Wat is een online groepspraktijk?

Wel, bij ons kan je terecht met allerlei vragen en problemen. Klein, groot, ingewikkeld of zwaar, maakt niet uit. We hebben echter geen fysiek kantoor of we zijn niet in de één of de andere stad gevestigd, maar we wonen en werken verspreid over heel België (en zelfs daar buiten!).

Je kan bij ons dus enkel online terecht. Hoe ziet dat er dan uit?

Er bestaan verschillende ‘vormen’ van online hulpverlening. Om te beginnen kan je een video gesprek aanvragen, zoals je belt via Skype of Facetime. Hier binnen De FlowFabriek werken we met Zoom om de privacy beter te kunnen waarborgen, maar het werkt helemaal hetzelfde als de eerder genoemde programma’s.

Sommige hulpverleners binnen De FlowFabriek bieden online programma’s of cursussen aan. Hoe dat er precies uitziet, hangt een beetje af van programma tot programma. Bij de ene kom je terecht in een online community en zijn er groepsgesprekken, heel wat videomateriaal enz. Bij de andere zitten er eveneens individuele video gesprekken in het programma.

Maar of het nu gaat over online videogesprekken of een programma of een cursus, we vinden het allemaal SUPER belangrijk dat wat we doen persoonlijk en interactief is. Je hoeft het dus niet alleen te doen!

Online én persoonlijk

We hangen met z’n allen soms een beetje vast aan onze gsm’s en spenderen vaak te veel tijd achter een computer. Facebookscrollen kostte je al ettelijke uren van je leven. Waarom zouden we therapie of coaching dan ook nog eens online gaan doen? Daarbij is dat afstandelijk zo met een scherm ertussen.

Onderzoek toont echter aan dat online hulpverlening even goede resultaten boekt als de reguliere hulpverlening. Daarbij merken we ook dat mensen vaak meer op hun gemak en opener zijn. Het lijkt vaak makkelijker om over eerder moeilijke of emotionele dingen te vertellen, wanneer er een beetje fysieke afstand is, bv. door een scherm.

We zetten ook extra in op dat persoonlijke stukje, net omdat we dat zo belangrijk vinden. We helpen je met het vinden van de juiste match voor jou, want een goede begeleiding begint bij de goede hulpverlener voor jou vinden!

 

Hoe doen we dat?

Je kan op verschillende manieren een goede match vinden bij ons. Ofwel ga je zoeken op thema. Al onze hulpverleners zijn specialist rond een bepaald thema. Valt jouw vraag onder hun thema, dan zit je goed! Hier vind je ons aanbod per thema.

Maar misschien is je vraag niet zo duidelijk of past die nergens onder. Wel, dan is het goed om te weten dat de meeste mensen bij De FlowFabriek breder werken dan enkel hun specialisatie. En dus is de kans heel groot dat we iemand in huis hebben die jou toch kan helpen.

 

Maar hoe vind je nu wie jou dan best kan helpen? Wel, dan kan je een gratis intakegesprek boeken. Zo’n gesprek duurt 20 minuutjes en kan via WhatsApp, Skype of Zoom. Waar jij je het best bij voelt. Eén van onze FlowFabriekers kijkt dan mee naar jouw vraag en zal je helpen met het zoeken naar de juiste match.

Wanneer je je aanmeldt voor een gratis intakegesprek, zal je gevraagd worden een korte vragenlijst in te vullen. Die helpt ons om zicht te krijgen op je vraag. Voor WhatsApp of Skype heeft onze hulpverlener jouw gegevens nodig en zal jij opgebeld worden. Als je kiest voor Zoom, zal je een mailtje krijgen met een link. Wanneer je op die link klikt en de stappen volgt, kom je automatisch in het gesprek terecht.

Nog praktische vragen? Stuur ons gerust een mailtje op info@deflowfabriek.be .

Hulp op maat in jouw living 

Nog vragen? Geef ons een seintje!

Een specifieke vraag voor één van de specialisten, mag je rechtstreeks naar hen sturen.

info@deflowfabriek.be