Er zijn van die momenten waarop je een intens gevoel van eenzaamheid kan overvallen, ook al ben je omringd door een massa mensen. Overkomt jou dat ook soms? Mij overkwam het tot enkele jaren geleden nog regelmatig.

Waarom dat gevoel me vandaag niet meer overvalt? Ik heb stap voor stap geleerd om ten allen tijde eerlijk te zijn tegen mezelf, en ook tegen de anderen die mij omringen. Dat betekent dat als ze mij vragen hoe het gaat, en het gaat niet goed ik dat ook heel open en eerlijk vertel. Ik kom uit voor mijn twijfels, en voor datgene wat me bezighoudt overdag en ’s nachts.

Ik heb ondertussen al mijn maskers laten vallen. Misschien ben ik soms te eerlijk, want niet iedereen heeft altijd behoefte aan mijn openheid, maar eerlijk gezegd kan ik me daar niet meer druk in maken. Als een ander mij niet wil aanvaarden zoals ik echt ben… dan past die persoon niet meer in mijn leven en is het tijd om afscheid te nemen (klinkt heel stoer nu, maar ik heb het uiteraard ook stap voor stap geleerd om deze energievreters los te laten!).

Ik ben mezelf echt graag gaan zien… gewoon zoals ik ben… met mijn goede kanten en mijn slechte kanten… ik heb geleerd mezelf met een warme mildheid te benaderen en te bekijken. En hoe cliché het ook klinkt, als jij van jezelf houdt voor wie jij echt bent, dan ben je nooit meer alleen! Hoe je het ook draait of keert, met jezelf mag je de rest van je leven doorbrengen!

Als jij je maskers laat vallen, dan laten ook anderen hun maskers vallen en durven/kunnen ze volledig eerlijk en authentiek zijn wie ze echt zijn. En dat is zo mooi om te zien. Het is een echte aanrader! Neem het van mij aan! Door zelf het voorbeeld te geven hierin, geef je ook anderen onbewust de toestemming helemaal zichzelf te zijn.

Ik las onlangs ergens een quote die me wel raakte: “We try all of our lives to fit in, and all we really want is to be unique”. Herkenbaar, toch? Je wil zo graag ergens bijhoren, en daar zet je soms de mooiste maskers voor op, maar eigenlijk wil je gewoon altijd en overal helemaal jezelf kunnen zijn!

Bij deze dus een uitnodiging voor jou om al jouw maskers te laten vallen en helemaal je unieke zelf te zijn. Stel je kwetsbaar op en ervaar wat voor moois er op je pad komt! Ik beloof je dat er dan op alle gebied meer flow in je leven komt!

Lies

P.S.: Lies Deboiserie was zelfliefdecoach bij De FlowFabriek.