Als nieuwe coach binnen De Flowfabriek was het gegeven van online coaching voor mij  nog heel erg nieuw. Mijn eerste online coachingsgesprek met een meisje van 23 jaar was dan ook voor mij héél erg spannend. Ik was nieuwsgierig naar hoe het zou verlopen. Zouden we elkaar wel goed begrijpen? Wat als mijn/haar internet niet goed werkt? De afstand tussen ons is dat wel goed? Etc…

Nu, na mijn eerste gesprek kan ik het concept van online hulpverlening alleen maar toejuichen. Het was héél erg goed meegevallen. Er waren geen problemen met Zoom en voor ik het wist zat ons uurtje coaching er helaas weer op. Ook mijn cliënte vond het concept online hulpverlening leuk. Zo vond ze het gemakkelijker om te babbelen vanuit haar eigen veilige plek, haar kamer. Er was voor haar dus een prettige, veilige afstand tussen zichzelf en mij, de hulpverlener. Ook het feit dat we elkaar wel nog goed zagen en hoorde, maakte het voor haar helemaal oké.

Met online hulpverlening kan je vanuit je eigen vertrouwde plekje hulpverlening krijgen, aangepast aan jouw noden en wensen. Zit je liever op je bed terwijl we babbelen? Prima! Zit je liever in je living? Prima Of zit je liever in de kelder waar niemand je hoort, ook prima! (let dan wel even op met de internetverbinding ;))
Zoek vooral jouw veilig plekje op. Een plekje waar jij je goed voelt. Neem je laptop of mobiel erbij en de online coaching kan beginnen. Wij, als FlowFabriekers, vinden alles oké.

Mijn eerste ervaringen, als coach, met de online hulpverlening zijn heel erg goed meegevallen. Hopelijk heb ik met deze blog al jullie twijfels omtrent online hulpverlening kunnen verlichten en zo warm kunnen maken om te starten met de hulpverlening bij De Flowfabriek. Moesten er nog twijfels of vragen zijn, mogen jullie steeds contact met mij of één van mijn collega’s opnemen. We horen het graag!

Tot Snel!

Frauke Urlings