Maandelijkse

online workshops

Vast aanbod

De FlowFabriek Feest!Elke maand werken we binnen De FlowFabriek specifiek rond een bepaald thema. Natuurlijk niet in onze individuele gesprekken, daar werken rond wat jij nodig hebt, maar je zal zien dat onze blogs en berichten op Facebook heel vaak rond dat specifieke thema van de maand zijn geschreven.

En binnen dat thema bieden we elke maand ook een online workshop aan. In 2020 doen we dat alvast volledig GRATIS. Elke maand zullen er één of meerdere hulpverleners 40 minuten inzoomen op dat thema en jij kan hen vragen stellen. De ene keer kan dat in een interviewvorm zijn, de andere keer eerder interactief en dan weer een webinar, waar één van onze experten voornamelijk aan het woord zal zijn. Je zal hier telkens meer informatie vinden over de workshops die deze maand georganiseerd worden.

Thema’s 2020-21

 

 • Augustus: ZELFZORG
 • September: HOE KOMEN TOT ACTIE?
 • Oktober: COMMUNICATIE
 • November: ZELFVERTROUWEN
 • December: VERBINDING & RELATIES
 • Januari: GEZONDE GEEST IN EEN GEZOND LICHAAM
 • Februari: ANGST
 • Maart: PERFECTIONISME
 • April: DE FUNCTIE VAN EMOTIES
 • Mei: ZOEKEN NAAR BETEKENIS
 • Juni: STRESS

Online workshop?

Wanneer? Elke laatste dinsdag van de maand om 20u05

Duur: 40 minuten

Hoe? Via Zoom. Je krijgt de link via mail nadat je je ingeschreven hebt.

Wat? De interactievorm en -graad is afhankelijk van wie de workshop geeft. Soms zal er gevraagd worden je camera aan te zetten en soms is dat niet nodig.

Juni : Stress

'Van stress naar ontspanning' met Tuur Van Hove

'Van stress naar ontspanning' met Tuur Van Hove

In deze hands-on workshop leer je technieken om jouw stress te reguleren.
Hoe zorg je ervoor dat stress je niet overspoeld? En hoe voorkom je dat je helemaal in die stress verdwijnt?
Je leert tools om jouw lichaam en zenuwstelsel tot rust te brengen zodat je weer naar behoren kan functioneren.

'Stress tijdens de zwangerschap' door Valerie Convents

'Stress tijdens de zwangerschap' door Valerie Convents

Er zijn verschillende factoren die de stress tijdens de zwangerschap kunnen veroorzaken. Onzekerheid, keuzes die je dient te maken en de voorbereiding, maar ook de dagdagelijkse stress hebben een invloed op je lichaam en je baby. Wist je dat de risico’s van te veel stress en angst te vergelijken zijn met die van roken tijdens de zwangerschap?!
Een beetje stress en angst is natuurlijk een normale en zelfs gezonde reactie, maar wanneer wordt het té veel en dus ongezond? En vooral, hoe kunnen we dit voorkomen en wat kunne we er aan doen? Dit kom je te weten in deze workshop met Valerie.

Eva Roeland
Evelyne Vanraes
Chris Vleeschouwers
Nikola Aerts
Eva Roeland
Evelien Jansen
Ine Mulier
Tina Cuypers
Tina Cuypers
Sofie Leemans
Amy Puis
Leonie Lefèvre
Elke Spinnewyn
Barbara Uyttendaele

Weet je niet goed bij wie je moet zijn?

Laat ons weten waar je hulp voor zoekt en wij kijken mee met jou en verwijzen je door naar de beste match(es) voor jou!

