Hoogbegaafd – Overwin je valkuilen

 

Hoogbegaafdheid is een opportuniteit, een talent dat tot mooie prestaties en veel voldoening kán leiden. Maar dat gaat niet vanzelf. Er zijn heel wat mogelijke hindernissen die je in de weg kunnen staan. Welke hindernissen dat zijn, is voor iedereen anders, hoewel sommige meer voorkomen dan anderen.

Een greep uit de mogelijkheden:

 • je verwacht veel van jezelf. Maar eigenlijk blokkeert je dat eerder dan dat het je vooruit helpt. Bovendien zie je fouten maken als falen. Soms verwacht je ook (te)veel van anderen.
 • je hebt moeite met plannen, prioriteiten stellen en dingen afmaken. Je vindt het moeilijk om de tijd in te schatten die voor iets nodig is. Uitstellen kan je wél heel goed.
 • je hebt veel ideeën. Je begint graag aan iets nieuws, maar vaak zet je niet door. Omdat je het verveelt, of omdat het resultaat in je hoofd allang af is en je het niet kan opbrengen er veel tijd in te steken.
 • je hebt vaak het gevoel overprikkeld te zijn. Er komt zoveel tegelijk op je af, en het lijkt alsof de anderen daar helemaal geen last van hebben.
 • je weet niet wie je nu eigenlijk echt bent. Je probeert je telkens aan te passen en te doen zoals je denkt dat het hoort.
 • communicatie is een gevoelig punt, er gaat altijd wel iets mis. Misschien ben je te direct en kom je arrogant over. Of je geeft een chaotische indruk omdat de andere je niet kan volgen. Of je geeft het antwoord op een vraag die nog niet eens gesteld is waardoor het lijkt dat je geen rekening houdt met de anderen.

Deze problemen zijn niet uniek. Iedereen kan er tegenaan oplopen. Het zijn enkel voorbeelden die bij hoogbegaafden meer dan gemiddeld voorkomen. Het is ook niet zo dat als je hoogbegaafd bent je sowieso al deze problemen hebt. Waar het bij jou misgaat hangt ook af van je persoonlijkheid, je opvoeding, je omgeving…

Wat wel belangrijk is is dat als je als hoogbegaafde op zoek gaat naar hulp, je bij iemand terecht komt die heel goed weet wat dat inhoudt. Enkel zo kan in je begeleiding ook rekening gehouden worden met de impact van je snelle denken.

 • Hoe vind ik aansluiting bij anderen?
 • Waarom ben ik zo gevoelig?
 • En hoe ga ik daar mee om?
 • Hoe maak ik keuzes?
 • Hoe hou ik mijn job interessant?
 • Hoe ga ik om met autoriteit?
 • Waarom komt mijn communicatie niet aan?
 • ‘Moet’ ik presteren?
 • Hoe ga ik om met onrealistische verwachtingen?

Overwin je valkuilen

Individueel traject

Wat levert dit traject je op?

Je krijgt inzicht in jouw persoonlijke valkuilen. Door deze onzichtbare hindernissen zichtbaar te maken, kan je bewuste keuzes maken in wat je wel en niet wil veranderen.

Je leert omgaan met de schaduwkant van hoogbegaafdheid. Je heelt je oude pijn. Je leert omgaan met kritiek. Zodat je uiteindelijk geen behoefte meer voelt om je aan te passen aan de norm en je een leven kan realiseren dat echt bij je past.

Lijkt je dit wat? Als je wil kan je hier meteen een gratis kennismakingsgesprek boeken.

Wat houdt het precies in?

 • Individuele coaching

Tijdens de individuele sessies word je persoonlijk gecoacht. Mijn trajecten zijn geen one-size-fits-all. We kijken heel diepgaand naar jouw specifieke situatie. De sessies worden in onderling overleg ingepland.

 • Tussentijdse opdrachten

Tussen de sessies door krijg je oefeningen en opdrachten om aan te werken. Als daar extra materiaal voor nodig is, zoals templates, achtergrondinformatie,… krijg je dit allemaal van mij.

 • Intensieve permanente begeleiding

Gedurende het traject ben ik altijd via e-mail ter beschikking voor extra ondersteuning. Je hoeft dit niet alleen te doen. Ik begeleid je van het begin tot het einde.

Wat is jouw investering?

Een patroon doorbreken vraagt tijd en regelmatige begeleiding. Om een minimale kwaliteit en resultaat te kunnen garanderen omvat een traject minimaal vijf sessies.

 • Basistraject €500

Vijf individuele gesprekken
(op te nemen binnen de zes maanden)

 • Combitraject €800 (=€195 korting)

Kerntalentenanalyse
(optioneel verslag niet inbegrepen)
Vijf individuele gesprekken

 • Deze tarieven zijn enkel geldig voor privé-personen. Ben je zelfstandige, of wordt de coaching gefinancierd door het bedrijf, neem dan contact op voor een offerte.

Start hier

Het enige wat je hoeft te doen is een afspraak maken voor een eerste gesprek. Dit is gratis en volledig vrijblijvend. Je kan me alle vragen stellen die je nog hebt. Heb je na dit gesprek het gevoel dat het klikt en dat dit traject je kan helpen, dan kan je je meteen inschrijven. Gebruik de knop hieronder om meteen een gesprek in te plannen op een moment dat voor jou past.

Dit is de rest van het aanbod van Evelyne

Kennismaking

Je kan gratis een eerste gesprek boeken om te kijken of Evelyne & jij een goede match zijn.

Kerntalentenanalyse

Breng je aard potentieel en motivatie in kaart en leer wat je energiegevers en -vreters zijn.

Prijs: vanaf €295

Laag zelfbeeld & Perfectionisme

Je vindt jezelf niet ‘goed genoeg’ en bent steeds op zoek naar bevestiging. Elke tegenslag is een persoonlijk falen.

In dit traject maken we komaf met de ‘mindfuckers’ in je hoofd.

Prijs: €500

Contacteer Evelyne

Stuur een mailtje naar evelyne@deflowfabriek.be of vul onderstaand contactformulier in.

Leren relativeren

Door de coaching bij Evelyne ben ik rustiger geworden. Ik kan beter relativeren en heb geleerd afstand te nemen van netelige situaties.

Evelyne gaat voor resultaat op maat. Ze vindt het evenwicht tussen kordaatheid en betrokkenheid.

Bart D

Talenten

Evelyne heeft me oa. geleerd om te kijken of ik ál mijn talenten kan inzetten. Dat is tevoren eigenlijk nooit het geval geweest. Ik compenseerde dat altijd door vanalles en nog wat naast het werk te doen. Maar in de job die ik nu gevonden heb zit het wel allemaal in! Ik voel me heel goed en heb er geweldig veel zin in!

Nele VB

Onverwacht resultaat

In het begin was het heel raar want ik wist niet wat ik ervan moest verwachten. Er zijn heel verrassende dingen uitgekomen, die ik totaal niet had verwacht. Achteraf gezien was het wel de nagel op de kop. Ik hou van haar directheid. Dat was net wat ik nodig had om verder te kunnen.

Dorien B

Enthousiast

Evelyne is een zeer enthousiaste coach. Ze denkt mee na en blijft vragen stellen tot we het gevoel hebben dat we er echt zijn. Ze geeft nuttige thuisopdrachten waar je iets aan hebt.

Nathalie V

Laat hier je testimonial voor Evelyne achter!

Strong Testimonials form submission spinner.
(zal niet zichtbaar zijn)

Wil je checken of er een match is met Evelyne?

+32 (0) 498 24 14 99

evelyne@deflowfabriek.be

BTW: BE0644.463.149