Overspoeld door wat je voelt?


Als ouder van een gevoelig kind:

 • Word je vaak getriggerd door (de emoties van) je kind en weet je niet hoe daarmee om te gaan?
 • Wil je meer verbinding ervaren met je kind. Meer lachen? Plezier maken? Genieten?
 • Voel je makkelijk ongemakkelijkheid, boosheid of schaamte wanneer je kind rondbotst als een stuiterbal?
 • Wil je je kind beter leren begrijpen? Vanuit je hart voelen wat het nodig heeft én weten hoe te reageren?
 • Kan je enkel nog de rol spelen van bezorgde of boze ouder en zijn jullie dat beu?

Verlang je naar een vervuld leven mét kinderen en mét gevoeligheid?

Dat kan! Je kinderen tonen precies waar je nog kan groeien. Ze wijzen aan waar er meer (zelf)liefde nodig is. Ze vragen van je: word wakker, wees aanwezig, hou me vast en begrens me wanneer dit nodig is.

Het is normaal dat je dit niet alleen kan. Niemand kan dat! Bovendien vragen gevoelige kinderen om een specifieke aanpak. Ze hebben een bijsluiter die je stap voor stap dient te ontcijferen. Ik ben er om je hierbij te helpen. Stap voor stap.

Als volwassenen of adolescent:

 • Ervaar je je gevoelens als ‘stoorzenders’?
 • Denk je dat je te veel voelt of te weinig?
 • Kom je vaak het woordje ‘te’ tegen: te (stress)gevoelig, te veeleisend, te intens, te moeilijk, te gemakkelijk, te kleinzerig, te sterk, te zwak?
 • Voel je je moe, lusteloos of zelfs ongelukkig?
 • Pieker je vaak maar krijg je op deze manier toch geen uitweg bedacht?
 • Ervaar je periodes van burn-out, bore-out?
 • Weet je dat er meer in het leven zit en lukt het niet om deze diepere laag te pakken te krijgen?
 • Ben je op zoek naar jouw plek in de wereld?

Ooit gehoord van hoogsensitiviteit? Of zegt dit je niks en het hebben van een label nog minder maar herken je dit wel?

Het volstaat dat je een sprong wil wagen. Een soort van heldensprong van je slimme hoofd naar je wijze hart. Hierbij leer je dat gevoelens richtingaanwijzers zijn en geen verdwaalpalen. En kan je een andere relatie aangaan met je ratio of je verstand. Het volgen van intuïtie en toelaten van verbinding en vertrouwen, kan je leren. Net zoals het goed zakken in je lichaam. En beland je dan toch nog eens in de modder (‘No Mud, No Lotus’ zei Thich Nhat Hanh), dan leer je met gratie opstaan en neem je enkel de waardevolle lessen mee.

Het vraagt zeker moed om deze reis aan te vatten maar ook kennis en kunde plaveien mee de weg. Dit wil zeggen dat je kan leren hoe je beter met je gevoeligheid kan omgaan. Voor hoogsensitieve personen moeten de stenen op hun pad precies passen. Dit vraagt om geduld, maatwerk en met periodes een beetje hulp. Zo kan jij komen tot een kleurige mozaïek en is het mogelijkheid om te floreren in je kracht (je gevoeligheid) in plaats van ze louter te ervaren als een obstakel op je pad.

Voel je een volle ‘ja’ als je dit leest, wees welkom!  Je bent ook aan het juiste adres als je geen toegangsticketje HSP hebt maar bijvoorbeeld stress en burn-out klachten en/of stemmingsklachten ervaart of als je zin hebt in groei en ontwikkeling.

Lieselotte Smaers

Psychotherapeut – groeimotor – creatieve maker – vrije vogel – lettervreter – mama (in spé)

Lieselotte begeleidt jongeren en volwassenen die de kracht onder hun gevoeligheid willen ontdekken. Het is haar droom dat een vreugdevoller, gedurfder, vrijer en meer verbonden leven mogelijk is voor alle hoogsensitieve personen. Ze is ervan overtuigd dat het precies deze gevoeligheid is, die de wereld nu nodig heeft. Net zoals een ruwe diamant, moet ze gepolijst worden om de rijkdom ervan te onthullen.

Waar ze even warm van wordt, is het begeleiden van kinderen en het vinden van de juiste woorden waarmee hun ouders geraakt worden zodat ze samen terug verder kunnen. Gedurende 10 jaar werkte ze met kinderen en jongeren in diverse contexten en landen als muziektherapeut, yogadocent en kinder- en jongerentherapeut. Op dit moment gebruikt ze haar rijke praktijkervaring om ouders te begeleiden in het ouderschap en om creatieve projecten op poten te zetten die kaderen in de preventieve geestelijke gezondheidszorg.

