Mieke Vander Heyden

Ben je op zoek naar innerlijke rust?

Laten we je problemen, worstelingen, pijnen, angsten een plekje geven.

Herken jij één van het volgende?

 • Ben je de houvast in het leven kwijt? Bv. je relatie met je partner is beëindigd of je bent je job verloren?  Ik help je om dit verlies een plek te geven en samen zoeken we uit op welke manier en met welke hulpmiddelen jij weer richting kan geven aan je leven.
 • Word je overweldigd door emoties? Bv. je hebt last van woede-uitbarstingen, paniekaanvallen, huilbuien…   We gaan op zoek naar wat deze emoties triggert en hoe je anders kan omgaan met uitdagende situaties en stress.
 • Voel je je afgesneden van je gevoel? Bv. het lukt maar niet om te huilen en je zou dit graag willen of je hebt moeite met je woede te uiten? Stap voor stap brengen we je in contact met je lichaam en je gevoelens zodat je deze druk niet meer moet voelen en je weer vrij kan ademhalen.
 • Bots je steeds op dezelfde obstakels? Bv. Perfectionisme, je grenzen niet trekken, niet kiezen voor wat je diep van binnen wil, people-pleasen, fases van burn-out, besluitloosheid… We zoomen in op deze terugkerende patronen en leggen concrete handvaten vast die je helpen het leven te leiden waarnaar je verlangt.
 • Loopt je relatie vast? Bv. terugkerende conflicten, een impasse in de relatie, andere toekomstvisies, een vertrouwensbreuk…  Ik zal je ondersteunen om deze innerlijke oproep te accepteren om dieper te kijken en te vinden waar je op hebt gewacht.
 • Op zoek naar het ontbrekende stukje of de diepere zin van het leven? Bv. alles gaat zijn gangetje maar je mist iets wat je écht enthousiast maakt, je wil meer betekenis vinden, je leidt niet het leven dat helemaal bij je past. De antwoorden zitten in jou, maar misschien zie je ze niet. Ik ben je klankbord en veel meer dan dat: aan de hand van concrete technieken achterhalen we wat jouw hart doet zingen.

  Kortom, wil je uitbreken, in je kracht stappen en je potentieel volledig beleven?

  Vanuit zelfverbinding exploreren we wat jij nodig hebt om authentiek in het leven te staan zodat je opnieuw kan stralen en elke dag met plezier en energie uit bed danst!

Mieke Vander Heyden

Ik ben Mieke, Integratief en Creatief Therapeut. Globetrotter. Explorer of life.

Ken je ‘El dia de los muertos’?

In Mexico herdenken ze de doden op een wel heel bijzondere manier. In Tepoztlan ging ik naar het kerkhof, prachtig versierd met bloemen, kaarsen en offergaven. De sfeer was er vrolijk, heel anders dan wat ik thuis gewend was. We dwaalden door de straten, de hele stad was op de been: mensen liepen verkleed rond, kinderen droegen pompoenlantaarns en zongen liedjes in ruil voor snoep, volwassenen kregen her en der gratis drankjes. We aten ‘Pan de Muertos’, wat lijkt op wit suikerzacht brood, en muzikanten en dansers maakten het geheel compleet. Ik toostte mee op de doden.

Ik blijf me de vraag stellen: ‘Zou mijn eigen ervaring, toen ik op jonge leeftijd met de dood werd geconfronteerd, anders zijn geweest als het op deze manier werd gevierd en herdacht?” Mijn cliënten die het moeilijk hebben met verlies en rouw, zijn doorgaans degenen die niet geleerd hebben om de dood een plaats te geven in het leven. Wanneer je betekenis kan vinden in je verlies, is dat een grote doorbraak in het therapieproces.

Als jongvolwassene had ik moeite om in mijn kracht te staan en een leven uit te bouwen dat klopte met wie ik was en waarvan ik droomde. Ik had geen goede voorbeelden, ik wist niet hoe eraan te beginnen. Ik twijfelde vaak en legde mezelf veel druk op, met burn-outs als gevolg. Een sabbatjaar was het medicijn dat ik toen nodig had. Ik ondervond gaandeweg dat ik zelf iets aan mijn innerlijke toestand kon veranderen, dat ik niet langer mezelf hoefde te verstoppen in een slachtofferrol en gebukt hoefde te gaan onder het verleden. Ik begon te geloven dat ik alles in mij had om authentieke relaties uit te bouwen, mijn levensmissie te volgen en mijn leven in te richten zoals het goed voelde. Het was hoog tijd om te gaan bloeien en te leren dansen op de golven van het leven.

