we het gevoel hebben dat we er echt zijn. Ze geeft nuttige thuisopdrachten waar je iets aan hebt.

Nathalie V

Laat hier je testimonial voor Evelyne achter!

Strong Testimonials form submission spinner.
(zal niet zichtbaar zijn)

Wil je checken of er een match is met Evelyne?

+32 (0) 498 24 14 99

evelyne@deflowfabriek.be

BTW: BE0644.463.149