Hulp bij

verdriet & rouw?

Verdriet heeft verschillende vormen

We kunnen verdriet hebben om heel wat verschillende redenen en het kan zich ook heel anders uiten. Zo kan er vedriet zijn na een relatiebreuk, er kan rouw zijn omdat je iemand verloren hebt. Je huisdier kan gestorven zijn. Eenzaamheid kan leiden tot verdriet. Heel wat traumatische gebeurtenissen gaande van kleinere dingen tot hele grote zoals bv. oorlog en geweld.

Vervolgens kan verdriet zich ook op heel veel verschillende manieren uiten. We gaan namelijk allemaal heel anders om met verdriet. De ene zal in zijn schulp kruipen en misschien uiteindelijk zelfs in een depressie wegzakken terwijl de andere net boos wordt op alles en iedereen rondom.

 

Heel vaak zetten we strategieën in die ons op lange termijn niet gaan helpen, maar die op korte termijn de pijn iets lijken te verminderen. Het zou kunnen dat je het verdriet probeert te verdoven, bv door alcohol of drugs of dat je je smijt in allerlei andere dingen gewoon ter afleiding. Misschien probeer je mensen, dingen of plaatsen te vermijden om er maar niet aan te hoeven denken. Tot slot zou het kunnen dat je het probeert ongedaan te maken door te doen alsof alles ok is of dingen weg te lachen. Het zijn allemaal manieren die ons uiteindelijk niet verder gaan helpen.

Last van verdriet?

Verdriet kan ervoor zorgen dat we niet meer in staat zijn op een goede manier te functioneren. Het kan onze gedachten helemaal overnemen en ons lam slaan. Op welke manier jij ook met je verdriet omgaat, het is vaak zo allesoverheersend dat je komt vast te zitten.

Klinkt dat herkenbaar voor jou?

Wil je dat verdriet aanpakken?

Of het nu eerder een kleinere impact op je leven heeft of het net volledig beheerst, het is altijd een goed idee om aan de slag te gaan met je verdriet. Doe je dat niet, dan is de kans groot dat het enkel gaat groeien of je jezelf verliest in één van de korte termijn strategieën. Op die manier gaat het uiteindelijk onvermijdelijk ook een grotere impact op je leven hebben.

Het Flowteam staat voor je klaar!

Je kan nu opgelucht ademhalen, want onze therapeuten, coaches en psychologen met expertise rond verdriet en rouw staan voor je klaar. Omdat er verschillende thema’s gelinkt kunnen zijn aan verdriet, zit er ook een onderscheid in wie rond welk thema werkt. Klik dus eerst op de omschrijving die het meest van toepassing is en dan op de foto’s om onze specialisten beter te leren kennen en boek een gratis intake om kennis met hen te maken.

Zelf al aan de slag?

Workshop

Iets laagdrempeliger aan de slag kan met een workshop.

Blog

Even grasduinen in onze blogs kan je alvast tips & tricks opleveren.

Boeken etc. die we aanbevelen

Als je er iets dieper in wil duiken, maar voorlopig nog op je eentje.

Nog niet gevonden wat je zocht?

Hulp op maat in jouw living

Dreamteam van De FlowFabriek

De allereerste volledig online groepspraktijk van België.