Weegt het verleden

wat zwaar op jou?

De invloed van het Verleden

Heb jij iets meegemaakt dat een je sterk geraakt heeft? Merk je dat je daardoor niet meer vrij bent in je gedachten, gevoelens of gedrag? En hoe hard je ook probeert, het lukt je niet om daar aan te ontsnappen.

Misschien heb je hier zelf als eens het woord ‘trauma’ opgeplakt. Dat is een groot woord. Soms gaat het ook over grote dingen maar dat is niet altijd zo. Ook kleine gebeurtenissen kunnen een diepe indruk nalaten. Het kan zelfs gaan over gebeurtenissen die op het eerste zicht positief lijken te zijn. Het enige dat telt is dit: het verleden heeft een negatieve invloed op hoe je vandaag in het leven staat.

Die negatieve invloed kan veel vormen aannemen, bijvoorbeeld:

 • Je voelt je angstig, gespannen of onveilig terwijl je weet dat dat eigenlijk niet nodig is.
 • Je voelt je schuldig of je schaamt je over dingen die niet jouw fout waren.
 • Je hebt weinig vertrouwen in anderen of de wereld.
 • Je slaagt er niet in om verder te gaan met je leven of om belangrijke beslissingen te nemen.

Gelukkig moet dat niet voor altijd zo zijn!

Bij mij kan je terecht om dat verleden terug in beweging te zetten. Zodat je terug sterker en positiever verder kan gaan met je leven. Ik gebruik hiervoor verschillende vormen van therapie waarvan de bijzonderste EMDR heet. Als je daar graag meer over wilt weten, nodig ik je uit om mij gewoon eens aan te spreken. Ik kijk er naar uit om samen met jou een weg uit te stippelen.

Mag het ook ietsje minder zijn?

Dat mag zeker! Ik ben ook ‘gewoon’ psychologe en kan met veel verschillende problemen aan de slag. Dat kan bijvoorbeeld gaan over angsten, depressie, levensvragen, problemen met je identiteit of je relaties met anderen.

Als je het gevoel hebt dat wij goed bij elkaar passen, mag je altijd contact opnemen. Je kan er op rekenen dat ik eerlijk zal aangeven of ik iets voor je kan betekenen.

Tina Cuypers

Tina wist toen ze tien jaar oud was al dat ze, later, als ze groot zou zijn, psychologe wou worden. Hoe kan dat?! Wel, ze moest enkel de weg naar de boekenkast van haar vader vinden. Die las graag thrillers en detectives en als daar een psycholoog in voorkwam was dat precies toch wel het meest fascinerende personage. Haar neus heeft altijd in die richting gewezen en nu kan ze zich al enkele jaren met trots klinisch psychologe noemen. Gelukkig is in de echte wereld niet elke cliënt een misdadiger.

Als psychologe is ze een chameleon die zich moeiteloos kan aanpassen aan de persoon die tegenover haar zit. Onder haar warme enthousiasme voel je als snel een stevige bodem van vertrouwen in de wereld en een oprechte acceptatie van wat er ook op haar af mag komen. Haar missie is heel eenvoudig samen te vatten: de totale vrijheid in de wereld vergroten. Psychotherapie is de manier waarop ze anderen helpt om vrijer in het leven te staan.

Een beroep is natuurlijk geen volledige identiteit. Tina is opgegroeid in een huis vol boeken en computers. Zo ziet haar eigen appartment er nu ook uit. Dat is de plaats waar je haar meestal zal aantreffen, verzonken in een boek of videogame, of zich verdiepend in nieuwe technologie. Daarnaast experimenteert ze ook graag met haar uiterlijk. Verbaas je dus niet als ze van de ene week op de andere plots een heel andere haarkleur heeft!

Tina’s achtergrond

 

 • Bachelor in de Wijsbegeerte (KUL, 2009)
 • Master in de Klinische Psychologie (KUL, 2012)
 • Solution-Focused Coaching (Universal Coach Center, 2015)
 • Acceptance and Commitment Therapy (PsyWire, 2017)
 • EMDR (Integrativa, 2017 – 2020)
 • Therapeut in de Interactionele Vormgeving i.o. (Educatieve Academie, 2017 – 2021)
 • Werkervaring als statisticus, trajectbegeleider, loopbaanbegeleider en adviseur (m.a.w. lobbyist) in de GGZ
 • Ervaring als vrijwilliger in het begeleiden van mensen met een mentale beperking en ex-gedetineerde zedendelinquenten
 • Zelfstandig psychologe sinds 2015
Tina Cuypers

Dit is het aanbod van Tina

Op dit moment heb ik jammer genoeg een wachtlijst. Je kan een eerste therapeutische afspraak inplannen vanaf januari. Het is wel mogelijk om al op kortere termijn een kennismakingsgesprek in te plannen.

Tina Cuypers

Maak kennis met Tina

Je kan gratis een gesprekje boeken om te kijken of wij een goede match zijn!

Een kennismakingsgesprek duurt ongeveer 20 minuten.

Traumatherapie

Bij traumatherapie werken we speficiek rond het verwerken van iets dat jou in het verleden overkomen is.

Een gesprek duurt 50 minuten.

Prijs: 80€ (vrijgesteld van BTW)

Therapiegesprek

In een therapeutisch gesprek werken we aan jouw psychologische of emotionele problemen. Ik stem me daarbij af op jouw vragen en persoonlijkheid.

Een gesprek duurt 50 minuten.

Prijs: 80€ (vrijgesteld van BTW)

Contacteer Tina

Stuur een mailtje naar tina@deflowfabriek.be of vul onderstaand contactformulier in.

Van harte aan te raden!

Ik kwam bij Tina terecht na een zeer lovende referentie van een vriend. Zelf worstelde ik al jaren met PTSD, zonder dat iemand me ooit die diagnose gesteld had. Dankzij Tina en de EMDR-techniek, kon ik eindelijk dat trauma grotendeels van me afzetten. Haar professionalisme en oplossingsgerichte aanpak blijven me sterk bij. Tina kwam daarnaast op me over als een erg intelligente vrouw, die een scherpe analytische blik heeft en duidelijk haar inzichten en oplossingen kan verwoorden.

Anoniem

The Oracle

Het is nu bijna 2 jaar geleden dat ik mijn eerste gesprek met Tina heb gehad. Sinds kort besef ik dat zij de rol in mijn leven heeft van The Oracle uit de The Matrix films. Vond ze zelf een enorm compliment. 🙂

Waarom? Wel, op de één of de andere manier is ze altijd in staat om mij zelf te laten ontdekken waar ik naartoe aan het gaan ben in mijn leven en wat mijn emotionele barometer zegt. Ze doet dit met haar energie en feedback die ik krijg tijdens de gesprekken. En dit zowel online als in levende lijve in haar praktijk.

Johan

Laat hier je testimonial voor Tina achter!

Strong Testimonials form submission spinner.
(zal niet zichtbaar zijn)

Wil je checken of er een match is met Tina?

+32 (0) 473 39 96 30

tina@deflowfabriek.be

BTW: BE0633.701.691