Eerdere workshops:

Mei: Betekenis zoeken

'Zoeken naar betekenis: hoe maak je een persoonlijk ritueel?' door Nathalie De Jongh

'Zoeken naar betekenis: hoe maak je een persoonlijk ritueel?' door Nathalie De Jongh

Wat is een persoonlijk ritueel? Waarom en wanneer maak je er gebruik van? En hoe maak jij je eigen, unieke ritueel om een belangrijk moment in het licht te zetten? Nathalie  helpt je deze vragen beantwoorden met enkele schrijfoefeningen.
Er zijn veel belangrijke momenten in onze levens. Ze markeren een transformatie en een mijlpaal in een proces.
In onze geïndividualiseerde en versnipperde samenleving vinden we niet altijd de weg naar voldoening op een diepgaander niveau. De feesten en rituelen zijn uitgehold, dikwijls achterhaald en versteend. Toch zijn ze, hoe groot of hoe klein ook, een onmisbare hoeksteen in ons leven.
Nathalie legt uit hoe je op een eigentijdse en persoonlijke manier eenvoudige rituelen kan gebruiken om verdieping te brengen. 
Na de workshop heb je een aantal tools in handen om je eigen belangrijke momenten vorm te geven.

April: De functie van emoties

'Emoties' door Liesbeth Tierens

'Emoties' door Liesbeth Tierens

Emoties komen en gaan, zowel fijne als minder fijne.
Soms duwen we ze weg, vechten we ertegen, soms overmannen ze ons, soms moeten we er dwars doorheen. Emoties vertellen ons iets, het zijn informatiedragers, raadgevers, ze bepalen mee welke richting je uit gaat.
Tijdens de workshop met Liesbeth Tierens doen we een oefening om even stil te vallen en te voelen. We gaan samen emoties herkennen en op een milde manier toelaten. Je krijgt een paar concrete tools om meer te leren reflecteren, om echt te luisteren naar wat jouw emoties je te vertellen hebben.

'Hallo, ik ben Emotie. Ik ben uw gids vandaag.' door Elke Bussels

'Hallo, ik ben Emotie. Ik ben uw gids vandaag.' door Elke Bussels

Sommige emoties zijn aangenaam en willen we graag vasthouden, andere willen we het liefst zo snel mogelijk wegduwen. Maar emoties zijn heel nuttig (ja, ook die vervelende! ) en vertellen je een verhaal over jezelf, over wie jij bent en/of wilt zijn, over waar jouw leven om mag draaien. In deze workshop leert Elke je op een andere manier naar je emoties kijken én vooral je emoties als gids te gebruiken. Je moet de weg nog steeds zelf stappen, maar je gids toont je wel de plekjes die de moeite zijn.

Maart: Perfectionisme

'Perfectionisme, het lijkt een goede eigenschap, maar is dat wel zo? Wanneer is het goed genoeg? Wanneer ben je tevreden' door Evelyne Vanraes

'Perfectionisme, het lijkt een goede eigenschap, maar is dat wel zo? Wanneer is het goed genoeg? Wanneer ben je tevreden' door Evelyne Vanraes

Mensen met perfectionisme hebben een niet-aflatende stem in hun hoofd die hen voortdurend bekritiseerd. Deze gedachten maken zichzelf op de lange duur ook waar. Perfectionisme maakt je ongelukkig en moe en kan je veel stress bezorgen.
In deze workshop leer je wat het verschil is tussen natuurlijk perfectionisme en het ongezond perfectionismepatroon. We gaan dieper in op de symptomen van het patroon en waar het vandaan komt. En we vertellen ook waarom de titel van deze workshop eigenlijk helemaal geen goede titel is…!

Februari: Angst

'Laat jij je wel eens verlammen door angst?' door Mei Lan Ng

'Laat jij je wel eens verlammen door angst?' door Mei Lan Ng

Wil je een paar concrete tips om je angst onder de arm te nemen?
Mei Lan deelt in 40 minuten enkele tricks en een nieuwe kijk op angst die haar niet alleen een durver, maar ook een doener maakten. Benieuwd en klaar om je oor te luisteren te leggen?
Schrijf je in en kom online (in je pyjama is prima!), je mag gerust je camera uitzetten als je dan meer op je gemak bent.

'Als angst aan het stuur zit...' door Sofie Leemans.

