Beetje vast? De weg kwijt?

We leven in een maatschappij die vaak sneller dan het licht gaat. Eindeloze to do-lijstjes, een gsm die ons non-stop overprikkelt (of we dat nu willen of niet), mensen die vanalles van ons verwachten en wij die soms het gevoel hebben dat we de wereld op onze schouders dragen. Want het lijkt alsof er vandaag de dag eindeloze mogelijkheden zijn en toch voelen we ons verloren en hebben we het gevoel dat er voor ons maar heel beperkte dingen mogelijk zijn. Alles lijkt voor anderen simpelweg makkelijker. Daarbij komen dan nog eens heel wat vragen. Doe ik wel wat ik echt wil? Wat wil ik eigenlijk? Is dit het nu?

Laten we eens kijken hoe het bij jou gesteld is… Tel eens hoe vaak je JA antwoord op deze vragen:

 • Zit je wat vast?
 • Ben je de weg kwijt?
 • Lopen de dingen niet helemaal zoals je zou willen?
 • Misschien weet je niet eens meer wat je echt wil?
 • Twijfel je vaak en hak je moeilijk knopen door?
 • Voel je je onzeker en heb je een laag zelfbeeld?
 • Is je energielevel soms bedroevend laag?
 • Ben je een perfectionist en/of empathisch in de zin van een ‘people pleaser’?
 • Zie je door het bos de bomen niet meer?
 • Mis je een duidelijke passie en heb je daardoor wel eens het idee dat er iets is met jou?

Meer dan 5 keer JA geantwoord? Misschien is het niet slecht om hiermee aan de slag te gaan. Want ook jij kan die dingen veranderen. En ook voor jou is heel wat mogelijk. Eender in welke situatie je zit. En Sofie helpt je daar graag mee verder!

Maar het zou ook kunnen dat jij simpelweg een creatieve generalist bent. Onze maatschappij legt de nadruk heel erg op specialisten. We moeten één ding kiezen, dat gaan we studeren en daar worden we als maar beter in. Van junior naar senior. Specialisaties en masters en bijscholingen.

Maat wat als je niet in dat hokje past? Wat als jij geen specialisatie hebt? Als je nergens echt in uitblinkt of niet echt zo’n duidelijke passie hebt? Misschien heb je wel 101 interesses? Of verandert je passie/interesse gewoon nogal snel? En geeft dat je wel eens het gevoel alsof er iets mis is met jou?

Ook dan kan je absoluut bij Sofie terecht!

 

Sofie Leemans

Sofie is psychologe, sportpsychologe en contextueel therapeute, maar werkt vooral als coach. Waarom? Omdat dat het beste matcht met wat ze doet en dat is jou helpen om terug op je eigen weg te geraken. Om jezelf opnieuw te creëren. Om (terug) te leren voelen wat past en wat niet, waar jouw grenzen liggen, waar je naartoe wil, wat je dromen, passies en je missie zijn. Zelfs als je alleen al bij het lezen van die dingen een beetje hartkloppingen krijgt.

Sofie raakte zelf de weg een beetje kwijt en sinds 2015 is ze een hele nieuwe weg ingeslagen, want ze reisde jaren de wereld rond en besliste in 2020 om naar Zuid-Afrika te verhuizen. Ze werkt dan ook volledig online en dit al sinds 2016. Ze houdt van vrijheid, doet graag haar eigen goesting en krijgt niet genoeg van nieuwe dingen leren en doen.

Sofie is een creatieve generalist (iemand die niet één passie heeft, maar een hele rugzak vol) met een grote interesse voor o.a. psychologie, reizen, schrijven, lezen, creatief bezig zijn, gezelschapsspelletjes, fantasy boeken, gekke ideeën, verrassingen en ga zo maar door. Ze wordt ook helemaal blij als ze andere mensen ziet groeien, want doorheen allerlei interesses en passies is haar rode draad heel duidelijk: inspireren en motiveren!

Haar ‘field of genius‘ is mensen helpen hun eigen weg (weer) te vinden, hun passie(s) te (her)ontdekken, zichzelf beter te leren kennen en hun unieke missie uit te tekenen. Grote én kleine dromen in binnen- en buitenland! Stap voor stap gaat ze met mensen op weg op een praktische, ‘hands on‘ manier. 