Vandaag doe ik wat ik graag doe: met passie andere mensen helpen in de zoektocht naar zichzelf, naar innerlijke vrijheid en vreugde en hoe ze van daaruit hun leven kunnen vormgeven. Verlies en burn-out zijn een van de thema’s waarmee ik aan de slag ga, maar lang niet de enige. Ik werk heel graag met nomads, expats of met zij die van het geijkte pad durven afwijken. Ook wie een moeilijke kindertijd of jeugd heeft gehad en daar als volwassene nog mee worstelt, heeft bij voorbaat een plekje in mijn hart.

Wil jij graag samen op ontdekkingsreis gaan?

Mieke’s achtergrond

 • Working with the fallout of narcissistic abuse, Dr Ramani, 2024
 • Training Sociometry & Psychodrama, Rosana Zapata, 2022-heden
 • Couples Counseling, WCTI, 2023
 • Multipassionate Coaching, MPC-Academy, 2022
 • Trance Dance & Lach Yoga Facilitator, 2017
 • Creatieve methodieken, Interactie-Academie, 2015
 • Familie-opstellingen, Educatieve Academie, 2014
 • Psychodrama, 2013
 • Dans & Bewegingstherapie, Balance VSPW, 2011
 • Interactionele Vormgeving, Educatieve Academie, 2010
 • Sociale & Culturele Agogiek, VUB, 2006
 • Agregaat, VUB, 2006

 

Dit is het aanbod van Mieke

Mijn aanbod is steeds afgestemd op jouw specifieke situatie en op jouw klachten, mogelijkheden en noden.

Ik geef je de nodige handvaten zodat jij met meer vreugde in het leven kan staan.

Maak kennis met Mieke

De goede match is cruciaal in een therapeutisch traject.

Voel je de klik? Dan gaan we ervoor!

Individuele Therapie

Tijdens de individuele therapie krijg je de ruimte om je verhaal te doen en onverwerkte dingen een plekje te geven.

Ik help je met het detecteren van eventuele blinde vlekken en reik je concrete tools aan die je dichter bij je doel brengen.

Pakket of afzonderlijke sessies, duur 60 min

70-95€ per sessie

Master your Triggers

Met dit 5-weken programma op jouw tempo, boordevol praktische tools en opdrachten, leer je jouw triggers te identificeren en ermee om te gaan.

Beheers je emoties en sta in de wereld met een gezonde dosis emotionele intelligentie.

4 x 90-min sessies

4x 30 min: Q&A sessies

Huiswerk & praktische tools

650 €

Relatie Therapie

Zitten jullie vast, willen jullie weer meer verbinding of willen jullie liefdevol kunnen loslaten?

We gaan samen op pad zodat jullie elkaar kunnen terugvinden. Of, misschien blijkt dat het beter is dat ieder zijn weg gaat? Ook dan ondersteun ik jullie met concrete handvaten.

Pakket of afzonderlijke sessies,

duur: 90 minuten

115-140€ per sessie

Break-through Intensives & Personal Retreats

Tijdens Wil je graag een snelere doorbraak of meer in de diepte werken op een thema zodat je sneller verandering merkt?

Soms is hiervoor een langere en intensievere sessie nodig dan de gebruikelijke 60 minuten.

Een personal retreat is pure luxe: hier krijg je de tijd, ruimte en tools die je nodig hebt voor een total NEW YOU!

Vraag een vrijblijvend gesprek aan en we bekijken de mogelijkheden.

Contacteer Mieke

Stuur een mailtje naar mieke@deflowfabriek.be of vul onderstaand contactformulier in.

Laat hier je testimonial voor Mieke achter!

Strong Testimonials form submission spinner.
(zal niet zichtbaar zijn)

Wil je checken of er een match is met Mieke?

+32 (0) 495 55 17 03

(enkel via WhatsApp)

mieke@deflowfabriek.be

BTW: BE0823 136 654