Op zoek naar meer zelf-acceptatie en zelfzorg?

“Stop trying to fit in when you were born to stand out. ”

 • Zit je niet helemaal lekker in je vel of draag je niet altijd goed zorg voor jezelf?
 • Voel jij je onzeker over je capaciteiten, je lichaam of heb je een laag zelfbeeld?
 • Heb je vaak last van negatieve gedachten, gevoelens, stress en spanning – en wil je hier graag mee leren omgaan?
 • Voel jij je soms ‘anders’? Lig je in de knoop met je jezelf, je eigen (gender)identiteit?

  Als jij iets van jezelf herkent in bovenstaande vragen kan Leonie je vast en zeker helpen in de zoektocht naar meer zelfvertrouwen en meer welzijn.

Iedere persoon is anders, en dat is jouw superkracht! Maar dat kan soms overweldigend zijn…

Je verhaal vertellen kan opluchten. Een gesprek kan enkele dingen verhelderen of je helpen de zaken op een rijtje te zetten. Leonie geeft je een veilige en open plek om samen jouw vragen en bezorgdheden te exploreren en op zoek te gaan naar wat hulp of steun kan bieden.

Zit je ergens anders mee dan de omschreven thema’s? Denk je soms dat het je allemaal te veel wordt? Ook dan kan je bij Leonie terecht voor een luisterend oor. Weet dat je niet alleen bent, en vooral: blijf er niet mee zitten.

 

Samen met Leonie

 • creëer je een veilige plek om je verhaal te doen, dat op zich kan al opluchten!
 • Leer je hardnekkige negatieve gedachten te herkennen en er stapsgewijs mee af te rekenen. Op deze manier ontwikkel je een milder zelfbeeld  en meer zelfacceptatie, wat een groot effect heeft op jouw welzijn.
 • Krijg je concrete tools en begeleidend materiaal om van jouw (mentaal én fysiek) welzijn dagelijks een prioriteit te maken.
 • Ga je op zoek naar jouw persoonlijke zelfzorg-formule:
  • Hoe ga je om met negatieve emoties en slechte dagen?
  • Hoe kan je meer tijd maken voor jezelf (lees: planning en prioriteiten!) en meer in balans leven (lichamelijk én mentaal welzijn)?
  • Hoe kan je voor jezelf zorg dragen in relaties met anderen?

Plan een verkennend gesprek in, dan bekijken we samen jouw persoonlijke vraag.
De doelgroep van Leonie is (jong)volwassenen vanaf 18 jaar.

 

Leonie Lefèvre

 

Leonie is Klinisch Psychologe en studeerde af aan de Universiteit Gent. Ze werkt momenteel als psychologe in een Algemeen Ziekenhuis in Gent, en is sinds mei 2020 trots lid van De FlowFabriek!

Als Leonie kon kiezen dan was ze altijd aan het rondttrekken en reizen. Ze is altijd bezig met één of ander creatief projectje, wat er voor zorgt dat ze ook als hulpverlener out-of-the box durft denken. Je vindt haar tijdens de zomer vaak terug op een muziekfestival met vrienden, maar ook een rustige dag onder een dekentje met een boek (of Netflix-serie) en een kop thee kan haar wel bekoren. Leonies vrienden omschrijven haar als een ‘kleurrijk’ persoon, niet alleen omdat ze een kleurrijke persoonlijkheid heeft, maar ook omdat ze elk afspraakje een andere haarkleur heeft :-).

Leonie is veel bezig met de manier waarop mensen met elkaar omgaan. Ze droomt van een  inclusieve en warme plek, waarin we allemaal zorg dragen voor elkaar én onszelf. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan, dus besloot ze om zelf een steentje bij te dragen. Door psychologe te worden hoopt ze iets te kunnen betekenen voor mensen die het moeilijk hebben hun plaatsje te vinden in de wereld. Vele mensen die ‘anders’ zijn omwille van hun geaardheid of uiterlijke presentatie, krijgen doorheen hun leven te maken met onzekerheden en discriminatie,  dit heeft gevolgen op vlak van psychisch welzijn. Dat geldt trouwens voor iedereen die – om welke reden dan ook – ‘anders’ is. Leonie wil een steun zijn voor zij die het lastig hebben en hen helpen terug connectie met zichzelf en hun waarden te maken om er zo sterker uit te komen.

Bovendien vindt ze het gewoon super leuk om met andere mensen in gesprek te gaan & samen toe te werken naar meer zelf-ontwikkeling. Dit verrijkt niet alleen het leven van haar cliënten maar ook van haarzelf! 

Leonie’s achtergrond

 • Master in de Klinische Psychologie (Universiteit Gent, 2014 – 2019)
 • Lid van de Psychologencommissie 
  Inschrijvingsnummer: 962124172
 • Suïcidepreventie-reflex (E-learning VLESP, 2019)
 • Ervaring opgebouwd als psychologe werkzaam op verschillende diensten in een Algemeen Ziekenhuis (o.a. paaz-afdeling, centrum gewichtszorg, mobiel crisisteam).

Dit is het aanbod van Leonie

Leonie neemt wegens drukte momenteel geen nieuwe cliënten aan. Om die reden kunnen er tijdelijk geen kennismakingsgesprekken ingepland worden. Individuele sessies kunnen enkel gepland worden door personen die al in begeleiding zijn. Neem gerust contact op met De FlowFabriek om te bekijken wie jou verder kan helpen. 

Leonie gelooft dat iedereen anders is en dat daarin een kracht schuilt. Ze luistert naar je verhaal. Samen met jou gaat ze op zoek naar jouw eigenheid, jouw sterktes en leert ze je om onvoorwaardelijk jezelf te zijn.

De doelgroep van Leonie is (jong)volwassenen vanaf 18 jaar. Leonie werkt momenteel niet samen met minderjarigen. Hiervoor kan je terecht bij andere teamleden van De FlowFabriek!

Leonie Lefèvre - psychologe

Maak kennis met Leonie

In dit gesprek leren we elkaar wat beter kennen zodat we samen kunnen beslissen of ik de persoon ben die jou kan helpen.

Een kennismakingsgesprek is gratis en duurt 20 minuten.

Individuele sessie

Een individuele sessie duurt 60 minuten. We werken samen aan jouw persoonlijke vraag. 

Prijs: 60€ (incl. BTW)

Je krijgt de betaallink via e-mail. 

Contacteer Leonie

Stuur een mailtje naar leonie@deflowfabriek.be of vul onderstaand contactformulier in.

Een prima psychologe!

We boekten een aantal sessies bij Leonie om onze zoon te helpen met zijn zelfbeeld en assertiviteit. Het was niet de eerste keer dat hij een consultatie had bij een psycholoog en was er nooit enthousiast over, maar hij was opvallend positief over Leonie. Hij had een goede klik met haar en voelde zich geholpen door de therapie. Ook toen hij emotioneel effe serieus in de knoop zat, konden wij bij Leonie en de Flow Fabriek terecht.
Een aanrader!

Jo

Laat hier je testimonial voor Leonie achter!

(zal niet zichtbaar zijn)

Wil je checken of er een match is met Leonie?

leonie@deflowfabriek.be

BTW: BE0746 397 974