'Als angst aan het stuur zit...' door Sofie Leemans.

Heel vaak – bewust en onbewust – laten we ons leiden door angst. Die zorgt er bijgevolg vaak ook voor dat we dingen niet doen of andere dingen net wel doen omdat we geen nee durven zeggen. In deze 40 minuten krijg je enkele concrete handvaten om met angst aan de slag te gaan, zodat je de angst makkelijker kan opmerken en er vervolgens ‘korte metten’ mee kan maken!

Januari: Gezonde geest in een gezond lichaam

'Onze darmen: ons tweede brein' door Valerie Verhaeghe

'Onze darmen: ons tweede brein' door Valerie Verhaeghe

Wanneer je minder goed in je vel zit, dan gaan je darmen hier op reageren. Dat werkt ook omgekeerd via onze hersenen. Voelen we ons gelukkig, dan maken onze hersenen hormonen aan die een effect hebben op onze darmen. Wat je eet kan dus een rechtstreeks effect hebben op hoe je je voelt. Valerie doet in deze workshop uit de doeken hoe dit proces er precies uitziet, wat gezonde voeding is en wat je kan doen of waar je op kan letten.

'Body & mind connection' door Chris Vleeschouwers.

'Body & mind connection' door Chris Vleeschouwers.

In een wereld van meer willen ons lichaam en onze geest minder!  Minder prikkels, minder haast en meer tijd, zelfzorg, rust, …
Een gezonde geest in een gezond lichaam en vice  versa! Heel vaak wordt dit toch nog als twee aparte dingen gezien. We zijn het contact met ons lijf verloren. Stress, overspanning, burn-out, depressie, … We luisteren niet meer naar ons lichaam, want ja hoor, dat vertelt ons wanneer iets niet ok is of teveel. Elk signaal is een vraag aan jou om aandacht, liefde en compassie te schenken aan jezelf en je dieper liggende behoeften, noden en verlangens! Onze spreekwoorden zijn daar een enorm mooi voorbeeld van! “Wat ligt er op jouw maag”… ? In deze workshop leer je terug meer luisteren naar je lichaam!

December: Verbinding & relaties

'Verbinding door kwetsbaarheid' door Elke Bussels

'Verbinding door kwetsbaarheid' door Elke Bussels

Soms voelen we ons niet gezien of gehoord door anderen, waardoor we de connectie met hen kwijt raken. Zeker als het mensen zijn die we graag in ons leven hebben, is dat pijnlijk. Maar heb je jezelf al eens afgevraagd of je jezelf ook wel echt lààt zien aan anderen? In deze korte workshop boost Elke je moed om jezelf te zijn én te tonen. Kom meer in verbinding met je authentieke zelf en durf die in de wereld te zetten! Het mag!

'Liefde gezien door een hechtingsbril' door Rosemie Vanwynsberghe.

'Liefde gezien door een hechtingsbril' door Rosemie Vanwynsberghe.

De drang naar emotionele hechting – iemand vinden tot wie we ons kunnen wenden en zeggen: “houd me vast” – zit opgeslagen in onze genen en in ons lichaam. Vanuit dit hechtingsperspectief kunnen we heel wat leren over liefdevolle en stabiele relaties, want een gezonde hechting zorgt voor een veilige haven en de mogelijkheid om te exploreren. Een gebrek aan verbinding daarentegen voor een soort oerpaniek en conflicten in relaties zijn hier dan ook altijd op terug te brengen. In deze workshop duikt Rosemie in de wereld van de hechting en toont ze het belang daarvan in relaties aan.

November: Zelfvertrouwen

'Meditatie op je vrouwelijk archetype' door Karolien Demot

'Meditatie op je vrouwelijk archetype' door Karolien Demot

Zelfvertrouwen groeit hoe beter je weet wie je echt bent. Dat betekent elke dag kiezen voor en sterker worden in waar jij voor staat. In deze workshop ontmoet jij die diepe vrouwelijke kracht in jezelf. Als man of vrouw want onze ziel staat los van gender. We gaan een geleide meditatie doen, wat wil zeggen dat je een verhaal gaat volgen dat je in een meditatiestaat en diepe rust zal brengen. Dankzij het volgen van deze meditatie voel je je sterk en verbonden met wie je echt bent.

