Waarom een online groepspraktijk?

Wel heel simpel: omdat het tijd was! 😉

Soms ben je op zoek naar specifieke hulp. Klein, groot, maakt niet uit. Dat is al een opgave op zich: de juiste hulp vinden.

En als je die dan eindelijk gevonden hebt, blijkt die hulp zich aan de andere kant van het land te bevinden. Bummer! Misschien ben je gewoon meer op je gemak als je thuis in je eigen zetel kan zitten. Het kan een lagere drempel zijn? Of je zit thuis met een kindje en op die manier kan je toch een gesprek inplannen. Je kan slecht te been zijn, geen auto ter beschikking hebben of misschien woon je zelfs wel in het buitenland en zou je toch graag eens met iemand in het Nederlands kunnen spreken over iets waar je wat vast mee zit.

You’re welcome!

Onze visie & missie

Meegaan met je tijd en vertragen

In een maatschappij die evolueert en vooruit gaat met de snelheid van het licht, zijn er twee dingen belangrijk: voldoende vertragen en zien dat je mee kan. En dat lukt niet iedereen altijd even goed. Wij willen met De FlowFabriek die mensen ondersteunen en helpen om (opnieuw) hun flow te vinden. 

Daar raken we ook meteen aan wat we onszelf, als eerste Belgische volledig online groepspraktijk, als doel stellen: meegaan met de mogelijkheden van deze tijd en tegelijkertijd mensen doen vertragen en zelfs stilstaan. En ja, dat kan online!

Een uitgebreid aanbod voor iedereen

Het team van De FlowFabriek bestaat uit een groep enthousiastelingen die allemaal hun eigen specialisatie hebben ontwikkeld. Er zijn psychologen, therapeuten, coaches, een diëtist enz. De thema’s gaan van burn-out en rouw over seksualiteit, voeding, gezondheid en yoga tot opruimen en je Tinder-profiel aanpassen zodat je wél de juiste mensen tegen komt.

Je vindt hier met andere woorden een antwoord op heel wat vragen. En we richten ons dan ook heel breed naar iedereen. Bewust. Waarom? Omdat we geloven dat niemand gemaakt is om alles alleen te moeten kunnen. En omdat er helemaal niets mis met je is als je ergens vast mee zit, als je verdrietig bent, als je je alleen voelt of onzeker, energie mist of fysiek niet op je sterkst staat.

Wij willen mensen versterken en terug in hun flow brengen. En we zien onze cliënten dan ook stuk voor stuk als mensen waar niets mis mee is, die leven in een maatschappij waar wel het één en ander aan hapert. Daarbij zijn we allemaal verschillend. En misschien ben jij wel meer gebaat bij tekenen of schrijven in plaats van therapie?

We willen dan ook niet alleen drempelverlagend werken door onze ‘online-aanpak’, maar eveneens door de manier waarop we werken en wat we aanbieden. We willen tonen dat hulpverlening breed is en ook best leuk kan zijn. En dus hebben we een breed aanbod, dat hier en daar buiten de lijntjes van de hulpverlening kleurt. Bewust. Alles krijgt dus een kantje of een knipoog. 😉

Door het bos de bomen zien

Het zoeken naar de juiste hulp is er met het internet ook niet bepaald makkelijker op geworden. Want via allerlei zoeksites, vind je wel een heleboel psychologen of therapeuten, maar die bieden allemaal hetzelfde aan: alles. En dan hebben we het nog niet over coaches gehad die als paddenstoelen uit de grond schieten. Vind daar je weg maar eens in.

Ook daar proberen wij duidelijkheid in te scheppen. Iedereen in onze FlowFabriek heeft zijn of haar eigen ‘field of genius’. Dus je weet dat wie je voor je hebt, thuis is in dat thema. Daarbij vind je ook ieders achtergrond. Wij geloven niet in hokjesdenken en bijgevolg zijn diploma’s lang niet alles. Maar het is wel belangrijk dat je weet hoe iemand zijn of haar specialisatie opbouwde.

We geloven in samenwerken, in elkaar versterken en in vernieuwen. Je zal dus zien dat De FlowFabriek dynamisch is en met nieuwe programma’s ideeën en concepten komt en zal blijven komen. Want groeien, dat doen we allemaal.

In de toekomst willen we bv. heel graag een nog groter netwerk neerzetten, waar mensen geschikte hulp kunnen zoeken op basis van wie ze zijn en wat ze nodig hebben in plaats van louter op basis van woonplaats en diploma.

En zo hopen wij dus met onze FlowFabriek in een veel te snelle wereld wat meer flow te creëren voor zij die daar nood aan hebben!

Sofie & team

Hulp op maat in jouw living 

Nog vragen? Geef ons een seintje!

Een specifieke vraag voor één van de specialisten, mag je rechtstreeks naar hen sturen.

info@deflowfabriek.be