Hoewel de meeste kinderen en jongeren (en hun ouders) die ze begeleidde hoogsensitiviteit waren, duurde het een tijdje tot ze dit woord in de mond kon nemen zonder gekke bekken te trekken.

Toen ze zelf een sabbatjaar nam, met haar camionette de wijde wereld introk en ergens in Frankrijk bijna letterlijk tot stilstand kwam in een yoga- en meditatiecentrum, vielen er wat puzzelstukjes op hun plek. Tijdens één van de vele stilteretraites, kreeg ze zodanig de slappe lach dat het nog lang innerlijk bleef nabulderen. Eindelijk mocht ze op ‘magiekamp’ en waande ze zich een personage uit één van haar lievelingsboeken als kind (Heksenkind). Ze voelde de strakke maatschappelijke kettingen van ‘moeten’ en ‘presteren’ breken en kon haar gevoeligheid tot in de diepte toelaten. Natuurlijk moest iedereen in haar omgeving hard lachen toen ze later met de term ‘hoogsensitief’ afkwam: “Maar Lies, dat wist iedereen toch al lang en jij toch ook!”

Of het nu hoogsensitiviteit is dat je hier brengt, een buikgevoel of misschien louter nieuwsgierigheid of herkenning, je bent welkom!

Opgelet: Lieselotte is momenteel op moederschapsrust.

Ben je in de tussentijd op zoek naar inspiratie rond ouderschap of HSP? Neem dan een kijkje op de blog (https://www.playwise.be/blog) of schrijf je in voor de nieuwsbrief (https://www.playwise.be/nieuwsbrief).

Lieselotte Smaers

Opleidingen

 • 2023-2024 – Biodynamische Craniosacraal Therapie, Body Intelligence, Nîmes (Frankrijk)
 • 2016-2020 – 4-jarige opleiding Experiëntiële Psychotherapie voor kinderen, jongeren en hun gezin, Focus on Emotion, Gent
 • 2011-2013 – Postgraduaat Muziektherapie, Música, Arte y Proceso, Vitoria (Spanje)
 • 2006-2010 – Bachelor Muziektherapie, Luca School of Arts, Leuven

Aanvullend & specialisaties:

 • Yoga, persoonlijke ontwikkeling en meditatie: Diverse yogamodules en stilteretraites (Hridaya Yoga), Vipassana, Mindfulness (I Am), Surrendered Leadership Training (Sofia Sundari), Yoga for Special Children Teacher Training (Jo Manuel), Family and Community Yoga Teacher Training 320u (Rainbow Kids)
 • Specialisaties psychotherapie: ASS vanuit het Gestaltperspectief (IVC), Familieopstellingen (IVC), Bio-energetica (IVC), Introductiecursus Contextuele Hulpverlening (Leren over Leven), Introductiecursus Somatic Experiencing (Bodymind Opleidingen)

Dit is het aanbod van Lieselotte

Maak kennis met Lieselotte

Je kan gratis een gesprekje boeken om te kijken of Lieselotte & jij een goede match zijn!

Dit gesprek duurt niet langer dan 20 minuten.

Samen emotiewijs

Coachingsprogramma voor ouders van (hoog)sensitieve kinderen.

Combinatie van individuele sessies en digitale tools om zelfstandig mee aan de slag te gaan.

Inbegrepen in het pakket:

 • Intake 75 minuten
 • 5 sessies van 50 minuten
 • opvolging via chat en mail
 • huiswerkopdrachten
 • emotietools (emotieposters, meditaties, visualisaties, audiofragmenten)

Prijs: €475 (incl. BTW)

Therapiereeks

Reeks van 6 therapeutische sessies rond een door jou gekozen thema.

Inbegrepen in het traject:

 • intakegesprek van 75 minuten
 • 5 sessies van 50 minuten

Prijs: € 375 (incl. BTW)

Coachingssessie of therapiesessie

Sessie van 50 minuten

Prijs: € 65 (incl. BTW)

Contacteer Lieselotte Smaers

Stuur een mailtje naar lieselotte@deflowfabriek.be of vul onderstaand contactformulier in.

Professionele en empathische begeleiding

Ik heb enorm veel gehad aan de empathische en professionele begeleiding van Lieselotte. Ze voelt zeer goed aan wanneer er tijdens de sessies meer focus gelegd dient te worden op jezelf als individu of op het opvoedingsaspect. Ze luistert actief naar feedback en weet zich perfect aan te passen aan de noden van het moment.

Denis Verstraeten

Laat hier je testimonial voor Lieselotte achter!

Strong Testimonials form submission spinner.
(zal niet zichtbaar zijn)

Wil je checken of er een match is met Lieselotte Smaers?

+32 (0) 474 788473

lieselotte@deflowfabriek.be

BTW: BE0627.947.019