Is jouw lichaam de weg naar gezondheid even kwijt?

Gezondheidscoaching

Een gezonde geest in een gezond lichaam’ … Het is een dijk van een cliché maar het klopt als een bus. Wat er in of met ons lichaam gebeurt, heeft impact op onze mind en omgekeerd. Beide moeten in balans zijn om je écht goed in je vel te kunnen voelen.

Gelukkig hebben we zelf veel in handen en kunnen we bewust ervoor kiezen om onze mind én ons lichaam gezond te maken of te houden. En ik wil je graag hierbij helpen! 

Een gezonde levensstijl, zoveel meer dan gezonde voeding alleen!

Als je aan een gezonde levensstijl denkt, denk je misschien als eerste aan gezond eten. Logisch ook want wat je eet, bepaalt voor een groot deel hoe gezond je bent en of je bepaalde lichamelijke klachten wel of niet ontwikkelt. Gezonde voeding is dus essentieel als je gezond wilt leven. Maar met gezond eten alleen kom je er niet! Het fysiek, sociaal én mentaal welzijn vormen de bouwstenen voor een gezonde levensstijl.

Ik kan jou begeleiden om méér of opnieuw in je eigen kracht te komen en om een gezonde(re) levensstijl aan te meten. Tijdens de coachingsessies werken we samen aan jouw inzicht, kennis en motivatie voor verbetering van elk van deze verschillende bouwstenen. Dit kan zijn naar aanleiding van specifieke (onverklaarbare) gezondsheidsklachten, een algemene lichamelijke onwelbevinden of gewoon omdat je daar graag mee aan de slag wil gaan.

Wat kan je van mij verwachten?

Hoewel ik opgeleid ben als psycholoog, kies ik qua aanpak bewust voor ‘coaching’ en niet voor ‘therapie’. Concreet betekent dit dat ik oplossings- en toekomstgericht tewerk ga. Ik vertrek vanuit je huidige levenssituatie in het hier en nu, eerder dan te graven in het verleden. Ik ga met jou op weg als ‘compagnon de route’;  adviserend, ondersteunend, motiverend, en soms confronterend. We bekijken samen hoe jij gaandeweg en stapsgewijs nieuwe patronen kan ontwikkelen, een andere levensstijl kan aanmeten en een positieve(re) mindset kan opbouwen; steeds afgestemd op jouw tempo en jouw specifieke situatie.

Melissa Horlait

Melissa heeft een diploma Klinische Psychologie (behaald aan de VUB in 2007). Aan het begin van haar professionele carrière heeft zij heel wat jaren als psychologe gewerkt, in een algemeen ziekenhuis op de diensten ‘medische oncologie en ‘palliatieve zorg’. Ze begeleidde en ondersteunde kankerpatiënten (en hun naasten) doorheen hun ziektetraject, en dit bij zowel patiënten die nog in (curatieve) behandeling waren als bij patiënten die het levenseinde naderden.

Gaandeweg is ze zich steeds verder gaan specialiseren in het vakgebied van de Gezondheidspsychologie, o.a. met een doctoraat in de Gezondheidswetenschappen (in 2017 behaald, eveneens aan de VUB). Ook vandaag nog is ze nog steeds bezig met zich verder te verdiepen in de werking van het menselijk lichaam en de impact hiervan op het menselijk lichaam door op regelmatige basis diverse bijscholingen te volgen. Ze werkt steeds vanuit wetenschappelijke onderbouwde inzichten, gebaseerd op de meest recente empirische studies! 

Zelf staat ze in het leven als een energieke, enthousiaste vrouw die zelf ook altijd wat moet zoeken naar balans en evenwichtigheid. Als parttime mama van 2 dochters en 2 plusdochters, fulltime partner, psycholoog én docent (VUB) is het immers niet altijd vanzelfsprekend om alle ballen in de lucht te houden. En toch… wat ze doet, doet ze met passie en gedrevenheid.

In haar vrije tijd houdt Melissa ervan om te reizen, te lezen, te experimenteren met gezonde recepten. Ze houdt ook van paardrijden en van lange wandelingen in de natuur. En… van stoofvlees met frietjes! ; – ) Want oh ja, ook dát kan gezond zijn!

Melissa’s achtergrond

 

  • Klinische Psychologie (VUB, 2007)
  • LEIF-consulent (LEIF, 2010)
  • Doctoraat Gezondheidswetenschappen (VUB, 2017)
  • emma.health Academy (emma.health, 2020)
  • Orthomoleculaire Therapie (i.o.)

Melissa Horlait

Dit is het aanbod van Melissa

Bij Melissa kan je terecht voor individuele gezondheidscoaching. Elke nieuwe aanmelding start met een intakegesprek. Als we na het intakegsprek beslissen om samen op pad te gaan, kunnen we de coachingsessie(s) plannen. Het is onmogelijk om op voorhand in te schatten hoeveel sessies er zullen nodig zijn. Dit is verschillend van persoon tot persoon en is afhankelijk van de aard en de omvang van de klachten, alsook van de doelstelling(en) die je wil behalen. Je bent vrij om te beslissen wanneer je de coaching wil stopzetten of tijdelijk wil pauzeren. Ook de frequentie zullen we samen afstemmen. Ik geef zelf de voorkeur aan wekelijkse of tweewekelijkse sessies maar elke andere manier van werken is bespreekbaar.

Melissa Horlait

Maak kennis met Melissa

Je kan een gratis kennismakingsgesprek van 15min boeken om te kijken of we een goede match zijn!

Intakegesprek

Tijdens het intakegesprek nemen we de tijd om samen een duidelijk beeld te krijgen van je huidige klachten en krachten en brengen we ook de beoogde doelstelling(en) in kaart.

Prijs: 65 € (incl. BTW)

Coachingsessie

Denk eraan! Je gezondheid opnieuw in balans brengen is geen ‘quick fix’. Gun jezelf de tijd die je nodig hebt om op zoek te gaan naar oorzaken, inzichten te verwerven en van daaruit veranderingen (geleidelijk aan) te implementeren. En doe het vooral met volle overtuiging!

Prijs: 60 € (incl. BTW)

DNA-analyse

Op basis van een uitgebreide DNA-analyse bekijken we wat je lichaam écht nodig heeft, om van daaruit een aangepast en gezond voedings-, bewegings- en levensstijlpatroon te kunnen samenstellen. 

Het is sterk aangeraden om eerst een kennismakings- of intakegesprek samen te hebben vooraleer een DNA-analyse te laten uitvoeren!

Prijs: 399 € (incl. BTW)

Contacteer Melissa

Stuur een mailtje naar melissa@deflowfabriek.be of vul onderstaand contactformulier in.

Laat hier je testimonial voor Melissa achter!

(zal niet zichtbaar zijn)

Wil je checken of er een match is met Melissa?

+32 (0) 473 672614

melissa@deflowfabriek.be

BTW: BE019 224 595