'Become your own BFF - stap 1' door Mei Lan Ng.

'Become your own BFF - stap 1' door Mei Lan Ng.

Kom jij je beloftes na? Hou jij je altijd aan een afspraak? En hoe vaak vergeet jij wat je jezelf beloofde? Vertrouwen kan je trainen en opbouwen. Vertrouwen in een ander krijg je als je weet dat je op hem/haar kan rekenen. Hoe zit dat bij jou? Hoe is het met het vertrouwen in jezelf gesteld? In deze korte online workshop geeft Mei Lan je een nieuw perspectief op zelfvertrouwen en zet je een eerste stap in dat vertrouwen met jezelf (weer) opbouwen.

Oktober: Communicatie

'Geef jezelf de woorden die je verdient' door Nathalie De Jongh

'Geef jezelf de woorden die je verdient' door Nathalie De Jongh

Communiceren begint bij een goede communicatie met jezelf. Hoe beter jij kan verwoorden wat er zich in jou afspeelt, hoe beter je je kan verbinden met de mensen rondom jou.  In deze workshop ga je met een aantal schrijfoefeningen op een speelse manier naar jezelf kijken. De oefeningen zorgen ervoor dat je jezelf de woorden geeft die je verdient en je eindigt met een tekstje waaruit jouw kracht spreekt!

'Communicatie ouder-baby: de weg naar verbinding' door Jasmine Luyckx en Valerie Convents.

'Communicatie ouder-baby: de weg naar verbinding' door Jasmine Luyckx en Valerie Convents.

Communicatie start niet pas als kinderen kunnen praten, maar al veel eerder. En heel vaak is die communicatie op zo’n jonge leeftijd net cruciaal. In deze workshop tonen Jasmine en Valerie je alles over de prille communicatie tussen ouder en baby. Je ontdekt niet alleen hoe je dit doet, maar ook hoe dit de verbinding tussen jou en je baby bevordert en de ontwikkeling van het kind ten goede komt. Zwanger of een jonge ouder? Meer dan welkom! De rest ook natuurlijk ; – )

September: Hoe komen tot actie?

'INNERLIJKE CRITICUS' met Heleen Debaenst

'INNERLIJKE CRITICUS' met Heleen Debaenst

Je innerlijke criticus. Dat is dat stemmetje in je hoofd dat bij een idee of plan begint te zeuren en soms zelfs roepen: “nee, dat gaat niet lukken. Dat is niets voor jou. Daar heb je toch geen tijd voor! De collega’s gaan dat maar niets vinden. Dat kan je niet maken, je bent net aan iets anders begonnen. Daar ben je te oud voor geworden. Je kan iets anders nú toch niet meer opgeven? ...”

Die innerlijke criticus houdt je dus waar je bent, terwijl je eigenlijk in actie zou willen komen. Benieuwd waar dat stemmetje vandaan komt, en meer nog, wat je eraan kan doen? Dan is deze workshop met creatieve insteek net wat je zoekt!

'UITSTELGEDRAG' door Sofie Leemans

'UITSTELGEDRAG' door Sofie Leemans

Hoeveel tijd heb jij in je leven al weg gesmeten door uit te stellen? Wist je trouwens dat uitstellen niet betekent dat je een slechte planner bent of te weinig structuur hebt? Uitstelgedrag is eigenlijk veel meer een emotioneel probleem en concreet zijn er 3 oorzaken. Afhankelijk van waarom je uitstelt, zal je er vervolgens ook anders mee om moeten gaan. Sofie toont je hoe!

Hulp op maat in jouw living!

Nog vragen? Geef ons een seintje!

badge MVO-scan