Sofie’s achtergrond

 • Klinisch psychologe (KUL – 2004)
 • Master in Exercise and Sport Psychology ofwel sportpsycholoog (KUL & University of Jyväskylä – 2006)
 • Contextueel therapeut (Balans Gent – 2015)
 • Bijscholingen rond: gedragstherapie, groepsdynamica, grenzen stellen, ACT (Acceptance & Commitment Therapy), motiverende gespreksvoering, online werken, preventiewerk, verslaving, coaching, …

Dit is het aanbod van Sofie

Heb je last van uitstelgedrag? Ben je de weg wat kwijt? Zit je ergens (of overal) mee vast? Ben je mogelijks een creatieve generalist? Misschien ga je wel richting een burn-out of steven je af op een bore-out? In al die gevallen kan Sofie je ongetwijfeld verder helpen!

Gratis 'matchgesprek' met Sofie

Een goede klik is het belangrijkste in eender welke therapie of coaching. Daarom biedt Sofie een gratis gesprek aan, zodat je kan ontdekken of jij en Sofie een match zijn en welk programma eventueel bij jou zou passen.

Rode Draden

Dit programma is er voor iedereen die het gevoel heeft uit veel stukjes te bestaan en een beetje rust in de chaos wil vinden, zodat een richting plots ‘crystal clear’ is!

Prijs: vanaf 691€

Follow Your Feet

In dit intensief 26-weken programma gaan we samen op zoek naar jouw specifieke weg en stippelen we vervolgens een stapsgewijs plan uit, helemaal op jouw maat.

Prijs: vanaf 275€/maand (excl. BTW)

101 dingen in 1001 dagen

Maak je eigen 101 dingen in 1001 dagen-lijst met inspiratie, hulp en accountability om jezelf en je leven een upgrade te geven en je terug ALIVE te voelen!

Prijs: 97€ (excl. BTW)

Embrace your mess

Pas jij ook niet in een hokje? Blink je nergens helemaal in uit, maar ben je wel van heel wat markten thuis? In dit programma gaan we samen jouw generalist zijn uitpluizen en bekijken hoe je dit talent (jep, dat is het!) het beste kan inzetten.

Prijs: vanaf 275€/maand (excl. BTW)

Contacteer Sofie

Stuur een mailtje naar Sofie@deflowfabriek.be of vul onderstaand contactformulier in.

Een openbaring!

Ik heb het 12 weken-programma van Sofie gevolgd en wat een openbaring! Ik loop al jaren van de ene therapeut naar de andere en telkens liep ik vast op hetzelfde punt. Wat nu? Dat traject met urenlange gesprekken met therapeuten waar je buiten gaat en nog steeds niet weet wat er nu juist schort of hoe je het gaat aanpakken, stopt nu eindelijk.
In dit programma kreeg ik, dankzij de werkboeken, inzicht in mijn manier van denken en handelen en kom ik eindelijk op het punt dat ik weet wat ik moet doen. Liep ik vast dan was Sofie er om me verder te begeleiden. De werkboeken geven je inzichten langs de ene kant en langs de andere kant zijn er de praktische oefeningen die je dwingen er ook effectief mee aan de slag te gaan. Perfect voor een denker zoals mezelf!
Ik ben dankbaar voor het traject dat ik met Sofie heb mogen afleggen en waar ik nu al sta. Ik raad het iedereen aan die zichzelf gaandeweg verloren is en het gevoel heeft geen doel meer te hebben.
En dit allemaal onder begeleiding van een TOP-madam! Thx Sofie

Sarah L.

Ik ben oprecht trots op mezelf!

Ongelooflijk dankbaar ben ik dat dit programma op mijn pad kwam! Ik zou dit weken geleden niet gezegd hebben, maar vandaag ben ik oprecht trots op mijzelf.
En dat allemaal dankzij Sofie, die mij keer op keer weer wist te motiveren. Ze was positief wanneer ik dat even niet was en elke keer opnieuw weer luisterde ze en gaf ze raad. De oefeningen waren precies op mijn maat zodat ik nooit dacht dat het mij niet zou lukken. Dit was echt wat ik nodig had. Het is niet altijd gemakkelijk geweest maar ik heb geleerd dat dat een goed teken is. Ha!
En ondertussen ben ik zeer enthousiast en gemotiveerd aan het werken om een droom te realiseren terwijl ik drie maanden geleden dacht dat ik er geen had! Ik kan hier dus alleen maar positief over zijn en ik raad dit echt iedereen aan.
Bedankt Sofie om mij weer te laten vertrouwen in mijzelf!

Isabelle U.

Laat hier je testimonial voor Sofie achter!

Strong Testimonials form submission spinner.
(zal niet zichtbaar zijn)

Wil je checken of er een match is met Sofie?

+32 (0) 476 63 94 86

(enkel bereikbaar via WhatApp)

sofie@deflowfabriek.be

BTW: BE0848 498 194